Castiga unt President!

Concurs 15.12.2010 Jeanette

Président v? recomand? cel mai apreciat unt fran?uzesc, medaliat cu aur la Concursul General Agricol Paris 2009. Pentru cei care urmeaz? anumite diete alimentare, trebuie men?ionat c? untul con?ine mai pu?ine calorii decât uleiul ?i margarina, între 0,24% ?i 0,28% colesterol la 100g de unt, adic? mult mai pu?in decât g?lbenu?ul de ou, ficat sau creier.

Asa ca am pus la bataie cate 5 pachete continand un unt light President si un unt President pentru gatit, pentru cinci castigatori care vor avea ocazia sa se convinga de calitatile acestuia. Tot ce trebuie a faceti pentru a castiga unul dintre pachete este sa va logati si sa lasati un comment in care sa ne spuneni la ce retete folositi unt.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Untul light President este un produs unic pe pia?a româneasc? datorit? con?inutului sc?zut de gr?sime ( 40%), si este preferat în diferite diete pentru con?inutul în calorii de 2 ori mai sc?zut decât alte produse din categorie.

Pentru a participa, logati-va aici, sau, daca nu aveti cont, creati unul aici. Doar comentariile utilizatorilor logati sunt luate in considerare. Va rugam sa consultati si regulamentul de concurs, participarea dvs. inseamna ca sunteti de acord cu termenii si conditiile. Concursul se desfasoara intre 15.12.2010 ora 11:00 AM si 22.12.2011, ora 12:00 PM.

 

 Castigatorii sunt:

Camelia Al Kawadri http://www.dietetik.ro/comunitate/5412/kamkrys.html
Elena Adina Buscan http://www.dietetik.ro/comunitate/5245/elenaadina.html
Claudia Isabela Lungu http://www.dietetik.ro/comunitate/4471/claudialungu.html
Paula Mihai http://www.dietetik.ro/comunitate/7923/polleta.html
Camelia Ghimpu http://www.dietetik.ro/comunitate/8407/yopyop.html

Tags:
unt president
unt pentru gatit
unt dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
121 Comentarii
  • lianav
    1. lianav 15.12.2010 10:37

    eu una nu prea gatesc foarte mult,dar mama mea face niste retete de prajituri senzationale,dar cu unt normal. Unt din asta dietetic nu am incercat inca si sunt chiar foarte curioasa cum este.Mama mea foloseste untul la diverse retete de tort si prajituri.abia astept sa vina sarbatorile si mama sa faca cat mai multe prajituri:D

  • fmarylena
    2. fmarylena 15.12.2010 11:11

    folosesc untul la prajituri ,coca pt placinte ,uneori la gatit

  • Sorina
    3. Sorina 15.12.2010 11:28

    folosesc unt la prajitura, pentru gatit si prajit si mai ales imi place sa-l mananc intins pe paine :)

  • gabriela ambra ciurlica
    4. gabriela ambra ciurlica 15.12.2010 11:33

    buna dimineata!in prag de sarbatori ne mai incalzim inimile cu un concurs..bun,f bun!eu folosesc doar unt cu procent redus de grasime.il folosesc in foarte multe retete.de la orez ,pe care il calesc cu putin unt inainte sa il pun la fiert propriu zis,la cartofii cu unt si parmezan la cuptor,ca adaos in compozitia de clatite,pt rumenit legumele in wok,pe felli de paine prajita,cu brocolli si putina smantana,pe felii de cozonac pufos si moale...ar fi la infinit modalitatile!!

  • camellia
    5. camellia 15.12.2010 11:42

    Eu mananc unt cu paine prajita si miere si il mai folosesc la cremele pentru prajituri.Uneori folosesc unt si la gatit.

  • vdaiana
    6. vdaiana 15.12.2010 12:06

    Folosesc unt la prajituri si la uns pe paine.

  • gretuta
    7. gretuta 15.12.2010 12:09

    la diferite preparate culinare deserturi sau nu

  • nikolleta
    8. nikolleta 15.12.2010 12:16

    folosesc unt la prajituri si untul este bun pentru copii ca o varianta la margarina.

  • tyshaoana
    9. tyshaoana 15.12.2010 12:18

    desertul favorit la care pun unt este Papanasi umpluti cu prune uscate aromate ...dar mai folosesc un si la Placintele cu mere si stafide , la piure , la musaca ung tava cu unt, carnea o mai ung cu unt ca sa iasa mai gustoasa si la alte prajituri...

  • kamkrys
    10. kamkrys 15.12.2010 12:23

    Eu President mananc cu paine prajita si sare:) Nu l irosesc la prajituri si gatit ca mi se pare prea bun la gust,in plus pretul care e totusi un pic "piperat" pentru buzunarele romanilor...Calitatea cere sacrificii:))

  • elenitavs
    11. elenitavs 15.12.2010 12:44

    Eu President il folosesc la soteuri,mancam dimineata cu ceai si dulceata uneori mai pun si in mamaliguta cate o lingurita asa pentru luciu la cuptor cu cartofi ung foile de placinta.

  • ioanacrisan
    12. ioanacrisan 15.12.2010 13:39

    neaparat vreau sa incerc reteta descoperita la voi pe site de ananas cu scortisoara, si apoi cred ca va merge foarte bine pentru briosele integrale.

  • tasiav
    13. tasiav 15.12.2010 13:40

    Eu gatesc cu unt,il folosesc la prajituri,la sosuri,soteuri.Baietelul meu mananca la micul dejun unt President.Il folosesc la o prajitura numita Pepene verde iar gustul este unul pe masura.

  • vulpiii
    14. vulpiii 15.12.2010 14:21

    Untul este prietenul meu de nadejde, ma ajuta la multe preparate si are grija sa dea un gust deosebit macarurilor,il ador dimineata pe paine cu putina miere fiind compania ideala la un ceai caldut, il ador la fursecuri ca le face fragede si aromate, il ador si nu-mi lipseste din frigider nicodata!Sarbatori fericite!!

  • pescarus
    15. pescarus 15.12.2010 14:25

    ador untul ca-mi rasfata papilele gustative, imi place sa-l pun pe cartofii copti, un deliciu de zile mari, un gust de nu-l pot explica in cuvinte, o explozie de arome in parjiturile gatite de sotia mea si sa nu uitam ca untul este un bun prieten si pt piele folosit in masti, iti face tenul ca de bebelus:D

  • andromeda
    16. andromeda 15.12.2010 15:09

    Cel mai des il folosim cu paine prajita si dulceata sau miere,dar il folosesc si in creme,blaturi pentru prajituri,piureuri,uneori si la gatit,il adoram la cartofi copti cu sare,oricum nu ne lipseste din casa si fetita mea este topita dupa unt,un strict necesar!

  • Patriche Ionela
    17. Patriche Ionela 15.12.2010 16:22

    De obicei folosesc untul la prajituri dar in ultimul timp l-am mai folosit si la gatit, in special la cuptor.

  • allexinnoalexys
    18. allexinnoalexys 15.12.2010 18:30

    Vreau sa fac prajituri delicioase din cafea si unt ca de fiecare data,mi-au iesit bine si le mancam cu multa pofta!Prajitura se numeste Cream-Cofee si e tare delicioase.Puteti incerca si voi!

  • alelove
    19. alelove 15.12.2010 18:33

    Folosesc unt la prepararea prajiturilor, a placintelor, dar este delicios si servit ca atare, la micul dejun.

  • Eftene Tamara
    20. Eftene Tamara 15.12.2010 18:55

    Eu sunt pasionata de gatit si pot spune ca folosesc unt mereu in bucatarie.Il folosesc pentru prajit {in loc de ulei}, pentru piureuri {deoarece da un plus de savoare}, pentru pregatirea spaghetelor cu branza , pentru pregatirea ciocolatei de casa , a cremelor pentru torturi si prajituri etc.

  • Vizitator
    21. Vizitator 15.12.2010 19:24

    Eu il pun la pilaf dar si la placinte si biscuiti de casa

  • valerya
    22. valerya 15.12.2010 19:38

    folosesc untul in soecial oentru a prepara creme. Favorita mea este crema de unt cu ness si nuci pe care o folosesc la torturi si rulade.

  • sanzihana
    23. sanzihana 15.12.2010 19:54

    untul imi place cel mai mult frecat cu putin usturoi si intins pe paine prajita calda.e nebunie.mai folosesc unt la piure de cartofi la gatit-in special cand fac ciuperci si la unele prajituri.

  • friend
    24. friend 15.12.2010 20:53

    Untul il folosesc la diverse preparate : la piure,creme pentru prajituri, la placinte si il inlocuiesc cu uleiul la mancare, unde se poate!!! Am un fel de unt care-l folosesc mereu....

