Carne de vita la cuptor cu sos de vin rosu

Una dintre cele mai rapide retete cu carne de vita este vita la cuptor cu sos de vin rosu, o reteta care nu iti ia pentru preparare mai mult de o ora si jumatate.
 
Cum se prepara?

Ingrediente:
 
- o jumatate de kg de muschi de vita;
 
- 2 pahare de vin rosu;
 
- 1 lingurita de zahar brun;
 
- 1 lingurita otet balsamic;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- 2 cepe;
 
- cimbru;
 
- o lingura unt;
 
- ulei de masline;
 
- sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
1. Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga ceapa tocata marunt si usturoiul, pana cand incep sa se inmoaie.
 
2. Intr-o alta cratita pune carnea de vita taiata bucati sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, in uleiul de masline. Adauga si putina apa daca vrei sa se patrunda mai bine si pune capacul. Dupa ce s-a rumenit, scoate-o din tigaie si amestec-o cu usturoiul, untul si ceapa. 
 
3. In tigaia in care au ramas uleiul si apa de la carne, pune un pahar de vin rosu si lasa tot amestecul pe foc pana incepe sa fiarba.
 
4. Pune intr-o tava carnea cu usturoiul si ceapa din prima tigaie, adauga pe ele uleiul si vinul din a doua tigaie si celalalt pahar de vin amestecat cu otetul si cu zaharul. Presara si cimbrul peste ele si lasa-le la cuptor cel putin 45 de minute. 
 
5. Serveste friptura cu o garnitura de cartofi si morcovi fierti.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: taste.com.au
 
Tags:
vita cu sos rosu
vita cu sos de vin rosu
carne de vita
vita la cuptor
retete cu vita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 15 alimente care cresc masa musculara Secrete

    15 alimente care cresc masa musculara

    04.09.2014

    Secretul siluetei ideale nu sta doar in numarul mic de kilograme. Un corp frumos este definit de masa musculara, pe care o pierdem deseori din vedere atunci cand ne axam pe slabit. Aici se combina...

    mai mult
  • Jumatate dintre romani mananca pui Stiati ca?

    Jumatate dintre romani mananca pui

    12.03.2013

    Intre cal si vita romanii au ales sa manance pui. Este efectul scandalului declansat de etichetarea gresita a carnii de vita, arata un studiu efectuat in perioada in care Romania a fost acuzata ca...

    mai mult
  • Romanii mananca porc Stiati ca?

    Romanii mananca porc

    02.11.2012

    Porc, porc si iar porc. Cam asa suna meniul meu in copilarie. Ce-i drept mancarurile cu carne de porc se gateau cu precadere iarna. Vara puiul era rege in farfurii. Iata insa ca romanii mananca...

    mai mult
  • 11 alimente pentru creier Alimentatie

    11 alimente pentru creier

    19.10.2012

    Se spune ca de la nestere, si apoi tot restul vietii creierul este in permanenta activ. Intr-un fel sau altul le face pe toate asa ca are nevoie de putin ajutor. Cea mai buna cale o alimentatia...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Victoria Stanciu
    1. Victoria Stanciu 15.10.2016 08:54

    Excelente retete,chiar astazi voi prepara friptura de vita in sos de vin rosu.Multumesc! Dar,nu inteleg de ce nu pot da share pe facebook?

  • Livia
    2. Livia 31.10.2016 14:46

    Buna, nu stiu de ce nu se poate da share. Multumesc ca ne-ai spus.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare