Carne de vitel cu ciuperci (Fricando)

Aceasta reteta serveste 4 persoane.

Ingrediente:

1 kg carne de vitel, dezosata, partea de sus, picior sau muschi, taiata in felii subtiri
1 lingurita de faina si niste faina suplimentara pentru carnea de vitel
4 linguri ulei de masline
1 ceapa mica, taiata marunt
1 morcov mic, taiat
2 rosii mici – cojite si taiate cuburi
2 foi de dafin
Cimbru
Oregano
150 ml vin sec, alb
½ lingurita de sare
Piper (proaspat macinat)
100 g ciuperci uscate

Pentru picada:
Un catel mare de usturoi
4 migdale rumenite
O felie mica de toast

Mod de preparare:

1. Inmuiati ciupercile in apa timp de 2 ore.
2. Condimentati carnea cu sare si piper. Treceti carnea prin faina alba apoi puneti-o intr-o cratita si puneti-o deoparte.
3. Incalziti 2 linguri de ulei de masline in alta cratita si prajiti morcovul si ceapa timp de 5 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
4. Adaugati foile de dafin, oregano, cimbru si rosiile si amestecati. Lasati sa fiarba, fara capac, 5 minute la foc mediu.
5. Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba 7 minute. Vinul ar trebuie sa fie complet evaporat.
6. Adaugati o lingurita de faina si amestecati bine.
7. Adaugati acest sos peste bucatile de carne din cratita anterioara, acoperiti cu apa rece si lasati-o la foc mediu timp de 25 de minute sau pana e gata.
8. Intre timp, scurgeti bine ciupercile, si le faceti sote, le puneti intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline pentru cateva minute.
9. Scoateti bucatile de vitel din compozitie, asezati-le pe o farfurie si puneti deoparte.
10. Scurgeti sosul, pastrati sosul lichid si aruncati legumele.
11. Puneti din nou bucatile de vitel in cratita si adaugati si sosul lichid (fara legume!). Adaugati si ciupercile. Lasati la foc mediu timp de 15 minute.
12. Intre timp preparati picada – imbunatateste sosurile. Pisati intr-un castronel usturoiul, migdalele si painea prajita. Diluati cu putin sos de mai devreme.
13. Dupa ce carnea a stat pe foc 15 minute, adaugati picada si sare. Amestecati bine si mai lasat pe foc 5 minute. Lasati sa se raceasca 5 minute.

Pofta buna!

Tags:
carne de vitel
vin alb
ciuperci uscate
rosii
ulei de masline
morcov
oregano
migdale
paine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare