Castiga 2 cosuri cu bunatati de la Tres Bon
Nu trebuie decat sa ne surprinzi cu o reteta rapida dar delicioasa, pe care o poti face alegand doar 4 ingrediente de pe site-ul Tres Bon.
Te uiti cu atentie printre ingrediente, salivezi la gandul unei retete delicioase si apoi o scrii in comentarii, ca sa intre in concursul pentru unul din cele 2 cosuri cu bunatati de la Tres Bon.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ai timp sa participi la concurs pana pe 4 august, la ora 23:59. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 5 august.
Later Edit: Concursul s-a incheiat, vom anunta castigatorii in cursul zilei de azi. Multumim pentru participare.
In urma tragerii la sorti, castigatori sunt:
1. adriana stanescu
2. bdoinaana
Veti primi un mail pentru mai multe informatii.
Multumim tuturor participantilor!
Premiul Tres Bon Gourmet
Se acorda de catre Echipa Tres Bon pentru cea mai originala si interesanta reteta, ce urmeaza sa fie publicata si pe pagina noastra de Facebook si pe blog-ul Tres Bon.
Contine : pateu fin cu boabe de piper, tapenada de masline, crema de mere caramelizate, citron frappe ciocolata alba, zahar cu aroma de violete, paste canestrini, mustar cu miere si smochine.
In plus, castigatorul primeste un cupon de reducere de 10% pentru urmatoarele 2 comenzi la www.tresbon.ro.
Premiul Tres Bon Bio Detox
Se acorda prin tragere la sorti si contine: un ceai detox-en-provence, un sirop cu trandafiri si litchi pentru salata de fructe, un ulei de masline extravirgin cu lamaie, o ciocolata bio organica, o cacao bio organica, sare cu aroma de lime.
In plus, castigatorul primeste un cupon de reducere de 10% pentru urmatoarele 2 comenzi la www.tresbon.ro.
Despre Tres Bon
Tres Bon este un site dedicat celor carora le place sa descopere gusturi noi si sa traiasca experiente gastronomice inedite. Gandit ca o comunitate a pasionatilor de gatit, site-ul iti aduce mai aproape, in exclusivitate si in premiera in Romania, produse gourmet si ingrediente rare, pe care te invata cum sa le folosesti in retete delicioase si sanatoase.
30 Comentarii
http://www.tresbon.ro/mix-carne-ierburi-i-piper-40g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/sare-ro-ie-hawai-100g-de-la-gourmet-in-love.html http://www.tresbon.ro/ulei-de-masline-extra-virgin-cu-fenicul-salbatic-200ml-de-la-aix-terra.html http://www.tresbon.ro/mu-tar-cu-aroma-de-ofran-150g-de-la-gourmet-in-love.html 4 ciocanele de pui, cartofi noi, Ciocanelele se dau la cuptor cu sarea si piperul, uleiul de masline si cartofii noi. Dupa 40 de minute se scot si se asezoneaza cu mixul de ierburi. Pofta buna!
Tort de biscuiti Pe fundul unei tavi dreptunghilare se aseaza un strat de biscuiti(http://www.tresbon.ro/mix-biscuiti-belgieni-cutie-metal-225gr-de-la-jules-destrooper.html),ii stropesti cu sirop(http://www.tresbon.ro/sirop-din-flori-de-portocale-250ml-de-la-quai-sud.html,dupa care pui crema de mere caramelizate,alt strat de biscuiti,ii stropesti cu sirop si deasupra pui crema de portocale si turta dulce,alt strat de biscuiti.Deasupra ornezi cu frisca.Dai la rece si pofta buna!
pui cu chutney de mango si garnitura de orez basmati tocam o ceapa si o calim intr-o lingura de ulei de masline extra virgin, adaugam putina sare cu aroma de lime si coriandru, un varf de cutit de chili si 3 linguri de chutney de mango si mai lasam cateva minute sosul pe foc. pieptul de pui se gateste pe gratar. intr-o farfurie se aseaza gratarul de pui, se adauga sosul cu chutney de mango si se serveste cu garnitura de orez basmati. produsele folosite de pe Tresbon.ro sunt: http://www.tresbon.ro/piper-forte-35g-de-la-gourmet-in-love.html http://www.tresbon.ro/sare-cu-aroma-de-lime-i-coriandru-85g-de-la-gourmet-in-love.html http://www.tresbon.ro/ulei-masline-extravirgin-500-ml-pietro-coricelli.html http://www.tresbon.ro/chutney-de-mango-dulce-340ml-patak-s.html
Paste cu condimente aromate - se fierb pastele, cu putin ulei de masline si se adauga sosul de sirdei si condimentele, se amesteca si numai bune de servit: http://www.tresbon.ro/paste-biologice-penne-rigate-kamut-500-g-de-cecco.html http://www.tresbon.ro/ulei-de-masline-extra-virgin-cu-lamaie-200ml-de-la-aix-terra.html http://www.tresbon.ro/sos-de-ardei-iute-verde-tabasco-57-develey.html http://www.tresbon.ro/condimente-alese-pentru-paste-25g-de-la-gourmet-in-love.html
Acadelo- inghetate biscuiti cu migdale - http://www.tresbon.ro/biscuiti-migdale-150gr-de-la-jules-destrooper.html crema de ciocolata neagra - http://www.tresbon.ro/crema-de-ciocolata-neagra-cu-infuzie-de-ceai-negru-13-desserts-250g-de-la-aix-terra.html -miere de lavanda http://www.tresbon.ro/miere-de-lavanda-de-provence-igp-300g-de-la-aix-terra.html - decoratiuni alfabet http://www.tresbon.ro/decora-ii-alfabet-40g-de-la-gourmet-in-love.html Se faramiteaza biscuitii apoi se amesteca cu crema deciocolata (lasata latemperatura camerei). Se fac diferite forme (bomboane, acadele) apoi le facem o baie cu miere (pentru a schimba aroma se pot folosi si alte tipuru de miere din gama) apoi decoram cu litere ... Se pun la congelator minim 30 de minute si avem un desert delicios.
Farfalle cu sos de rosii si busuioc Ingrediente: - farfalle http://www.tresbon.ro/paste-farfalle-multicolore-250g-de-la-quai-sud.html - 7 rosii mari si coapte; - 6 linguri http://www.tresbon.ro/ulei-masline-cu-busuioc-pietro-coricelli.html - 10-12 frunze de busuioc proaspat; - 2 catei de usturoi; - parmezan ras; - sare.http://www.tresbon.ro/sare-de-himalaya-cu-piper-alb-verde-i-negru-100g-de-la-gourmet-in-love.html Mod de preparare: Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, caliti putin usturoiul tocat marunt, cam 30 de secunde ca sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate mare. Inainte de a pune rosiile, ar fi bine sa le opariti putin si sa le luati pielitele. Lasati-le sa fiarba cu usturoiul, adaugati niste sare, dupa care adaugati o parte din busuioc tocat marunt. Daca vreti sosul mai subtire, adaugati putina apa. Fierbeti pastele al dente si amestecati-le cu sosul. Ornati cu busuiocul ramas . Puteti folosi si http://www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.html
Ingrediente - Salam de biscuiti 200 gr ciocolata cu lapte 100 gr unt 100 gr zahar brun 50 gr lapte praf 50 gr cacao pudra 250 ml lapte 2 lingurite esenta de cocos (optional) 500-600 gr biscuiti simpli, sfarmitati Mod de preparare - Salam de biscuiti Intr-o cratita pe foc potrivit pune toate ingredientele in afara de esenta si biscuiti.Lasa cratita pe foc pana cand compozitia devine lichida apoi pune cratita deoparte si incorporeaza esenta de cocos(otional). Pune biscuitii intr-un vas si toarna peste acestia siropul fierbine.Amesteca bine apoi pune compozitia obtinuta pe o folie de plastic.Ruleaza pentru a obtine un cilindru.Da salamul de biscuiti la rece pana cand se intareste putin.
Pui cu sos "tapenade" (Pui la cuptor cu sos de vin rosu si masline) Ingrediente:-Tapenad? de m?sline verzi , http://www.tresbon.ro/tapenada-de-masline-verzi-aperitiv-provensal-90g-de-la-aix-terra.html -o ceasca de rosii pasate + Aperitiv provensal din ardei ro?u , http://www.tresbon.ro/aperitiv-provensal-din-piper-ro-u-poivronade-90g-de-la-aix-terra.html -2 catei de usturoi -oregano ,http://www.tresbon.ro/oregano-din-provence-15g-de-la-epicerie-de-provence.html , rozmarin ,http://www.tresbon.ro/rozmarin-din-provence-25g-de-la-epicerie-de-provence.html -piper negru -fulgi de chili -ulei de masline -sare(optional,pt.ca tapenada de masline e deja sarata) Preparare: Mai intai realizati marinata. Amestecati 2 linguri ulei de masline, sucul de rosii,2 linguri aperitiv provensal din ardei rosu, 3 linguri de pasta de masline, usturoiul macinat, piperu,apoi se adauga oregano si rozmarin.Se unge puiul cu marinata peste tot si se pune in tava.Se adauga o cescuta de apa in vasul in care sunt resturile de marinata,apoi se pune sosul acesta in tava., langa pui. Se presara fulgi de chili peste pui.Acoperiti tava cu hartie de copt, in asa fel incat sa protejati crusta de pe pui. Se introduce tava infasurata in hartie de copt in cuptor, la nivelul cel mai de jos, la 160 de grade. Dupa o ora, se indeparteaza hartia de copt, se stropeste puiul cu sosul din tava si se mai lasa la cuptor inca 20 de minute, pana se rumeneste usor. Merge cu garnitura de orez cu legume sau piure de cartofi.POFTA BUNA va doresc :)
Categoria Dulciuri si prajituri de casa Ingrediente - Chec cu frisca si bomboane Pentru chec Mix pentru Moelleux cu ciocolat? ?i caramel 22g de la GOURMET IN LOVE Sirop din trandafiri 25 ml de la ÉPICERIE DE PROVENCE Colorant alimentar galben 10g de la QUAI SUD 4 oua 120 gr zahar Zah?r cu arom? de trandafiri de la GOURMET IN LOVE 2 lingurite zahar bourbon 1 lingurita esenta de vanilie 100 ml frisca lichida 100 ml lichior de ciocolata 120 gr faina 30 gr Cacao organic? pur? în s?cule? de rafie de la QUAI SUD 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita praf de copt un praf de sare Pentru decor 100 ml frisca lichida 125 gr Perle colorate la GOURMET IN LOVE Mod de preparare - Chec cu frisca si Perle colorate de la GOURMET IN LOVE Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru. Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie si cu colorantul si siropul din trandafiri. Se adauga si Mix pentru Moelleux. Se incorporeaza frisca lichida apoi lichiorul de ciocolata.Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate apoi se incorporeaza la cele lichide.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si se da la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Dupa ce s-a facut, checul se lasa sa se raceasca complet. Pentru decor se bate frisca.Checul se decoreaza cu frisca batuta si se presara cu bomboane. Timp de preparare: sub 60 minute minute
Fierb un pachet de paste canestrini http://www.tresbon.ro/paste-canestrini-6-culori-250g-de-la-quai-sud.html,apoi prepar un sos din ulei de masline cu lamaie-http://www.tresbon.ro/ulei-de-masline-extra-virgin-cu-lamaie-200ml-de-la-aix-terra.html,adaug o cutie cu tapenada cu masline http://www.tresbon.ro/tapenada-de-masline-negre-aperitiv-provensal-90g-de-la-aix-terra.html si putina sare cu aroma de lime http://www.tresbon.ro/sare-cu-aroma-de-lime-i-coriandru-85g-de-la-gourmet-in-love.html.O mancare exotica, delicioasa!
Mousse de ciocolata Ingrediente: 550 ml frisca lichida 3 linguri Zah?r cu arom? de flori de portocale - http://www.tresbon.ro/zahar-cu-aroma-de-flori-de-portocale-85g-de-la-gourmet-in-love.html 3 ciocolate Ibaria 67% – Ciocolat? neagr? cu minim 67% cacao ?i coji de portocale confiate - http://www.tresbon.ro/ibaria-67-ciocolata-neagra-cu-minim-67-cacao-i-coji-de-portocale-confiate-100g-de-la-weiss.html 1 lingura Cacao organic? pur? - http://www.tresbon.ro/cacao-organica-pura-in-sacule-de-rafie-350g-de-la-quai-sud.html Petale cristalizate de trandafiri pentru décor - http://www.tresbon.ro/petale-cristalizate-de-trandafiri-75g-de-la-gourmet-in-love.html 1 lingurita gelatina Ciocolata se rupe bucatele si se adauga peste ea 50 ml frisca lichida, se pune la foc mic si se mesteca mereu pana se topeste ciocolata, Gelatina se pune la inmuiat in 2 linguri de apa, cand ciocolata este topita se adauga si gelatina, zaharul si cacaoa. Frisca se bate si se lasa la temperature camerei, in acelasi timp amestecul cu ciocolata se pune la racit, Este foarte important ca cele 2 compozitii sa aiba temperaturi foarte apropiate, cand ajung cam la aceeasi temperatura se amesteca si se pun in cupe la rece. Se decoreaza cu petalele de trandafir. Enjoy!
http://www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/paste-biologice-penne-rigate-kamut-500-g-de-cecco.html http://www.tresbon.ro/sare-albastra-de-persia-100g-de-la-gourmet-in-love-651.html http://www.tresbon.ro/ulei-masline-extravirgin-500-ml-pietro-coricelli.html Paste Bolognese Incalzim uleiul de masline intr-o cratita mare si prajim sunca la foc mediu pana devine aurie. Adaugam ceapa si usturoiul si le prajim pana se inmoaie. Adaugam un morcov, frunze de dafin si lasam in continuare pe foc pana cand legumele incep sa se inmoaie. Marim focul si adaugam carnea de vita tocata. Prajim pana se rumeneste.Turnam apoi vin si fierbem pana si-a redus din volum cu aproximativ o treime. Reducem temperatura si adaugam rosii tocate si telina. Fierbem pastele (conform instructiunilor de pe ambalaj) si adaugam sarea. Dupa ce sunt gata, le punem intr-o farfurie, adaugam parmezan, sosul si putine condimente pentru paste.
Paste cu sos de rosii si bacon:Se fierb pastele in apa clocotita cu sare. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si usturoi care sa aromatizeze, dar pe care il dam apoi la o parte. Adaugam baconul taiat fasii si frunzele de ceapa verde taiate marunt. Dupa ce s-au calit, adaugam rosiile pasate si dam in cateva clocote pana se ingroasa sosul. Se adauga sosul peste paste sau se amesteca cu acestea in tigaie, dupa preferinta.
http://www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/paste-biologice-penne-rigate-kamut-500-g-de-cecco.html http://www.tresbon.ro/sare-albastra-de-persia-100g-de-la-gourmet-in-love-651.html http://www.tresbon.ro/ulei-masline-extravirgin-500-ml-pietro-coricelli.html Paste Bolognese SE FIERB PASTELE APOI SE FACE O PRAJALA CU USTUROI CEAPA,LEGUME,PARMEZAN
Prajitura cu cirese 300 ml fri?c? lichid? 100 g zah?r pudr? 4 foi gelatin? 250 g cire?e decongelate Într-un castron se pune fri?ca lichid? ?i apoi se toarn? zah?rul. Separat, se preg?te?te gelatina conform indica?iilor de pe pachet. Se mixeaz? întâi la vitez? mic? fri?ca lichid? cu zah?rul ?i apoi se m?re?te viteza ad?ugând în fir sub?ire gelatina. Se adaug? cire?ele decongelate ?i foarte bine scurse ?i se amestec? folosind o lingur?. O tav? de chec se strope?te cu ap? rece pe tot interiorul ei. Se a?az? fri?ca amestecat? cu cire?ele ?i se niveleaz?. Se acoper? tava cu o folie de plastic alimentar ?i se d? la rece pentru 4 ore. Apoi, se scoate folia ?i se r?stoarn? pe platoul de servit.Pofta buna!
Paste cu sos de rosii si bacon:Se fierb pastele in apa clocotita cu sare. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si usturoi care sa aromatizeze, dar pe care il dam apoi la o parte. Adaugam baconul taiat fasii si frunzele de ceapa verde taiate marunt. Dupa ce s-au calit, adaugam rosiile pasate si dam in cateva clocote pana se ingroasa sosul. Se adauga sosul peste paste sau se amesteca cu acestea in tigaie,
Tort de biscuiti (Preferatul) Se iau 1kg de biscuiti si se adauga pe o tava cate 2 biscuiti pana se umple toata suprafata tavii, se stropesc cu sirop din flori de portocale, se adauga 250 de grame de cacao si zahar brun 1 cana (circa 250 de grame) amestecate la mixer, se adauga al 2 lea strat de biscuiti si se stropeste cu sirop din flori de portocale si zaharul brun si cacaoa amestecate la mixer. In final, adaugati al 3-lea strat deasupra si stropiti cu sirop din flori de portocale apoi Puneti la rece si serviti cu placere dupa circa 2 ore. Pofta buna http://www.tresbon.ro/mix-biscuiti-retro-boutiques-cutie-metal-200gr-de-la-jules-destrooper.html http://www.tresbon.ro/cacao-organica-cu-arome-orientale-250g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/zahar-brun-demerara-din-reunion-200g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/sirop-din-flori-de-portocale-250ml-de-la-quai-sud.html
Tort de biscuiti Pe fundul unei tavi dreptunghilare se aseaza un strat de biscuiti(http://www.tresbon.ro/mix-biscuiti-belgieni-cutie-metal-225gr-de-la-jules-destrooper.html),ii stropesti cu sirop(http://www.tresbon.ro/sirop-din-flori-de-portocale-250ml-de-la-quai-sud.html,dupa care pui crema de mere caramelizate,alt strat de biscuiti,ii stropesti cu sirop si deasupra pui crema de portocale si turta dulce,alt strat de biscuiti.Deasupra ornezi cu frisca.Dai la rece si pofta buna!
Am ales sa utilizez 3 produse minunate si un mix de paste cu condimente pentru un preparat numai bun ptr. a "gadila " papilele gustative. Reteta mea pentru PASTE CANESTRINI EXOTICE.Mod de preparare:Pastele de pregatesc simplu -prin fierbere. Se impart in doua castroane .In primul castron se amesteca cu "Deliciu de rosii uscate la soare -aperitiv Provensal" , iar cealalta jumatate , pusa in alt castron se amesteca cu "Tapenada de masline negre aperitiv Provensal" Intr*o tava de Yena se rastoarna continutul primului castron , apoi se pune continutul din cel de-al doilea castron ,deasupra celor doua straturi de paste punem : " mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-" apoi punem la cuptorul incalzit in prealabil circa 10 minute ptr a se intrepatrunde aromele.POFTA BUNA. Ingrediente utilizate: http://www.tresbon.ro/tapenada-de-masline-negre-aperitiv-provensal-90g-de-la-aix-terra.html http://www.tresbon.ro/deliciu-de-ro-ii-uscate-la-soare-aperitiv-provensal-90g-de-la-aix-terra.html http://www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.html http://www.tresbon.ro/paste-canestrini-6-culori-250g-de-la-quai-sud.html
Aperitiv u?or de var? - Verrine colorate cu patru ingrediente" - Aperitiv provensal din anghinare ”Artichonade” 90g de la AIX & TERRA Tapenad? de m?sline verzi - aperitiv provensal 90g de la AIX & TERRA Deliciu de ro?ii uscate la soare - aperitiv provensal 90g de la AIX & TERRA Gem de smochine Solličs ?i rozmarin 275g de la AIX & TERRA
500 g spanac 2-3 mere&1 cana suc de mere proaspat stors 2 linguri zeama de lime si http://www.tresbon.ro/sirop-cu-zahar-brun-i-lime-pentru-cocktail-250ml-de-la-quai-sud.html 2 linguri miere- http://www.tresbon.ro/miere-de-acacia- 300g-de-la-aix-terra.html putin ghimbir - http://www.tresbon.ro/pudra-de-ghimbir-35g-de-la-gourmet-in-love.html ulei 1 lingurita - http://www.tresbon.ro/ulei-masline-cu-busuioc-pietro-coricelli.html Se pun ingredientele in blender si se amesteca
Brio?e de prim?var? Ingrediente: 140g de unt moale 140g Zah?r brun Muscovado din Mauritius 200g de la QUAI SUD 3 ou? medii 100g de f?in? amestecat? cu 1 linguri?? praf de copt PENTRU DECOR 600g de zah?r pudr?, cernut 3 linguri de ap? ?i 3 de suc de l?mâie Colorant alimentar verde 10g de la QUAI SUD Colorant alimentar roz 10g de la QUAI SUD Trandafiri cristaliza?i 50g de la GOURMET IN LOVE Petale cristalizate de violete 75g de la GOURMET IN LOVE Mod de preparare 1. Se înc?lze?te cuptorul la 190ş C. Se aranjeaz? cele 24 de hârtii pentru brio?e într-o tav? de copt. Se bat laolalt? toate ingredientele pentru blat, timp de dou? minute, pân? când se ob?ine o compozi?ie omogen?. Se împarte compozi?ia în formele de hârtie, astfel încât s? fie pe jum?tate pline, apoi se d? la cuptor 15 minute pân? când cresc ?i devin aurii. Se las? la r?cit pe un stativ de metal. 2. Se amestec? zah?rul pudr? cu apa, pân? când se ob?ine o consisten?? omogen?. Se ung cu acest amestec opt pr?jiturele. Restul de glazur? se împarte în dou? ?i se coloreaz?, una verde deschis ?i cealalt? roz deschis. Apoi se ung câte opt pr?jituri cu glazur? din fiecare culoare. Pr?jiturile albe se decoreaz? cu violete glasate, cele roz ?i cele verzi cu trandafiri cristaliza?i. Se las? deoparte s? se înt?reasc?. Se p?streaz? 2-3 zile într-un recipient care se închide bine, la rece.
Linzer torte • 400 gr gem de zmeur? ?i l?mâi Menton de la AIX & TERRA • un ou pentru a unge tarta • pentru aluatul tartei • 250 g faina • 150 g zah?r cu arom? de vanilie de la GOURMET IN LOVE • 150 g miez de nuca (sau migdale, alune de padure) • 150 g unt • 2 oua • lingurita praf de copt • 1/2 lingurita pudr? de scor?i?oar? de la GOURMET IN LOVE • lamaie (doar coaja) • 1 lingurita pudr? de vanilie pur? de la QUAI SUD Punem intr-un vas un sfert de kilogram de faina si o lingurita cu praf de copt, adaugam 150 g unt, cele doua oua si 150 g de nuca. Dupa ce amestecam putin ingredientele adaugam 150 g de zahar, o jumatate de lingurita cu scortisoara, coaja rasa a unei lamai si o lingurita cu pudra de vanilie. Pentru a obtine aspectul clasic de Linzer torte, va trebui sa impartim aluatul de tarta in doua bucati 1/4 si 3/4 (din sfertul de aluat vom modela "grilajul" de deasupra tartei). Presaram faina pe blatul bucatariei si intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat pana obtinem o foaie. Asezam cu atentie foaia in forma de tarta, o presam usor pe margine pentru a se mula cat mai bine pe forma tavii si taiem marginile care sunt de prisos. Pentru a nu se umfla in timp ce se afla la cuptor, intepam foaia de tarta din loc in loc cu furculita si apoi o acoperim uniform cu continutul unui borcan cu gem de zmeura. Din cealalta foaie de aluat taiem fasii aproximativ egale de circa un deget latime (un cm), fasii pe care le asezam paralel peste gem . Ungem fasiile grilajului cu ou batut, introducem tarta cu gem in cuptorul incins si o coacem la foc mediu (175 grade C) timp de aproximativ 45 de minute.
http://www.tresbon.ro/paste-din-faina-de-grau-dur-spaghetti-500-g-de-cecco.html//www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.http://www.tresbon.ro/sare-roz-de-himalaya-100g-de-la-gourmet-in-love-654.htmlhttp://www.tresbon.ro/ulei-de-masline-extra-virgin-cu-busuioc-200ml-de-la-aix-terra.html,2-3 cepe, 100 g parmezan ras Intr-o tigaie teflonata se taie 2-3 cepe si se caleste in putin ulei de masline virginextra pana se inmoaie.Se adauga putina apa,cativa catei de usturoi mixul paste cu masline,rosii uscate si busuioc si se lasa la foc mic cateva minute pana se imbiba bine toate aromele.Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj in apa si sare. Dupa fierbere se aseaza in castron se pune mixul de mai sus si se presara cu parmezan ras.
Crumble cu mere si merisoare • Por?ii : 4 persoane • Timp: Preparare: 30 min / Coacere : 75min • Grad de dificultate : U?or • Originea : Europa, Fran?a Ingrediente • 100 g meri?oare • 600 g mere • 80 g zah?r auriu din Guadelupa http://www.tresbon.ro/zahar-auriu-din-guadalupe-225g-de-la-quai-sud.html • suc de l?mâie - 1 lingur? sau 1-2 linguri crem? gourmet de l?mâie http://www.tresbon.ro/crema-gourmet-de-lamaie-225g-de-la-aix-terra.html • 5 cl. ap? • 4 linguri smântân?, dens? • 50 g unt • 100 g zah?r pudr? • 100 g f?in? din grâu • 1 linguri?? praf de copt • 1 linguri?? de vanilie lichid? sau de pudra de vanilie pura http://www.tresbon.ro/pudra-de-vanilie-pura-16g-de-la-quai-sud.html Se cur??? de coaj? merele, se scot semin?ele ?i se taie în form? de cuburi mari. Se pun într-o crati??, împreun? cu zah?rul, sucul de l?mâie, apa ?i meri?oarele. Se fierb, acoperite, timp de 15 minute. Se las? s? se r?ceasc? si se adauga crema gourmet din lamaie. Se preînc?lze?te cuptorul la 200° C Preg?tirea compozi?iei pentru crumble: Într-un castron, se pune f?ina, drojdia, zah?rul ?i vanilia. Se amestec?, incorporându-se, apoi, untul rece, t?iat în buc??i mici. Se fr?mânt?, f?râmi?ându-se (de unde denumirea de crumble), pân? la formarea unei compozi?ii asem?n?toare "nisipului". Se toarn? fructele, într-un vas de copt, ?i se acoper? cu preparatul tip „pâte sablée”. Se coace timp de 50 - 60 minute. Se las? s? se r?ceasc?. Se serve?te, înso?it? de smântân? dens?. Din categoria „ tips” : Dac?, prin fierberea fructelor, a rezultat o cantitate prea mare de suc, acestea vor fi scurse înainte de a fi turnate în vasul de copt. Compozi?ia de crumble poate fi înlocuit? cu firimituri, provenite din biscui?i fragezi, respectiv, mix de biscui?i belgieni "Retro Boutiques" - JULES DESTROOPER http://www.tresbon.ro/mix-biscuiti-retro-boutiques-cutie-metal-200gr-de-la-jules-destrooper.html
Foie gras „mi-cuit”(copt pe jumatate) in gélée rosu, de fructe, pe un pat de Roquette, cu un sos vinaigrette - miere, lamaie, ulei din m?sline - ?i chips-uri pe baza de unt s?rat Num?r de persoane: 4 Timp de preparare: 3-5 min Timp de gatire: 15 min • 1 lob frumos de foie gras, proaspat, sau un 1 borcanas de pateu de rata cu mousse din ficat de rata (50% ficat de ra??) – 120 g de la EDOUARD ARTZNER • sare 7g • piper 2g • 3 cl Porto alb • Foi de gelatin? • zmeur? • afine, coacaze etc. • 1 mango • zah?r pudr? • miere • 1 lamaie galbena • 1 lamaie verde (lime) • Roquette – salata salbatica • 25g de unt s?rat • 25 g de lapte • 10 g amidon (de preferinta, Maďzena) • 100g glucoz? http://www.tresbon.ro/pateu-de-ra-a-cu-mousse-din-ficat-de-ra-a-50-ficat-de-ra-a-120g-de-la-edouard-artzner.html http://www.tresbon.ro/gem-de-zmeura-i-lamai-menton-125g-de-la-aix-terra.html http://www.tresbon.ro/gem-afine-70-200-gr-d-arbo-reform.html http://www.tresbon.ro/miere-de-acacia-300g-de-la-aix-terra.html Pateul de rata, asezonat cu sare, piper si stropit cu vin de Porto, se pastreaza la rece. Se pregateste gélée-ul din gemul de afine, zmeura, coacaze etc. – diverse fructe de padure (adaugandu-se o cantitate mica de apa). Dupa ce preparatul a scazut, suficient, se amesteca cu 2-3 foi de gelatina. Se badijoneaza tot amestecul, pana la disparitia bulelor, apoi, se pune la rece, pentru formarea gélée-ului, efectuand mici corecturi – daca este cazul! Se prepara un purée din mango, urmand, in ordine, realizarea chips-urilor. Se adauga, intr-o cratita, lapte, unt si glucoza, aducand amestecul, pana la temperatura de fierbere, apoi, in afara focului, se toarna peste faina de amidon, omogenizand totul. Se toarna preparatul, pe o placa de copt, si se coace la 150° pana la obtinerea unei rumeniri usoare (8 minute). Preg?tirea sosului: Se incalzeste mierea, pana cand devine lichida. Se adauga, mixand, sucul de la o lamaie verde (lime) si o lamaie galbena. Apoi, treptat, uleiul de masline. Preparatul trebuie s? fie stabil. Ramane, doar, sa fie prezentat si degustat!
Voi face clasicul salam de biscuiti dar care va fii deosebit,datorita ingredientelor unice si de calitate folosite 500g biscuiti http://www.tresbon.ro/biscuiti-migdale-150gr-de-la-jules-destrooper.html 1 pachet unt 1 litru de lapte 5 -6 linguri de cacao http://www.tresbon.ro/cacao-organica-cu-aroma-de-caramel-250g-de-la-quai-sud.html 300 grame zahar.http://www.tresbon.ro/zahar-cu-aroma-de-vanilie-225g-de-la-gourmet-in-love.html 200 grame nuci 4 linguri de gem http://www.tresbon.ro/gem-de-smochine-sollies-i-rozmarin-275g-de-la-aix-terra.htm 5 ciocolatahttp://www.tresbon.ro/recolta-55-ciocolata-neagra-cu-minim-55-cacao-i-cafea-100g-de-la-weiss.html 6 esente de rom si vanile http://www.tresbon.ro/pudra-de-vanilie-pura-16g-de-la-quai-sud.html Biscutii se farama si se amesteca cu laptele. Untul se topeste si se adauga peste el cacao, zahar, se mai pune putin pe foc. Se adauga apoi gemul, nuca .bucatele de ciocolata si esentele de rom.si vanilie. Aceasta compozitie se adauga peste laptele amestecat cu biscuiti si se amestea bine. O compozitie prea moale poate fi redresata cu mai multi biscuit farmati. Compozitia finala se pune pe o folie de staniol, se ruleaza si se baga la congelator pentru cel putin o ora. .
Paste cu smantana si somon afumat: - http://www.tresbon.ro/paste-farfalle-multicolore-250g-de-la-quai-sud.html - pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet; - intre timp somonul afumat se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline cu busuioc: http://www.tresbon.ro/ulei-masline-cu-busuioc-pietro-coricelli.html , impreuna cu un catel de usturoi si putin vin alb sec; - se adauga smantana dulce pentru gatit peste somon impreuna cu sarea cu sofran: http://www.tresbon.ro/flori-de-sare-cu-ofran-85g-de-la-gourmet-in-love.html si condimentele pentru paste: http://www.tresbon.ro/condimente-alese-pentru-paste-25g-de-la-gourmet-in-love.html ; - cand sunt fierte, pastele se scurg si se adauga in sos, urmand sa mai dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara patrunjel proaspat tocat. Absolut delicios :)
Fierbem pastele http://www.tresbon.ro/paste-farfalle-multicolore-250g-de-la-quai-sud.html adaugam ulei http://www.tresbon.ro/ulei-de-masline-extra-virgin-cu-lamaie-200ml-de-la-aix-terra.html,condimentam cu http://www.tresbon.ro/mix-paste-masline-ro-ii-uscate-busuioc-e-alote-usturoi-40g-de-la-quai-sud.html si adaugam dupa gust http://www.tresbon.ro/sare-de-himalaya-cu-piper-alb-verde-i-negru-100g-de-la-gourmet-in-love.html.
Imi doresc sa va impartasesc o reteta rapida si delicioasa de desert sanatos, care poate fi incercata chiar si in perioadele in care tinem dieta, pentru a ne satisfice pofta de dulce: paste cu cacao. Bineinteles, portiile vor fi mici si vor fi impartite cu prietenii! Pentru pregatire am ales de pe site-ul Tres Bon urmatoarele ingredient: paste Farfalle Multicolore 250g de la QUAI SUD, cacao organic? cu arom? de turt? dulce 250g de la QUAI SUD, pudr? de scor?i?oar? 40g de la GOURMET IN LOVE si pudr? de vanilie pur? 16g de la QUAI SUD. Pastele se fierb in apa conform indicatiilor de pe pachet, se adauga pudra de cacao aromatizata (care include zahar) dupa gust, apoi pudra de scortisoara si cea de vanilie. Va urez Pofta Buna si spor la dieta si mi-as dori sa testez in curand produsele Tres Bon!