Cartofi cu branza la cuptor

Ingrediente:

300ml lapte degresat
2 linguri faina alba
½ lingurita sare
1/8 lingurita pudra de usturoi (optional)
1/8 lingurita piper
100g ceapa, taiata marunt
4 cartofi medii, cojiti si taiaiti in felii subtiri
½ cana branza cheddar, rasa

Mod de preparare:


1.    Pentru a prepara sosul, amestecati intr-o cratita mica, laptele, faina, sarea, piperul si pudra de usturoi.
2.    Puneti cratita pe foc mediu pana cand compozitia se ingroasa.
3.    Apoi adaugati ceapa.
4.    Ungeti un vas iena pentru cuptor cu putin ulei.
5.    Puneti doar jumatate din cartofi in vasul de iena.
6.    Pe deasupra turnati jumatate din compozitia de sos.
7.    Puneti iar un strat de cartofi apoi inca un strat de sos.
8.    Bagati vasul la cuptor si lasati-l timp de aproximativ 65 de minute.
9.    Scoateti vasul de la cuptor si presurati cu branza cheddar.
10.    Acoperiti vasul si lasati-l 1-2 minute sau pana cand se topeste branza.
11.    Daca doriti, puteti decora garnitura cu patrunjel.

Informatii nutritionale:
Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie contine 104 calorii, 3g grasime, 2g grasime saturata, 5g proteine, 1g fibre, 205mg sodiu si 16g carbohidrati.

Pofta buna!
Tags:
lapte
ceapa
cartofi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare