Cartofi copti cu topping de legume si telemea

Cand nu ai chef sa-ti bati prea tare capul cu gatitul si nici nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti sa bagi un cartof la cuptor si sa-l umpli cu ce gasesti prin frigider. 

Mie cel mai mult imi plac cartofii copti cu legume si cu telemea. Exact din motivele de mai sus ii prefer in zilele foarte ocupate. Ma aleg cu o masa gustoasa si sanatoasa fara sa stau ore in sir in bucatarie. Cantitatea ingredientelor difera de cati cartofi vrei sa faci. 
 
Ingrediente 
  • cartofi mari
  • porumb dulce
  • broccoli 
  • morcov
  • smantana 
  • telemea
  • unt
In timp ce incingi cuptorul, spala bine coaja cartofilor cu un spalator de sarma. Sterge-i bine, inteapa-i de cateva ori cu o furculita si lasa-i in cuptor direct pe gratar pentru o ora. 
 
Cresteaza fiecare cartof fierbinte direct pe mijloc, pune un strat subtire de unt, unul mai gros de smantana, adauga legumele si la final presara telemea rasa. 
 
Acestea sunt doar cateva sugestii, dar in cartof poti sa pui orice iti place, de la sfecla, piept de pui, ton, pana la sunca si cascaval. Singura limita sunt caloriile.
 
Tags:
cartofi
legume
telemea
broccoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare