Una dintre cele mai rapide retete cu carne de vita este vita la cuptor cu sos de vin rosu, o reteta care nu iti ia pentru preparare mai mult de o ora si jumatate.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o jumatate de kg de muschi de vita;
- 2 pahare de vin rosu;
- 1 lingurita de zahar brun;
- 1 lingurita otet balsamic;
- 2 catei de usturoi;
- 2 cepe;
- cimbru;
- o lingura unt;
- ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga ceapa tocata marunt si usturoiul, pana cand incep sa se inmoaie.
2. Intr-o alta cratita pune carnea de vita taiata bucati sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, in uleiul de masline. Adauga si putina apa daca vrei sa se patrunda mai bine si pune capacul. Dupa ce s-a rumenit, scoate-o din tigaie si amestec-o cu usturoiul, untul si ceapa.
3. In tigaia in care au ramas uleiul si apa de la carne, pune un pahar de vin rosu si lasa tot amestecul pe foc pana incepe sa fiarba.
4. Pune intr-o tava carnea cu usturoiul si ceapa din prima tigaie, adauga pe ele uleiul si vinul din a doua tigaie si celalalt pahar de vin amestecat cu otetul si cu zaharul. Presara si cimbrul peste ele si lasa-le la cuptor cel putin 45 de minute.
5. Serveste friptura cu o garnitura de cartofi si morcovi fierti.
Pofta buna!
Sursa foto: taste.com.au
2 Comentarii
Excelente retete,chiar astazi voi prepara friptura de vita in sos de vin rosu.Multumesc! Dar,nu inteleg de ce nu pot da share pe facebook?
Buna, nu stiu de ce nu se poate da share. Multumesc ca ne-ai spus.