Carnea de vanat reduce riscul bolilor de inima

Secrete 29.07.2009 Madalina Stama

Nu mai este o noutate, multi romani au un stil de viata dezechibrat, mananca tot felul de preparate, sarace din punct de vedere nutritional. Pe de o parte nu este numai vina lor, dar si a producatorilor. iar multi dintre aceia care inca se mai lupta cu obiceiurile nesanatoase ii poftim pe dietetik si le spunem ca le intinem o mana de ajutor.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ieri va vorbeam despre carnea de porc. Ca este sanatos sa mancam de cateva ori pe saptamana, sa fim atenti la modul in care o gatim si sa nu exageram cu portiile daca vrem sa ne vedem nepotii crescand. Da, stiu ca a sunat destul de dur, dar o alimentatie bogata in grasimi ne imbolnaveste de inima si pe buna dreptate va spun ca nimic nu este mai cumplit decat sa vezi cum se stinge o persoana draga pentru ca inima nu a rezistat. Dar, aceasta este o alta poveste.

 

Va spuneam ca daca vreti sa slabiti e musai sa eliminati carnea de porc si sa consumati in schimb carne saraca in lipide. M-am gandit sa va povestesc azi cum am descoperit savoarea preparatelor culinare pe baza de vanat, iar pentru cei interesanti de un mod sanatos de viata care sunt beneficiile carnii de vanat.

 

Cu putin timp in urma un prieten m-a invitat la un restaurant cu specific vanatoresc, numai ca a uita sa-mi mentioneze ca are specific vanatoresc. Odata ce am ajuns acolo mi-a picat fisa imediat, pe pereti numai erau taboluri ale unor oameni, eu banuiesc ca erau bucatarii, alaturi de captura lor. Marturisesc ca am mancat de cateva ori carne de vanat, mi-a placut dar tot nu pot renunta la pui si peste.Si pentru ca eram un pic inversunata ca acest prieten de care va spun nu mi-a zis ca restaurantul are specific vanatoresc, incercam pe cat posibil sa-I par antipatica punandu-I tot felul de intrebari. “De ce nu mi-ai zis ude mergem?” Iar el mi-a raspuns: daca iti spuneam unde mergem, mai veneai?” iar in mintea mea s-ar fi auzit un NU ferm.

 

Dupa care am zambit si am incercat sa descoper cele mai gustaose mancaruri, gatite din carne de vanat. Si am descoperit intr-adevar ceva gustos: rulada de iepure.
Si pentru ca mi-a placut, am inceput sa-mi schimb parerea despre carnea de vanat. Ba mai mult am incercat sa aflu cat mai multe dintre beneficiile acesteia. Si, ce credeti? Nu o sa va vina sa credeti ce o sa va spun. Carnea de vanat este foarte nutritiva.

 

Mentine inima sanatoasa
Carnea de vanat este o alegere sanatoasa pentru toate acele persoane care sufera de boli ale inimii, cauzate printre altele si de o alimentatie bogata in grasimi. De ce este recomandata? Pentru ca este saraca in grasimi saturate.
Patru bucati de carne de vanat suplimenetaza 66,5% din doza zilnica de proteine si 28,2% din doza zilnica de fier. Fierul fiind o componenta importanta a hemoglobinei, care transporta oxigen de la plamani la toate celulele din corp. De asemenea este cheia multor sisteme enzimatice in productia de  energie pentru metabolism. Si daca sunteti viitoare mamici sau alaptati, organismul vostru are nevoie de mai mult fier.

 

Tags:
carne de vanat
risc
boli de inima
grasimi saturate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare