Castiga un set de mic dejun Goji, de la Plafar!
Cine n-a auzit de Plafar? Pentru multi dintre noi, termenul este egal cu cel de "sanatate". Sanatatea incepe cu un mic dejun echilibrat: alternativa oferita de produse naturale si bio, mult mai nutritive si savuroase.
Asa ca Dietetik.ro si Plafar s-au parteneriat pentru a va oferi aceste trei seturi pentru mic dejun sanatos, pe baza de fructe Goji.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Un set contine:
o sticla de suc bio de coacaze negre
o cutie de cereale bio integrale doua cutii de ceai eco aromat
Valoarea unui set este de 100 de lei. Cum participi? Vrem sa ne lasi, in comentarii, raspunsul la urmatoarea intrebare: "Tu cat de echilibrat te alimentezi". Pentru a participa, logati-va aici, sau, daca nu aveti cont, creati unul aici. Doar comentariile utilizatorilor logati sunt luate in considerare. Va rugam sa consultati si regulamentul de concurs, participarea dvs. inseamna ca sunteti de acord cu termenii si conditiile. Perioada: 17 noiembrie – 1 decembrie (ora 00:00). Castigatorii vor fi desemnati prin targere la sorti, folosind random.org Succes!
Cititi despre proprietatile miraculoase ale fructelor de Goji!
Cadtigatoarel4e sunt Carmen Maxim, Cristina Popov si Elena Ionita, felicitari!
238 Comentarii
Eu tind sa ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat,dar mai sunt zile cand mai sar peste aceste restrictii sa le spun asa
Incerc sa asigur o alimentatie corecta, cat mai sanatoasa si echilibrata intregii mele familii dar, se stie, ca produsele BIO sunt de cele mai multe ori destul de scumpe.Pe parcursul unei zile asigur atat necesarul de legume si fructe cat si cel de carne si lactate.
Echilibrat nu prea, pentru ca mananc haotic, cand imi aduc aminte. In schimb, mananc destul de sanatos: cereale, lactate, fructe si legume din belsug, carne doar de pui, paine integrala
Intradevar pretul produselor Bio ne cam pune piedici in achizitionarea lor, dar as putea spune ca din acest punct de vedere sunt mai norocoasa. de ce? parintii mei locuiesc la tara si ma aprovizionez din doua in doua sapatamani cu produse proaspete si naturale (lactate, carne, legume, fructe, peste, etc.), fara a mai fi nevoita sa le platesc :). In ceea ce priveste alimentatia, mi-am schimbat total stilul de viata in ultimii doi ani. astfel, saptamanal am trei mese de peste in zile diferite, 2-3 mese de carne de pasare sau iepuse (f rar carne de porc-la craciun de obicei), paine cu cat mai multe cereale 2-3 felii pe zi, lactate zilnic (la birou un iaurt, dimineata lapte, branza, etc.), legume la fel zilnic(nu ma impac cu legumele crude decat salata, ardei si rosii, asa ca le gatesc), fructe 2-3 pe zi (acum am o pasiune pentru struguri :P) si multa apa si ceai. eram sa uit, fara prajeli si cat mai putin zahar. stiu ca pare un regim alimentar rupt din literatura de specialitate, dar sa stiti ca este extrem de real si in ultimii doi ani am incercat sa il respect, iar acum chiar a devenit un mod de viata si incerc sa conving cat mai multe persoane sa il adopte pentru ca merita, iar sanatatea este ceea ce avem mai de pret!
Locuiesc la tara si alimentatia familiei mele este una corecta ,folosesc legume si fructe din propria gospodarie.Cred ca viata la tara ofera o alimentatie corecta si echilibrata.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,ceaiuri si sucuri naturale si mancare usoara gatita doar de mine,fara grasimi ..
Pana nu demult nu exista la mine alimentatie echilibrata: nu conta ce si cand mananc. Acum insa incerc sa am o alimentatie cat mai echilibrata: nu mai sar peste micul dejun, nu mananc seara, nu consum grasimi si evit dulciurile, sucurile, fast food-urile. Ma axez foarte mult pe fructe, legume si... multa apa.
Ah, grea problema cu alimentatia echilibrata. La teorie stau destul de bine, in sensul ca stiu ce este bine sa mananc si ce nu. Insa practica ma omoara, ca tare imi mai place cand ne intalnim cu toata familia in weekend si incingem cate un gratar. Din cand in cand, realizez ca am sarit calul si urmez cateva zile un regim bazat pe fructe, legume si branzica proaspata de casa.
eu incerc sa asigur o alimentatie pentru toata familia (mai greu e cu sotul meu care nu vrea deloc sa se adapteze!).. astfel, avem zilnic in meniu lapte, cereale, fructe si legume, carne si branzeturi... chiar daca nu e cel mai sanatos lucru, si deserturile fac parte din alimentatia noastra curenta: cornuri cu ciocolata, diverse prajiturele.. una peste alta, consumam toate categoriile de alimente care sa ne asigure aportul necesar zilnic de substante nutritive si minerale
Consider ca ma alimentez destul de echilibrat avand in vedere faptul ca servesc micul dejun in fiecare dimineata el canstand in iaurt (500g)+o banana sau +fulgi/cereale..la ora 11 mananc un mar sau un grepfruit, la 13 pranzul si ultima masa este la ora 19 care consta in lactate si cereale
eu incerc sa ma alimentey cit mai echilibrat consum multe fructe si legume si pe cit se poate incerc sa consum legume si fructe din gradina fara chimicale,consum multe lactate pentru calciu evit prajelile grasimile
din cauza progrmului incarcat, recunosc ca alimentatia mea lasa de dorit....mananc cand pot, nu am un program pe care sa-l urmez, insa incerc sa mananc cat mai sanatos!
in fiecare zi mananc macar un fruct, incerc sa evit prajeala si nu sar niciodata peste mese, in special peste micul dejun
Mananc foarte sanatos si echilibrat, si asta se vede in felul in care ma simt, in energia de care dispun in fiecare zi: la micul dejul consum avocado, mandarine si o banana, sau cereale Goji integrale cu lapte si ceai aromat. intre mese iau o portie de fructe. La pranz servesc o salata asezonata cu busuioc si cu ulei de masline extravirgin, ardei gras, rosii, castraveti, iaurt cu cereale si multa apa. La cina beau ceaiuri si consum legume sau fistic, seminte de in toate fara sare.
Incerc sa mananc cat pot de sanatos si cu un program bine realizat pentru cele trei mese ale zilei.Nush cat de bio mananc,dar in general mananc produse crescute si preparate in casa pentru k am posibilitatea aceasta pt k stau la casa.As vrea sa castig acest premiu pentru a vedea si c inseamna intrdevar niste produse bio.
Pai nam mancat deloc sanatos pana acum dar sunt grasuta si de o saptamama si ceva am imceput o dieta cu calcularea caloriilor si am inceput si eu sa mananc mai putin si mai sanatos
a fost o vreme cand, recunosc, nu acordam o importanta deosebita unei alimentatii corecte si sanatoase, dar se pare ca o data cu varsta, creste si grija pentru sanatatea ta si a celor dragi, mai ales acum, ca am un copil, ma straduiesc sa gatesc cat mai sanatos cu putinta, in sensul ca ma aprovizionez cu cele necesare de la parintii mei, de la tara:oua, carne de pasare, legume, fructe, verdeturi, etc.
consider ca ma alimenter destul de echilibrat: dimineata mananc intotdeuna ceva, de obicei suc de fructe si seminte neprajite, iar celelalte mese le serverc la ore destul de fixe si cu mancare cat mai naturala (fara prajeli, fara grasimi prea multe). etc..
Pot spune ca mananc destul de sanatos. Imi incep ziua cu cereale integrale si iaurt, apoi la pranz salate si friptura pe grill, iar seara ori o salata, ori un iaurt. Intre mese mananc fructe. Ma simt bine si am energie intreaga zi. Goji nu am incercat pana acum, insa din ce am citit, sunt uimita de calitatile pe care le are.
imi plac mult fructele si consum zilnic...,mananc cereala integrale...insa mananc si destula paine si carne..
I love Plafar Products!
Mancam mai multe portii de legume si fructe,atat sub forma de sucuri,cat si fierte,coapte sau gratinate,incercam sa avem peste o data pe saptamana dar ne plac si lactatele cu cereale integrale(orz,ovaz),binenteles ca ne mai si abatem de la cele sanatoase ,dar incercam sa le echilibram!
De-a lungul timpului am incercat tot felul de diete si metode de slabire. Pot spune ca am invatat "pe pielea mea" ca dieta nu inseamna infometare, ci mese regulate si sanatoase, care asigura organismului sanatate si vitalitate. Acum am ocazia sa va spun cam in ce consta aceasta alimentatie echilibrata in cazul meu: - consumati minim 200 de grame de alimente bogate in proteine pe zi, si aici includ carnea de pui, peste, carenea rosie mai rar, oua, seminte etc.; - zilnic consum minim 150 de grame de cereale, sub diverse forme. Fie dimineata consum un iaurt degresat cu cateva lingurite de tarate sau germeni de grau, fie aportul de cereale il iau din painea pe care mi-o prepar singura la masina si in compozitia careia, pe langa faina integrala de grau, mai adaug fie seminte de in, fie tarate; - tot zilnic am grija sa consum si o cantitate rezonabila de legume, si asta de obicei sub forma de salata ca garnitura la o friptura la gratar sau la cuptor (de obicei aceasta este masa de pranz in cazul meu); - si sa nu uit de fructe pe care eu le consum doar dimineata pe stomacul gol cu cca 30 min inainte de a lua micul dejun (mere, portocale, madarine - cam astea imi plac mie). Cam asta inseamna in cazul meu o alimentatie echilibrata. Si credeti-ma ca am citit foarte mult si am studiat aceasta problema, iar de vreo 2 ani de cand am inceput sa ma alimentez in acest fel, respectand doar niste reguli generale (bineinteles ca mai exista si abateri, insa destul de rar si nu se transforma in excese) ma simt excelent si starea sanatati mele s-a imbunatatit considerabil!
Noi mancam ,si mancam bine si sanatos ,nu ne lipsesc cerealele de la mic deun si nu numai :) fructe dupa fiecare masa iar legumele si fructele imi place sa le iau de la tarani pentru ca simt ca sunt mai...,,bio ,,
De obicei, incerc sa mananc destul de echilibrat, in special micul dejun este unul foarte bogat pentru mine, fiind compus din cereale, iaurt, suc natural, fructe.
Iau un mic dejun sanatos si mai bogat, pentru ca nu mai apuc sa mananc in restul zilei mai nimic si incerc sa nu consum nimic dupa ora 19.
"Tu cat de echilibrat te alimentezi". foarte echilibrat cu multe legume si fructe.
multe creale, fructe, lichide si fara prajeli
De aproape un an, am trecut la un stil de viata vegetarian si ma simt minunat de atunci. Imi pare rau ca nu am descoperit mai devreme acest mod de a trai, mi se pare cea mai buna alegere!
Evit pe cat posibil mancarea de tip fast food, nu beau, nu fumez mananc fructe, legume, iau micul dejun si nu mananc dupa ora 6-7 seara :D
Mananc foarte multe salate, branzetur, lactate dietetice si carne slaba. nu mananc prajit, grasimi, cipsuri, fast food, iar dulciuri doar ocazional. Prefer mancarea la gratar si cremele de branza facute acasa. Legumele si fructele le cumpar naturale de la producatori. Fac sport si consum lichide cat pot de mult.
multe lactate, salate si fructe, evit tutun, alcool si cafea
Mananc cereale multe, folosesc produse si sucuri naturiste, lichide 2 l, sport si o gandire pozitiva.
Multe legume, ceai negru pt digestie, cereale, apa si multe fructe.
sunt om..si nimic din ceea ce e omenesc nu imi e strain... imi place sa mananc orice,oricat,oricum...numai ca tot ceea ce e bun ori e imoral,ori e ilegal,ori ingrasa... asa ca incerc sa pastrez anumite limite-de bun-simt,daca nu de pofta:) este adevarat ca un fruct nu va putea niciodata potoli pe de-a-ntregul nevoia de "dulce"-si,hai sa fim seriosi,nici nu s-ar ridica la nivelul unui desert de calitate,insa cu totii stim ca este alternativa de departe cea mai sanatoasa. incerc imi pacalesc stomacul cu muulte salate sau legume. de asemenea aleg intotdeauna un peste in locul unei bucate de carne. evit tot ceea ce e legat de fast-food(cu asta char ma pot mandri!) ador fructele uscate,in special stafidele sau curmalele,pe care le adaug uneori in iaurt,alaturi de un pumn de fulgi(mai ales dimineata). mai am si eu mici scapari,ca de altfel suntem oameni,insa caut in zilele urmatoare sa reduc putin nr. de calorii,nemaimancand paste sau alimente cu mult gluten(care am observat ca ma ingrasa). ador salata cu nuci sau alune. in rest...incerc sa pastrez un echilibru,gustand cate putin din aproape toate(in afara de dulciuri,pentru care am o slabiciune si mai bine ma abtin de la inceput:P).... oricum viata e frumoasa si merita traita intr-un mod cat mai echilibrat si mai placut,fara restrictii enervante sau excese de orice tip!
foarte bine spus issybela, iti impartasesc stilul de viata! si felicitari si din partea mea :)
Va spun cu rusine ca nu am timp sa mananc echilibrat.Si stiu ca ar trebuii sa-mi asum toata atentia asupra acestui subiect.De obicei mananc pe fuga si mananc mancare nesanatoasa de cele mai multe ori.Nu vreau sa fac reclama nimanui ,insa la serviciu mai mananc Activi din acela cu cereale.Seara ma regasesc cel mai mult !Atunci mananc o portocala de cele mai multe ori si chiar ma simt bine si ma descarc de tot stresul
da,e nemaipomenit sa te alimentezi cat mai natural!
Din pacate trebuie sa recunosc ca nu mananc sanatos. Desi imi plac mult legumele si fructele, la fel de mult imi plac si dulciurile. Am reusit "performanta" de a lua 10 kg si a trece in randul obezilor.E adevarat ca decesul mamei mele dragi, m-a facut sa am mese neregulate si sa mananc f. multe dulciuri. Odata cu obezitatea am inceput sa am puseuri de tensiune, mai ales cand faceam efort. Anul urmator a venit pensionarea si a trebuit sa-mi impun sa mai dau jos niste kilograme. Stiam ca poate urma o depresie si sigur alte kg. in plus. Asa ca in luna mai (luna urmatoare pensionarii mele) mi-am impus un regim bazat pe mancaruri de legume, am scos painea si am mancat multe fructe (vara este sezonul cu fructele mele preferate). Spre bucuria mea regimul a fost eficient si in august cantarul arata cu 10 kg mai putin. Am mai redus dieta si imediat am mai luat 1 kg. De atunci nu am reusit sa mai dau jos nimic, ba chiar am tendinta sa mai iau! Acum ca a inceput postul Sf. Sarbatori a Nasterii Domnului vreau sa ma "curat" spiritual si fizic. Sarbatoarea Nasterii Pruncului Isus sa ne gaseasca mai buni si mai sanatosi!
Esti ceea ce mananci - cred in asta, asa ca incerc sa mananc sanatos si gustos, cu aromele pamantului, nu cu cele din laboratoare chimice...
Nu mananc sanatos din punct de vedere al nutritionistilor , in sensul ca mananc destul de multe produse fastfood si dulciuri. si imi place cola.dar ma simt bine si toate legumele pe care le manac sunt de la mine din gradina. deci mai eco de atat nu se poate:)
evit alimentele prajite precum si cele cu multi aditivi si conservanti,precum si fast food urile de la marile lanturi
consider ca ma alimentez destul de echilibrat. incerc sa mananc multe legume si fructe, deasemenea imi introduc in alimentatie toate felurile de nutrimente
Desi as dori sa mananc cat mai echilibrat nu reusesc, incerc sa ma abtin de la multe "delicatesuri" pentru a nu pune prea multe kilograme pe mine
Odata cu trecerea anilor am devenit mai responsabila , impunandu-mi un stil de viata fara excese .Stilul de via?? al fiecarui individ se refer? la decizii, ac?iuni ?i condi?ii de via?? care î?i pun amprenta asupra s?n?t??ii fizice si mentale.. Riscurile sunt prezente zilnic, de tipul: fumatului (activ sau pasiv), abuzului de alcool, alimenta?iei excesive ?i dezechilibrate, sedentarismului, practicilor sexuale riscante, incapacit??ii de a face fa?? în mod adecvat stressului zilnic.Incerc sa respect cateva reguli elementare cu reusita sigura . Meniul zilnic trebuie alc?tuit din cât mai multe ?i mai diverse alimente;trebuie evitate mânc?rurile grase ?i preparate cu cât mai pu?ine gr?simi (prin fierbere, aburire, etc.);cantitatea de sare din alimente s? fie redus?; dulciurile s? fie consumate doar o dat? sau de dou? ori pe s?pt?mân?, iar zah?rul s? fie înlocuit cu miere;zilnic s? fie consumate legume , fructe , un litru de lapte sau produse lactate;pâinea alb? s? fie înlocuit? cu cea neagr? sau cu cartofi ; meniul s? fie împ?r?it în mod egal în cinci mese zilnic; necesarul de lichide zilnice s? fie de 1,5 – 2 litri, cu evitarea b?uturilor dulci cu mult zah?r , a tutunului si alcolului; s? facem multa mi?care, de cel pu?in 2-3 ori pe s?pt?mân? câte 45-60 minute.Sunt convinsa ca recomandarea de a manca sanatos ne va aduce beneficii pe termen lung.Am in vedere consumul urmatoarelor tipuri de alimente: leguminoase (fasole, maz?re, soia, n?ut), ou?, ciuperci, pe?te, pui ,miere, polen, fructe ,sucuri naturale din fructe, ceaiuri din plante, cafea de cicoare, n?ut ,pâine graham, pâine neagr? ?i integral? ,brânza de vaci, ca? ,uleiuri vegetale, unt, legume proaspete ,lapte acru, kefir, iaurt ,orez, cereale (fulgi) .Pare greu , insa chiar merita sa ne respectam organismul oferindu-i surse de energie si longevitate. "N-am facut din tine omule, nici faptura cereasca, nici pamanteana, nici fiinta nemuritoare,nici muritoare, pentru ca, asemeni unui sculptor, sa te modelezi singur, dandu-ti forma pe care o preferi”- Picco della Mirandola
Craciunul si, de fapt, toate Sarbatorile din perioada imediat urmatoare a anului au drept caracteristica, indulgenta si chiar indulgenta excesiva fata de cat cheltuim sau, mai ales, fata de cat mancam. Pentru a nu ruina efortul depus in timpul anului si pentru a nu ne trezi la inceput de ianuarie cu starea de sanatate si imaginea alterate, trebuie sa incercam sa controlam in mod constant ce si cat consumam zilnic si, mai ales, in ce combinatii. Este un fapt notoriu ca, dupa Sarbatori, "castigul" ponderal atinge 3 pana la 6 kg. In general, dietele rapide, mai ales cele celebre, pot pune in pericol sanatatea pentru ca, fie sunt fade (se bazeaza doar pe alimente sarace caloric, dar, si nutritiv), fie sunt hipoglucidice (limiteaza drastic aportul de glucide). In plus, aceste diete se adreseaza intregului public, fara a tine seama de particularitatile fiecarei persoane, in parte: stare de sanatate, circumstante socio-profesionale etc. si deci, de la bun inceput, este inteles faptul, ca nu pot functiona pentru toata lumea la fel. Cu toate acestea, daca sunt urmate intr-o perioada scurta, dietele amintite dau rezultate si scopul de a arata bine este atins. Este la fel de adevarat, ca, pentru mentinerea rezultatelor obtinute, se impune consecventa, calitate care, de obicei, de Sarbatori, ne cam lipseste. Regulile de petrecere in mod placut si echilibrat a Sarbatorilor de iarna nu sunt deloc complicate, ci chiar banale, ins, trebuie luate in considerare, cat mai serios cu putinta. Importanta, in aceasta perioada, nu este numai alimentatia, ci si gradul de stress psihic, de activitate fizica, numarul orelor de somn si alte procese la care ne supunem organismul. Astfel daca vom respecta cateva reguli de aur, dieta noastra nu va avea sub nicio forma de suferit. 1. Sa fim active! Sa nu stam in fata televizorului, ore in sir, si, mai ales, dupa masa copioasa de Craciun. Antrenandu-ne si familia, este ideal sa iesim la o plimbare prin aerul proaspat al iernii. 2. Sa tinem guturaiul la distanta ! De obicei, datorita iesirilor effectuate in perioada vacantei de iarna, expunerea la diversi virusi si bacterii este mai consistenta, motiv pentru care sistemul imunitar devine mai labil, iar virozele si racelile pun stapanire pe organismele noastere si ne dau planurile cele mari peste cap. O dieta echilibrata si orele suficiente de somn odihnitor pot tine toate aceste neplaceri departe de noi. 3. Sa indepartam cu orice pret stressul ! Confortul psihic este foarte important, mai ales in aceasta perioada de relaxare. Chiar daca nu ne-a iesit grozav cozonacul sau n-am terminat la timp curatenia de Craciun, nu avem nici un motiv sa cadem prada stress-ului. Craciunul vine o data la 365 de zile, asa ca sa-I dam importanta pe care o merita cu adevarat! 4. Atentie la ce mancam! Studiile arata ca o masa obisnuita de Craciun aduce cu sine in jur de 3000 de kcal. Chiar daca trebuie sa se consume toate aceste kcal, este esential sa se stie in ce fel. Este importanta divizarea meniului pe mese distantate, in timp, la cel putin o ora - trebuie oferit stomacului un pic de timp pentru a digera ce s-a consumat la masa anterioara, inainte de a veni cu o alta "avalansa" si astfel si riscul indigestiei va fi diminuat; alegerea unor gustari usoare: bucati de muschi de pui sau curcan, branza degresata, fructe de mare si evitarea alimentele grase si prajite. 5. Atentie la cat si cum mancam! Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nicidecum obtinerea unui stomac plin. Mestecarea suficienta a alimentelor combate, de asemenea, tulburarile gastrointestinale. 6. Atentie la ce bem! Apa - trebuie consumata pe tot parcursul mesei in cantitati mici si dese pentru a mentine sistemul digestiv activ si pentru a evita deshidratarea (care incetineste metabolismul); apa este ingredientul cheie care ne va mentine echilibrul hidric si termic al corpului. Fiind frig afara, trebuie consumata apa si ceaiuri de plante indiferent de nivelul efortului fizic depus; a se evita bauturile carbogazoase dulci in timpul mesei si chiar dupa, pentru a limita balonarea - in special, cele cu aport de cafeina si zahar. Toate aceste bauturi contin coloranti si aditivi care afecteaza procesele metabolice. Alcoolul este si el o parte din decorul hibernal, iar consumul lui necesita o atentie sporita intrucat acesta creeaza o serie de probleme: creste presiunea arteriala a sangelui, creste cantitatea de enzime hepatice necesare descompunerii lui, creste activitatea sistemului nervos central si este favorizata aparitia tulburarilor gastro-intestinale. Cu toate acestea, de Sarbatori se consuma mari cantitati de alcool sub diverse forme. Vinul rosu este bautura sezonului, iar el trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si, de asemenea, nu trebuie uitat ca beneficiile sale scad cu cresterea cantitatii consumate. 7. Sa renuntam la carne si la lactate pentru cateva zile! Dieta trebuie sa contina alimente usoare, bogate in nutrienti si sarace in grasimi. Fructele proaspete trebuie preferate celor uscate, ultimele fiind foarte bogate in monozaharide. 8. Limitarea cu strictete a alimentele condimentate (iuti si sarate) ! Continutul mare de sare aflata in stare anorganica este digerat si trebuie eliminat din corp, motiv pentru care se vor bea cantitati uriase de apa. Alimentele prajite si cele procesate trebuie eliminate din dieta. Apa cu lamaie, fara zahar, ajuta echilibrarea hidrica pe toata perioada zilei.
Nu sunt o gurmanda incerc si nu prea sa mananc echilibrat fac totul in limita posibilitatilor,sa va spun sincer chiar cand este post imi pun in plan sa postesc dar nu reusesc,asta sunt eu .
Cea mai importanta masa pentru mine este micul dejun ;o portie de cereale sau un iaurt cu fructe.Pot spune ca am renuntat la o parte din dulciuri pe care le-am inlocuit cu miere .magiun natural.,fructe.Carnea o prepar la cuptor alaturi de cartofi si o sevesc alaturi de o salata.Consum 2 litri de apa ptr ca in cazul meu atat cere organismul.
Incerc sa mananc cat mai sanatos, multe legume fructe si lichide
Incerc pe cat posibil sa mananc sanatos, fructe si legume zilnic. problema mea cea mare este ca la serviciu e mai greu cumancatul...insa am gasit o solutie, imi mananc fructele la serviciu:)
Eu respect mese principale ale zile si am renuntat de mult la mancarea tip fast-food. Cumpar semipreparate iar mancare o fac eu in casa cu produse atent selectionate
In totdeauna am 3 mese principale, bogate in proteine si vitamine, evit alcool, tutun si am inocuit cafeau cu ceiul negru, multe lichide .
Ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat, multe legume, fara prajeli, cereale, fructe, lichide 2 l.
Eu sunt adeptul hranei sanatoase si eco.Mananc carne doar de pui si vita, multe lactate, cerealele nu lipsesc de la micul dejun, ceaiul verde si o dispozitie vesela mereu:)Va pup
Eu incerc sa ma alimentez echilibrat. Nu stiu cat imi iese, dar ma straduiesc. Mananc de 3 ori pe zi, incerc ca mesele sa fie compuse din cat mai multe legume, carne de pui, peste. Alternez cu fructe, cereale si cei 2 litri de apa pe zi. Toate acestea, plus miscare, pe cat posibilul fara stres. M-ar tenta foarte mult sa incerc un mic dejun cu fructe Goji, mai ales ca sunt considerate elixirul tineretii.
Echilibrat? Nu prea. Sunt pretentioasa la mancare, asa ca multe din alimentele cunoscute si laudate ca fiind sanatoase (varza, salata, soia, etc.) intra la mine la categoria "nu-mi place". Iar asta si durerile de stomac care mi-au eliminat din meniu prajeli, muraturi, ceapa etc. m-au dezechilibrat de tot ca capitolul "variat". In general meniul meu este alcatuit din lactate, oua, legume, fructe (cu pretentiile mele in privinta retetelor ;) carne cand este (si atunci e de pui), peste la fel. Acum sunt in perioada de post asa ca balanta este pe cale sa se rupa. Mai tine cineva minte campania de la radio pentru o dieta variata, cea cu "Ce-avem de mancat diseara? Sarmale" - ei, cam asa a aratat meniul meu saptamana aceasta. Dar nu sunt inconstienta, stiu ca trebuie sa iau masuri spre o dieta mai sanatoasa si mai variata si promit in fata "marii adunari nationale" sa iau masuri pentru a remedia situatia dezastruoasa. Cu durere de stomac :) Cristina
AM mesele destul de echilibarte, bogate in fibre, proteine si multe vitamine, fac periodoc cure de fructe, nu fumez, nu beau cafea, folosesc catina sub diferite forme.
greu in ziua de astazi pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata in vremurile cand chimicalele sunt la putere .incercam sa innotam printre produse false si adevarate si cu bani putini .plus mediul in care traim nu mai este favorabil.asa ca ne adaptam la actuala viata
Mananc foarte multe fructe, salate, bauturi dietetice si carne slaba. nu mananc prajit, grasimi, cafea, tutun,
mananc multe fructe si legume, beau multe ceaiuri din plante naturale , fac sport...
Incerc cat de cat sa am o alimentatie echilibarta cat mai naturista:ceaiuri, cereale, lactate, legume si fructe .
Incerc sa mananc cat mai BIO, evit carnea, mezelurile, conservantii.
nu mananc mezeluri, prajeli si grasimi, mananc fructe, legume, cereale, peste, pui si vita.folosesc un aparat cu aburi pt legume si peste, in rest pregatesc mancarea la cuptor
teoretic totul este usor
Din pacate nu pot sa spun ca ma alimentez foarte echilibrat si sanatos, dulciurile sunt boala mea..dar incerc sa nu fac abuzuri..stiu ce trebuie sa mananc:) Greu insa e sa pun in practica ceea ce stiu:)
Din pacate, din cauza lipsei de timp, nu prea pot avea un regim foarte echilibrat. Insa, incerc sa mananc in fiecare zi, un fruct si un iaurt.
Eu mananc destul de sanatos tin o dieta lacto-vegetariana,beau ceaiuri si apa plata ptr hidratare.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,apa minerala,apa plata,ceaiuri si sucuri naturale.De asemenea,imi pregatesc singur mancarea si incerc sa evit stress-ul si lucrurile negative,energia negativa.
Mananc legume,fructe,branza,oua de la tarani ,cat mai putine prajeli,si alimente cu grasimi.
Eu incerc sa ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat,dar mai sunt zile cand mai sar peste aceste obiceiuri insa am grija ce mananca copilul meu. tin sa nu-i lipseasca nimic din alimentatie
Eu incerc sa ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat,dar mai sunt zile cand mai sar peste aceste obiceiuri insa am grija ce mananca copilul meu. tin sa nu-i lipseasca nimic din alimentatie
Incerc sa mananc cat mai BIO, evit carnea, mezelurile, conservantii.
nu mananc E-uri, doar legume, fructe si cereale integrale
Eu incerc sa ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat,dar mai sunt zile cand mai sar peste aceste obiceiuri insa am grija ce mananca copilul meu. tin sa nu-i lipseasca nimic din alimentatie
Nu mananc mancare de tip fast food, nu beau, nu fumez mananc fructe, legume, iau micul dejun si nu mananc dupa ora 7 seara . Mananc paine graham,evit mezelurile si mananc mult peste.
fara prajeli, cafea, cola cat mai natural legume fructe si lichide multe
nu consum grasimi si evit dulciurile, sucurile, fast food-urile si beau sucuri naturale, ceaiuri, multe zarzavaturi
Sincera sa fiu stau cam prost la acest capitol.Mananc cand apuc si ce apuc ( de fel nu fac pretentii).
Nu am o alimentatie destul de echilibrata, insa evit prajelile, pastele fainoase, sunta adepta naturistelor
Cand extrageti castigatorii mai eliminatii si pe cei care copie fraze de pe alte siteuri
f variat, fructe, legume, mancaruri cat mai putin prelucrate chimic. am un regim de viata sanatos.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,ceaiuri din diferite plante,sucuri naturale si mancare fara grasimi ,prajeli, cafea si alte chestii tip fast food.
am grija ca in meniul meu zilnic sa se regaseasca produsele lactate, cateva legume, fie fierte, fie in stare naturala, cam doua alimente bogate in proteine, trei fructe proaspete, doua alimente care sa contina amidon, si anume paste fainoase, legume uscate, orez, gris sau cartofi. Iar la final, dar nu mai putin importanta va fi apa, minimul de doi litri pe zi despre care auzi pretutindeni.
Atunci cand mananc un meniu mai bogat in grasimi, si anume cartofi prajiti sau friptura, incearc sa imi fac de fiecare data si o salata de cruditati, care incetineste absorbtia grasimilor.
Eu am renuntat la viata agitata si nesanatoasa din Bucuresti si am revenit la Bv. Am inceput sa revin la o alimentatie cu 3 mese/zi, cu snacks-uri sanatoase intre mese, apa de izvor de munte. Incerc sa mananc legume si fructe netratate si cultivate la tara, sa nu exagerez cu grasimile rele si produsele de panificatie. Cred ca daca vrem o viata sanatoasa ne uitam si ce (calitate) servim in farfurie. :)
Mi-e imi place sa mananc sanatos,bio si vreau sa ma mentin sanatos mancand ce-mi place sa ma mentin in forma maxima:lapte,branza,rosii,oua,etc.
mananc cat de cat sanatos, evit grasimile, adaug cat mai multe cereale si legume in meniu, fructele nu lipsesc, cei 2l de apa la fel sunt obligatoriu pe zi
O alimentatie echilibrata nu prea am dar totusi ma abtin cat pot de la ce nu e sanatos adica prajeli, fainoase, dulciuri numai facute in casa, fructe, ceaiuri naturale.
Incerc sa ma alimentez sanatos, atat eu cat si sotul meu si sa-l hranesc sanatos si pe baietelul nostru. De aproximativ doua luni consumam fructe goji, orz verde, si diferite seminte(de in, susan, floarea soarelui, dovleac). Rezultatele incep sa apara si este un luru imbucurator si incurajator. Ramane sa-mi fac timp si pentru a face mai multa miscare si atunci o sa fie si mai bine.
mananc cat de cat sanatos(cel putin asa cred)multe legume, fructe.lactate si lichide.Evit carnea de porc, mult peste si pui
incerc sa mananc 3 mese pe zi,cu 2 gustari intre mese.aceste mese contin fructe si legume,peste si fibre ,pentru ca problema mea cea mai mare este digestia .
Eu tind in general catre a manca cat mai sanatos, insa am multe "caderi" in asta cand timpul imi intra la apa si nu mai ajung sa imi gatesc singura. Atunci re-cad in alimentatia traditionala romaneasca, promovata de mama care asa intelege cel mai bine sa-ti faca datoria :). In perioadele "sanatoase", tind sa evit carnea (care nu-mi face bine), iar, daca e vara, sa am cel putin o masa pe zi compusa numai din salate. Am incercat sa pregatesc retete de hrana vie, insa necesita timp (si uneori si ingrediente pe care nu le am mereu in casa) asa ca am rezumat totul la salate, care oricum sunt mereu delicioase. Am incercat si sa cumpar alimente-miracol (precum goji) dar pretul restrictiv m-a facut sa renunt repede :)
Poate ca stim exact care este cea mai sanatoasa mancare, care sunt alimentele care ne fac bine, atat noua cat si pielii noastre, insa obiceiurile alimentare trebuie construite corect. De exemplu, fructele se consuma cu o ora inainte de masa. Daca le mananci imediat dupa masa, aciditatea lor, la descompunerea in stomac, afecteaza asimilarea corecta a mesei normale. Bauturile foarte reci afecteaza si ele digestia, mai ales daca le bei in timpul mesei. Mananca numai atunci cand iti este foame, nu te indopa, si opreste-te inainte sa te simti prea satula. Relaxeaza-te 10 minute dupa masa, nu te apuca sa faci imediat sport. Si incearca sa iei trei mese zilnice.
Alimentatia sanatoasa si echilibrata este foarte importanta intr-o lume foarte haotica si plina de elemente nocive.Eu incerc sa ma alimentez corect si sa nu abuzez de nimic,nici macar de asa zisele alimente Bio.Trebuie mancat putin din toate, cu masura.
Daca ar fi sa spun in cateva cuvinte ce insemna, pentru mine, o alimentatie echilibrata, pot afirma cu convingere ca, o alimentatie echilibrata este direct proportionala cu gradul meu de autoinformare, in ceea ce priveste alimentatia si cum te conduce acesta spre echilibrul atat fizic cat si psihic al organismului! Cu alte cuvinte...nu cred ca trece zi in care sa nu citesc ceva despre o alimentatie sanatoasa si echilibrata...de cele mai multe ori, incer sa aplic pe propria-mi piela toate lucrurile noi pe care le aflu! Redescopar in fiecare zi importanta consumului de fructe, modalitatea corecta de a le consuma....redescopar importanta consumului de legume...si lista poate continua! Ideea este ca o alimentatie ehilibrata depinde de la organism la organism! Sunt mai multi factori care trebuie avuti in vedere: varsta, sexul, modul de viata, stresul la care suntem supusi zilnc, toxine pe care le ingeram cu voie sau fara de voie, metabolismul, arderile, activitatea fizica.....Un alt lucru important in ceea ce priveste alimentatia echilibrata nu il reprezinta doar aportul de tot ceea ce are nevoie organismul cat si obiceiurile nesanatoase la care ar trebui, pe cat posibil sa renuntam! In concluzie....dimineata consum lapte de soia cu cereale integrale, salatele reprezinta mancarea mea de baza la care adaug un gratar, am inlocuit uleiul de floarea soarelui cu cel de masline, ma straduiesc sa mananc macar un fruct pe zi (grapefruit/ portocala/ mar) pana in ora 12.00, beau multa apa, ceai (verde, ginkobiloba, etc), consum doar paine integrala FELIATA (e mai usor sa tii sub control consumul de paine feliata decat intreaga), imi plac mult (poate prea mult) miglalele, fisticul si semnitele...si le consum aproape in fiecare zi, de 3 luni fac sport de cel putin 3 ori pe saptamana....insa cea mai mare realizare din acest an o constituie faptul ca m-am lasat de fumat!
avem 2 fetite mici si sincer cate vedem si auzim despre alimente ne-a cam speriat.asa ca incercam pe cat posibil sa ne alimenta, sanatos.zinlnic micul dejun consta in cereale si lapte o sursa de fibre si energie."suntem ceea ce mancam" spunea cineva si avea dreptate.in ultimul timp se pune un accent mare pe alimentatie sanatoasa si din fericicre pentru noi pe piata au aparut multe produse care vin in spijinul nostru!ramane numai sa alegem ce e mai bine!
Nu consider ca ma alimentez 100% sanatos dar macar incerc pe cat posibil.
Avand doi copii mici si dorind sa ii invat sa manance echilibrat pein puterea exemplului, am grija sa fac saptamanal piata de la producatorii locali si sa respect cele trei mese principale, doua gustari - care sunt reprezentate de fructe. Pana acum am cumparat doar cereale bio.
mananc paine integrala/graham,evit zaharul si il inlocuiesc cu miere de albine iar masa de dimineata este cea mai importanta pentru mine
Incercam sa mancam cat mai sanatos, sa eliminam din alimentatia nostra produsele care nu fac bine sanatatii noastre. Mancam fructe, legume,cereale, iaurt , miere si propolis pentru imunitate, ceaiuri din plante , gatesc fara condimente artificiale , numai cu plante aromatice.
Daca echilibrat inseamna felul si calitatea alimentelor, atunci, incerc sa gasesc cele mai sanatoase produse ce sa constituie baza alimentatiei de zi cu zi. In schimb, daca echilibrat, inseamna si programul (orele de masa), atunci exista o mare problema! Fiind o persoana cu un loc de munca de 8 ore pe zi la birou, nu am posibilitatea de a respecta un program de masa sanatos. Fructele Goji mi-au starnit curiozitatea inca de cand am auzit de existenta lor, dar din pacate, inca nu am avut ocazia sa le testez beneficiile.
Incerc pe cat posibil sa respect piramida alimentelor. Dimineata imi place sa am un mic dejun bogat. Deocamdata nu am renuntal la nimic deoarece fac sport.
Hmmm...incerc sa mananc cat mai echilibrat.Stiu ca masa de dimineatza este foarte importanta de aceea incerc sa mananc in fiecare dimineata .Pe parcusul zilei mananc si fructe si legume proaspete.Seara ultima masa este la ora 18 apoi, in cazul in care mi se face foame, mananc mere, portocale etc.Incerc sa evit pe cat posibil dulciurile
In fiecare zi mananc fructe si legume proaspete. Consum lactate, cereale, carne de pui, vita si peste. Respect toate cele trei mese din zi. Nu sar niciodata peste micul dejun.
Ideal ar fi sa avem o alimentatie echilibrata, dar si o viata echilibrata, fara excese de niciun fel, insa este foarte greu de realizat acest lucru. Suntem mereu pe fuga, mancam in masina sau la servici si in final noi vom fi cei care vor avea de suferit. In ceea ce ma priveste incerc sa mananc cat mai sanatos, nu stiu in ce masura reusesc sa stabilesc si un echilibru alimentar, insa in dieta mea am introdus din ce in ce mai mult fructe si legume iar tartinele de dimineata le-am inlocuit cu lapte si cereale, chiar daca sotul meu spune ca asta e mancare pentru copii...
Teoretic regimul alimentar este zi de zi echilibrat; practic si real, este total haotic :) O jumatate de an am incercat dieta cruda. Pentru cine reuseste sa faca fata la ritmul de viata pe care il impune aceasta dieta, este sanatate garantata! In timpul dietei, goji berry au fost greu de gasit. Daca sunt acum la Plafar, e foarte buna informatia in sine. Succes si la concurs! :)
am o varsta si as considera iresponsabil sa nu mananc sanatos. primul pas este ca mananc legume si fructe eco din gradina mea, pui crescuti in curte, oua de la gainusele mele, ceva carne de vita de la fratele meu, care locuieste intr-o zona de munte, peste-de trei ori pe saptamana, lactate de la o vacuta din vecni. gatesc eu, cum am mai spus odata, in vase de lut de la Horezu. si, multumesc lu Dumnezeu, ma simt bine. Felicitari pentru superretete din care ma inspir cu multa placere!
Iau in jur de 5 mese pe zi si incerc sa mananc fructe si legume cat mai des.
mananc cat de cat sanatos(cel putin asa cred)multe legume, fructe.lactate si lichide.Evit carnea de porc, mult peste si pui
multe creale, fructe, legume.lichide si fara prajeli
niciodata nu imi lipseste micul dejun si mananc gatit fara prajeala
MANANC FOARTE SANATOS,MULTE LEGUME SI PESTE
Incerc sa mananc cat mai sanatos, multe legume fructe si lichide
mananc destul de sanatos: cereale, lactate, fructe si legume din belsug, carne doar de pui, paine integrala
multe creale, fructe, lichide si fara prajeli
Cred ca mananc destul de echilibrat si de sanatos, nu fac excese, nu fumez, nu consum alcool, duc o viata ordonata ..dar, se stie ca majoritatea fructelor si legumelor din hypermarketuri sunt tratate..
multe legume fructe si lichide
Alimentatia mea si a familiei este bazata pe multe legume si fructe.Pun mare pret pe produsele bio,si sunt foarte atenta la ce contine cand cumpar un produs.
alimentatia mea si a familiei este diversificata si mincam orce avem
Incerc sa mananc cat mai sanatos : fara carne, cat mai putine dulciuri rafinate, cat mai multe fructe, legume si salate.
As vrea sa ma alimentez cat mai echilibrat posibil, insa nu-mi reuseste zilnic. Incerc sa mananc in fiecare zi 2-3 mere, legume in supe sau crude, iaurt. Carne nu prea mananc, doar ocazional, insa greseala cea mai mare o reprezinta produsele de patiserie si dulciurile, de la care ma abtin cam greu.
Mananc cereale multe, folosesc produse si sucuri naturiste, lichide 2 l, sport
fructe, legume, carne slaba, cereale, lactate slabe
O alimentatie echilibrata nu prea am dar totusi ma abtin cat pot de la ce nu e sanatos adica prajeli, fainoase, dulciuri numai facute in casa, fructe, ceaiuri naturale.
Niciodata nu sar peste micul dejun, mananc putin si des, imi plac fructele si legumele, evit consumul exagerat de carne, prajelile, rantasurile, nu mananc prea sarat/condimentat, nu consum alimentele nici prea fierbinti, nici prea reci, imi plac ceaiurile, compoturile, laptele si ajung de cele mai multe ori sa consum 1,5-2 l de lichide/zi - in linii mari, cam asa arata obiceiurile mele alimentare.
Nu stiu altii cum mananca,dar eu mananc destul de sanatos,zic eu,respect mesele principale,ma hidratez zilnic,am eliminat grasimile si painea alba,dar totusi sunt supraponderal..Mananc doar multe fructe si legume,dar degeaba!
Imi place sa mananc sanatos, dar am auzit ca si produsele bio nu sunt chiar naturale si sunt facute pe banda rulanta.Asa ca laptele, branza si cascavalul pe care le cumpar le face o batranica din piata care spune ea, sunt naturale.
...relativ echilibrat si relativ corect; mancam MULT mai curat in urma cu ceva vreme , dar m-am lasat pe tanjala... programul de munca si alte asemenea nu ma mai lasa sa fiu tot timpul in bucatarie...si se simte la cantar...ufa . plus ca nu e tocmai ieftin sa manaci sanatos...
In ultima vreme incerc sa mananc cat mai sanatos si chiar o vreme de cand nu mai sar peste micul dejun intrucat este cea mai importanta masa. Toate acestea s-au intamplat dupa ce am citit cateva articole de pe site-ul dietetik.ro care au reusit sa ma impulsioneze sa mananc mai echilibrat
Mananc destul de echilibrat si sanatos...nu fac excese...mananc zilnic fructe si legume si lactate.
Impreuna cu familia incerc sa avem o alimentatie echilibrata si cat mai sanatoasa,folosind legume si fructe din gradina proprie,care in totalitate este bio.Sunt atenta sa folosesc produse cu cat mai putine E-uri,pe cat este posibil si nu folosesc semipreparate,ci gatesc ,fiind atenta sa nu folosesc multa grasime si fara rantasuri sau ingroseli.
Incer pe cat posibil sa adopt o dieta cat mai echilibrata. Consum multe fructe si legume, Beau cel putin 2 litri de apa pe zi, micul dejun nu lipseste din alimentatia mea si de regula contine cereale integrale si lapte cu 0,1% grasimi, Consum in proportie de 95% mancare gatita in casa fara prajeli si cu cat mai putine grasimi.
Alimentatia echilibrata prevede cantitatea optima, corelatiile substantelor nutritive si biologice active de baza. O alimentatie variata si echilibrata, care sa contina toti nutrientii, inclusiv nutrientii esentiali (aminoacizi esentiali, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale) în cantitati suficiente (RDA), este absolut indispensabila pentru a ne mentine santatea pe termen lung.
Mananc cereale multe, folosesc produse si sucuri naturiste, lichide 2 l, sport mult
nu consum grasimi si evit dulciurile, sucurile, fast food-urile si beau sucuri naturale, ceaiuri, multe zarzavaturi
Ma staduiesc sa ma alimentez cat mai echilibrat, desi nu tot timpul reusesc. Macar reusesc sa beau suficiente lichide.
as vrea sa mananc mai sanatos ,dar nu reusesc tot timpul,.promit sa perseverez!
A manca echilibrat presupune a avea si un program echilibrat si sanatos de viata. Drept urmare, trezirea dis-de-dimineata si o masa plina de vitamine la aceasta ora a zilei este esentiala pentru energizarea organismului. Consumul de apa (chiar si atunci cand nu imi este sete), de sucuri naturale, proaspat stors si ceaiuri este, de asemenea, un aliat bun al alimentatiei echilibrate. In plus, evitarea excesului de sare, zahar si grasimi este benefica sanatatii. Sunt un fan al preparatelor din peste, al fuctelor si al legumelor, al verdeturilor si al mancarii preparate in casa (in special al ciorberlor), detest si nici nu ma uit la ceea ce inseamna semi-preparat si fast food.
Mancam cand si ce apucam, dupa o durere de stomac de 4 zile am inceput sa mananc mai echilibrat.Dupa fructe de orice fel sunt inebunita dintotdeauna si toata vara le consum din gradina si livada la parinti ,ei nu stropesc cu nimic. Nu de mult timp am inceput sa-mi cumpar lactate in locul mezelurilor, si sa nu uit -in fiecare an fac sute de borcane cu compoturi pe care le consum in locul sucurilor.
echilibrat pentru mine inseamna micul dejun,o gustare pe la 11.30 si pranzul pe la 16.30.sucuri nu prea beau,doar apa plata si ceai verde.atat.nu prea e bine dar din cauza programului nu pot altfel.
din pacate nu mananc prea echilibrat, exagerez putin cu grasimile si cu cantitatea :D
Incerc sa mananc destul de echilibrat, in special micul dejun este unul foarte bogat pentru mine, fiind compus din cereale, iaurt, suc natural, fructe. Vreau sa fiu un bun exemplu pentru copiii mei.
Pfff .. nu sunt multumita deloc de mine .. Nu mananc deloc echilibrat ! Cauza : mi-e frica sa nu ma ingras ... De curand am reusit sa slabesc si din cauza asta ma infometez acum... ptr ca daca mananc putin mai mult iemdiat se depunde...m-am saturat ! O data pe zi mananc...adica servesc doar micul dejun.. Sper sa nu fie toata viata asa .. e deranjant...si o data cu venirea frigului ... mi-a crescut si apetitul .. .pfffff....tare greu mai e ...
destul de echilibrat cu multe legume si fructe
O alimentatie echilibrata nu prea am dar totusi ma abtin cat pot de la ce nu e sanatos adica prajeli, fainoase, dulciuri numai facute in casa, fructe, ceaiuri naturale.
dimineata mananc dar putin si am inteles ca prima masa este obligatoriu sa fie cea mai hranitoare pentru a avea energie intreaga zi mananc totul pe fuga exagerez cu dulciurile poate ca asa imi potolesc foamea mai repede iar seara linistindu-ma cu treaba mananc pe saturate.lucru bun ca nu fumez nu beau alcool dar mananc lactate,fructe si legume multe(trebuie sa ma credeti am 3 fetite neastamparate care imi ocupa tot timpul)
Privind alimentatia echilibrata, pot spune ca ma straduiesc sa respect piramida alimentelor. La baza stau cerealele, painea si pastele, urmeaza legumele si fructele, apoi lactatele si carnea. Evit pe cat pot grasimile rele si dulciurile. Am eliminat prajelile, preferand sa gatesc mai mult cu aburi. Incerc sa mananc cat mai natural si cat mai sanatos.
folosesc doar produse io
Echilibrat nu prea, pentru ca mananc haotic, cand imi aduc aminte. In schimb, mananc destul de sanatos: cereale, lactate, fructe si legume din belsug, carne doar de pui, paine integrala
destul de echilibrat cu multe legume si fructe
din pacate nu mananc prea echilibrat, exagerez putin cu grasimile si cu cantitatea :D
Eu tind sa ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic
Consum lactate, cereale, carne de pui, vita si peste. Respect toate cele trei mese din zi. Nu sar niciodata peste micul dejun.
evit prajelile, beau multe lichide.
Mananc cereale , folosesc produse si sucuri naturiste, lichide 2 l
multe creale, fructe, lactate,lichide si fara prajeli
incerc sa mananc echilibrat dar nu reusesc mereu. Dar evit grasimile, sucurile,consum cereale integrale,etc. dar cel mai greu mi se pare sa renunt la dulciuri. Imi plac foarte mult dar nu exagerez.
Nu ma alimentez prea echilibrat pentru ca in majoritatea zilelor sar peste micul dejun, mananc ceva la pranz, iar seara incerc sa ma abtin.
mananc multe fructe si legume, evit carnea si grasimile, mesele dupa ora 6 seara
Incerc pe cat posibil sa mananc echilibrat dar trebuie sa recunosc ca nu fac deloc bine sar peste micul dejun , la pranz mananc pe apucate si ce mai abia seara cand ajung acasa mananc cu sotul meu ceva facut repede asta fac in ultimi doi ani si stiu ca nu este bine .
De ceva timp sunt vegetariana, mai precis ovo-lacto-vegetariana si pot sa spun ca ma simt mult mai bine; mananc multe fructe si legume, cereale si evit pe cat se poate sucurile, mai ales cele accidulate si dulciurile; am grija sa beau zilnic 2 litri de apa plata!
nu consum grasimi si evit dulciurile, sucurile, fast food-urile si beau sucuri naturale, ceaiuri, multe zarzavaturi
incerc sa mananc cat mai echilibrat, mananc legume si fructe,cereale ,lactate si carne in combinatii si cantitati normale fara abuzuri
Mama mea foloseste Goji si cereale de la Plafar si imi cumpara si mie produse naturale de la Plafar. Noroc cu ea ca ma impinge sa mananc mai sanatos. Oricum imi plac salatele foarte mult si fructele. Pot sa spun ca alimentatia mea e una 80% echilbrata si sanatoasa si 20% mai putin sanatoasa.
Incerc sa ma alimentez cat ,mai echilibrat si diversificat fara sa fac excese.
Incerc sa respect mesele principale si sa mananc cat mai natural.
Respet pe cat posibil cele trei mese principale ale zilei, beau 1,5 litri de apa pe zi, mai mult nu pot. Mananc fructe , legume proaspete, cereale, lactate si carne mai mult de pui si peste. Am renuntat la sucurile carbogazoase si beau doar ceaiuri naturale. Nu consum grasimi pentru ca nu-mi plac si mezeluri foarte putine. Consum mancare calda pregatita in casa.
Hmmm...incerc sa mananc cat mai echilibrat.Stiu ca masa de dimineatza este foarte importanta de aceea incerc sa mananc in fiecare dimineata .Pe parcusul zilei mananc si fructe si legume proaspete.Seara ultima masa este la ora 18 apoi, in cazul in care mi se face foame, mananc mere, portocale etc.Incerc sa evit pe cat posibil dulciurile (probabil veti observa ca acest comentariu a mai fost scris de cineva.Este scris tot de mine doar ca am uitat sa ma loghez atunci.Avand in vedere ca la tragerea la sorti nu participa decat userii cred ca nu este nici o problema)
multe creale, fructe, lichide si fara prajeli
Evit carnea de porc, mult peste si pui consum
Respect cele trei mese principale plus 2 gustari si mananc cat mai variat si echilibrat.
Mananc sanatos, mai mult: cereale, lactate, fructe si legume.
In primul rand carnea am inlocuit-o cu peste oceanic sau din rauri. Mananc mai mult fructe, nuci, seminte si legume. Beau mult ceai cu lamaie si neandulcit .
Respect mesele principale, beau multe lichide si mananc multe fructe. Si cam atat...
pentru ca locuiesc la tara pot spune ca mananc cat de cat sanatos;lapte,legume,fructe
De obicei alimentatia mea este echilibrata, doar ca uneori mai sar calul, cum se spune in popor, facandu-mi mici placeri, in general dulci, dar incerc sa nu exagerez.
multe creale, fructe, legume.lichide
Am mesele destul de echilibarte, bogate in fibre, proteine si multe vitamine, fac periodoc cure de fructe
nu mananc echilibrat, dar incerc de ceva timp sa ma alimentez corect
Eu chiar am introdus in alimentatia mea produsul Goji impreuna cu alte produse bio de la Life Care,Noni,Acai si altele.Adevarul este ca ma simt foarte bine.Alimentatia mea consider ca este destul de sanatoasa,consum destule fructe,legume si altele.
Încerc, pe cât posibil, s? m?nânc c?t pot de echilibrat. Aproape c? am renun?at la pr?jeli, am eliminat rânta?ul din ciorbe (în Ardeal se folose?te mult), am trecut pe cornuri din f?in? integral?, beau f rar cafea ?i atunci mai mult pentru arom? decât pentru gust. Beau eai ro?u (rooibos) ptr c? nu are cafein?, c?teodat? lapte de soia ?i m?nânc f multe alune ?i nuci. Deocamdat? atât.
Mananc multe legume si fructe proaspete, cereale, lactate si consum 2litri de apa plata in fiecare zi. Gatesc cat mai sanatos, evit grasimile, prajelile... Am produse proaspete de la tara. Au grija parintii mei sa ma alimenteze cu produse naturale, cultivate, crescute la noi in curte.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,ceaiuri si sucuri naturale
Familia mea consuma multe fructe si legume zilnic,ceaiuri si sucuri naturale si mancare usoara gatita doar de mine,fara grasimi animale,si cred ca suntem echilibrati,sanatosi!
Incerc sa mananc regulat, multe fructe, legume proaspete, lactate, cereale, carne, dar imi plac si dulciurile.
Mananc diversificat dar nu cred ca este tot una cu echilibrat. Si recunosc ca nu intotdeauna mananc sanatos...pentru ca nici nu-mi permit cu toate ca suntem doi salariati in casa(avem si doi copii), dar cu raportul preturi-venituri nu ne impacam, asa ca mai calcam si stramb de multe ori.
incerc sa ma alimentez cat mai corect ,multe fructe si legume...
incerc dimineata sa manac un mic dejun sanatos,cu fructe multe incluse.apoi,in timpul zilei,din pacate mananc mai mult in graba.
alimentatia este foarte importanta in viata unui om asa ca incerc sa ma alimentez corespunzator.mananc fructe si legume chiar si-n anotimpul racoros,evit prajelile si grasimile.
mananc dimineata foarte multe alimente bogate in proteine,vitamine iar seara prefer un pahar de lapte cu miere de albine
Incerc cat de cat sa am o alimentatie echilibarta cat mai naturista:ceaiuri, cereale, lactate, legume si fructe .
Sotia mea este cea care se ocupa cu mancarea in gospodarie. Nu uita niciodata sa cumpere fructe si legume proaspete, daca se poate romanesti ca sunt mai bune. Incercam sa avem o alimentatie diversificata, sa respestam cele trei mese ale zilei.
Incerc sa duc un stil de viata echilibrat band foarte multa apa,si desi timpul nu-mi permite folosesc stepper-ul acasa, incerc sa fac cat mai multe plimbari si sa-mi incep ziua cu un mic dejun bogat in cereale integrale.
Imi tot propun sa mananc cat mai echilibrat si mai ales sa nu sar peste micul dejun...Dar mai am lacune in modul in care ma alimentez, din cauza timpului scurt, prioritatilor care sunt la limita adesea..Mananc insa multe fructe, lactate si seminte sub diverse forme, precum si carnea nelipsita..Incerc sa mai reduc insa din dulciurile concentrate!
In ceea ce priveste alimentatia mea nu tin mare cont la ce mananc dar respect cele 3 mese fara a mai ciuguli ceva intre ele.
nu mananc E-uri, doar legume, fructe si cereale integrale
N-am avut ocazia sa cumpar produse din Plafar deoarece la noi in Pecica nu exista magazin Plafar.Eu am probleme cu greutatea de cand am nascut,incerc sa mananc cat mai echilibrat posibil,sa mananc mai putin si cat mai natural.
In general sunt atenta sa am o alimentatie echilibrata, sa ma hidratez, sa mananc mai sanatos, dar fara a fi foarte stricta sau a renunta la unele alimente preferate.
Evit carnea de porc, mult peste si pui
Sincer, avand un program foarte incarcat nu prea am timp sa fac mancare motiv pentru care mananc mai mult preparate reci.Incerc totusi sa nu-mi cumpar produse de fast food decat in cazuri extreme si sa nu mananc dupa ora 18:00
Am un program foarte incarcat nu prea am timp sa fac mancare motiv pentru care mananc mai mult preparate reci.Incerc totusi sa nu-mi cumpar produse de fast food decat in cazuri extreme dar m-ai exageram uneori
Incerc sa mananc cat mai BIO, evit carnea, mezelurile, conservantii.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,ceaiuri din diferite plante,sucuri naturale
nu consum grasimi si evit dulciurile, sucurile, fast food-urile si beau sucuri naturale
multe creale, fructe, legume.lichide si fara prajeli
Mananc echilibrat mic dejun,pranz si cina.
incerc sa evit mancarea tip fast -food dar are un gust asa bun:)
mananc multe fructe si legume proaspete,beau lichide(in general apa-2 l pe zi,dar si lapre ).dimineata iau un mic dejun sanatos...
Principalele substante nutritive ce se afla in alimentele pe care le consumam snt proteinele, carbohidantii, grasimile, vitaminele, mineralele, apa si fibrele. Organismul unei persoane sanatoase, care nu este supraponderala , contine 17% proteine. Doar apa este cea care ocupa un procent mai ridicat in organism. Proteinele sunt raspandite in muschi, oase si cartilagii, piele, lichide ale corpului si in toate organele interne, cum ar fi inima, ficatul, rinichii si creierul.
Carbohidratii reprezinta o sursa de energie furnizata de mancare. Exista 2 tipuri de carbohidrati degradabili – amidonul si zaharul – care se gasesc in aproape toate alimentele naturale, cum ar fi cerealele, fructele, legumele, laptele. Astfel, carbohidratii formeaza probabil cea mai mare parte a unei alimentatii zilnice. Plantele depoziteaza amidonul ca pe niste rezerve proprii de hrana, deci semintele si cerealele, ca graul, porumbul sau orezul, mazarea si cartofii, sunt surse bune de amidon. Painea si pastele, alimente bogate in carbohidrati, sunt produse obtinute din cereale.
Incerc sa am o alimentatie echilibrata , dar din diverse motive nu reusesc in fiecare zi.
Incerc sa duc o viata echilibrata.
Destul de putin echilibrat. Imi lipsesc destul de mult din alimentatie fructele si legumele proaspete, laptele, brinza.
Cat de cat pot spune ca duc o viata echilibrata si incerc sa am 3 mese pe zi.
echilibrat cu multe legume si fructe, 2l lichid si fara prajeli
Mananc cereale multe, folosesc produse si sucuri naturiste, lichide 2 l, sport mult
incerc sa imi ascult nutritionistul, desi viata sanatoasa se dovedeste a fi un mit in zilele noastre
ma alimentez cat mai natural posibil,si totodata sa mananc echilibrat
Eu mananc foarte multe legume, fructe, nuci, seminte, germeni si lastari, beau multa apa
Echilibrat nu prea, pentru ca mananc haotic, cand imi aduc aminte.
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic
Alimentatia echilibrata, daca este combinata cu activitatea fizica, iti va asigura un corp sanatos si frumos modelat. Nu vei mai avea in permanenta obsesia unor kilograme in plus, pentru ca atat timp cat organismul primeste atat cat trebuie din ceea ce are cu adevarat nevoie, nu mai depoziteaza irational grasimi. In plus, starea ta generala va fi una de bunadispozitie si vitalitate. in meniul meu zilnic se regasesc produsele lactate, cateva legume, fie fierte, fie in stare naturala, cam doua alimente bogate in proteine, trei fructe proaspete, doua alimente care sa contina amidon, si anume paste fainoase, legume uscate, orez, gris sau cartofi. Iar la final, dar nu mai putin importanta este apa, minimul de doi litri pe zi. Evit pe cat posibil excesul de sare si ulei, care afecteaza serios organismul uman pe termen lung. Nu supun niciodata organismul unei supraalimentari care nu isi are rostul. Atunci cand mananc un meniu mai bogat in grasimi, si anume cartofi prajiti sau friptura, incerc sa imii fac de fiecare data si o salata de cruditati, care incetineste absorbtia grasimilor.
din cauza programuluide munca alimentatia mea nu este prea ok....mananc cand pot, nu am un program pe care sa-l urmez, insa incerc sa mananc cat mai echilibrat si conform "cartilor"
Incerc, stiu ce presupune o alimentatie echilibrata, dar ma abat de multe ori datorita programului incarcat, cand mananc ce-mi pica si cand pot. Totusi, fac tot ce pot pentru a-mi educa baietii pentru o viata echilibrata, care implica si o alimentatie echilibrata. Tocmai de aceea, lor le asigur o alimentatie variata si sanatoasa, atunci cand mananca acasa, pentru ca ei, mititeii, mananca la scoala si la gradi in timpul saptamanii,
destul de echilibrat cu multe legume si fructe
Se presupune ca barbatii au mai putine probleme legate de greutate decat femeile insa pot spune ca si barbatii daca nu respecta anummite reguli au probleme cu greutatea.Eu incerc sa mananc la ore fixe, evit grasimile , beau 2 litri de lichid pe zi si evit mesele dupa orele 19-20
Buna ziua,incerc sa mananc echilibrat,dar nu reusesc
Eu cumpar goji de aici (www.fructegoji.com) ca sunt de calitate si cele mai ieftine...dar sincer as vrea sa castig si acest concurs :). De aceea cred ca prin goji te echilibrezi...
Tu cat de echilibrat te alimentezi? Incerc sa ma alimentez echilibrat, sa am 3 mese pe zi + 2-3 gustari la ore fixe, si sa nu mananc dupa ora 18.
Eu incerc sa ma alimentez cat mai sanatos si echilibrat, de aceea mananc putin si des ( 5-6 mese pe zi ), nu mai beau sucuri de cativa ani, beau multe ceaiuri de plante si cat mai rar prajeli. "Pacatul" meu il reprezinta dulciurile...nu reusesc sa renunt la ele, insa incerc sa mananc mai mult prajituri de casa si mai rar cumparate.
Pentru ca nu sunt acasa, nu am mese regulate. Dar incerc sa ma alimentez cat mai rational. Fructe multe, lactate, sucuri naturale, salate etc. Odata pe saptamana consum si carne. Nu am avut ocazia sa consum fructe goji.
Castigatorii vor fi desemnati prin targere la sorti, folosind random.org Succes! si spune ca sunt 3 seturi, si nu vad decat un castigator:(
Incerc sa ma alimentez cat mai echilibrat consumand mai multe fructe si legume zilnic,ceaiuri si sucuri naturale si mancare usoara gatita doar de mine,fara grasimi ..
Si eu incerc sa manac cat mai echilibrat. Beau multa apa si nu la mese, incerc sa nu manac seara desi asta mi-e cel mai greu. Mananc cat mai multe cruditati si vegetale preparate la abur. Multe fructe. in fiecare dimineata, dupa jumatate de ora dupa ce am baut apa manac iaurt cu cereale.
nu mananc carne rosie, carne alba (pui) mananc cam o data la luna, mananc peste cel putin de doua ori pe sapt; prefer legumele raw. Seara mananc cel mult o salata sau iaurt. Dimineata prefer proteinele (oua fierte, iaurt, cottage cheese). Consider ca mananc echilibrat si sanatos.
incerc sa mananc cat mai echilibrat, mananc multe legume si fructe, peste, salate, ceaiuri si consum multa apa. In fiecare saptamana am cel putin o masa de peste. Imi place foarte mult supa si ciorba de legume, astfel ca cel putin trei zile pe saptamana gatesc si supe sau ciorbe. Totusi nu prea fac efort fizic, datorita serviciului, astfel ca as dori sa incerc fructele goji pentru a observa efectul acestora, iar in cazul in care acestea ma vor ajuta voi cumpara aceste fructe si le voi introduce in dieta mea.
atat eu cat si familia mea ne alimentam sanatos: fructe, legume, branzeturi si putina carne. Din pacate din cauza programului mancam mai mult seara, ceea ce sunt constienta ca nu e deloc sanatos imi place sa merg foarte mult pe jos, uneori renunt la tramvai, si chiar la lift desi locuiesc la et. 7