  • verushka
    25. verushka 15.12.2010 20:56

    folosesc untul la foarte multe preparate incepand de la banalele sandvisuri pana la mancaruri complicate, la retetele de dulciuri, prajituri, torturi, etc. Intr-un cuvant, untul este nelipsit din bucataria mea!

  • bdoinana
    26. bdoinana 15.12.2010 22:19

    Dintre toate tipurile de unt, existente pe piata romaneasca, preferinta mea se indreapta spre "President", cel mai bun unt frantuzesc, produs in inima Normandiei. In cele ce urmeaza, prezint doua retete, pe baza de unt - un adevarat regal gastronomic! OUA SOUBISE Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, 6 felii paine de secara, 4 codite de ceapa verde, 25 g unt, sare, piper. Pentru purée-ul Soubise: 1 kg ceapa, 100 g unt, 20 g faina, 1 cub concentrat de supa de vita, 150 ml frisca nebatuta sau smantana Gran Cucina 1 varf de cutit zahar, sare, piper. Mod de preparare: Taiati marunt ceapa curatata si puneti-o intr-o oala cu apa sarata (clocotita in prealabil) si lasati-o pana ce apa incepe sa fiarba, din nou. Scurgeti-o si inabusiti-o timp de 30 de minute, impreuna cu 50 g de unt, sarea, piperul, zaharul. Dupa ce s-a inmuiat, amestecati-o cu mixerul. Dizolvati cubul de supa concentrata in 1/2 l apa clocotita si topiti intr-o tigaie 50 g de unt. Adaugati faina in ploaie si incorporati, putin cate putin, zeama de carne, amestecand permanent, pana ce sosul devine neted. Luati sosul de pe foc, adaugati frisca nebatuta sau smantana Gran Cucina, sarati, piperati si amestecati bine. Incorporati in sos purée-ul de ceapa si puneti-l intr-o cratita – pe foc, aproximativ 10 minute, amestecand continuu. Fierbeti ouale, conform retetei 1 si prajiti in 25 g unt feliile de paine, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Turnati purée-ul Soubise intr-o tava, asezati deasupra feliile de paine si puneti pe fiecare felie cate un ou. Sarati, piperati, presarati rondele de codite de ceapa verde si serviti-l imediat. PASTITSIO, BUDINCA GRECEASCA Ingrediente (8 portii): 400 g macaroane, 3 oua, 4 linguri unt, 3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru umplutura 1 ceapa si 1 catel usturoi 1 kg carne de manzat, tocata 2 linguri cu bulion 3 linguri vin sec sare, piper Ingrediente sosul Bechamel 2 linguri cu unt 100 g faina 1 ou 300 ml lapte sare, piper Mod de preparare: Pune la ?ert pastele in multa apa, in care s-a adugat o lingura cu sare. Dupa ce au ?ert, scurge-le si pune-le intr-un bol. Adauga 4 linguri cu unt topit, parmezanul, sare si piper. Pune 3 oua batute, amesteca bine si lasa deoparte. Curata ceapa, toac-o si caleste-o intr-un vas incapator cu 2 linguri cu unt. Adauga carnea si usturoiul pisat, bulionul, vinul, o ceasca de apa, sare si piper. Lasa pe foc pana ce scade amestecul, cam 20 de minute. Pentru sosul Bechamel, pune untul la topit, adauga faina, amesteca 2 minute si incorporeaza laptele, incet, pentru a nu se forma cocoloase. Sareaza, pipereaza si, inainte de a stinge focul, adauga oul batut. Pune jumatate de ceasca din acest sos peste carne. Aseaza, intr-un vas tip Jena, pastele, apoi stratul de carne, si, ulterior, sosul bechamel. Se coace la cuptor, timp 50 de minute. Se serveste cu parmezan ras, deasupra.

  • ciucan ramona
    27. ciucan ramona 15.12.2010 22:25

    il folosesc la orce prajituri.prajeli.pe piine.la piure.mamaliga.clatite cozonaci.ciocolatei ......

  • snyper
    28. snyper 15.12.2010 22:36

    folosesc unt cand prajesc ceva si la clatite:)

  • denysse
    29. denysse 15.12.2010 23:01

    Folosesc unt mereu in loc de ulei

  • yoanayd
    30. yoanayd 16.12.2010 01:03

    Imi place sa folosesc untul la toate retele de mancare.Ii dau un gust aparte mancarii.Dimineata deasemenea imi ineceo ziua servindu-l intins pe paine alaturi de un ceai fiebinte.Iar acum ca sarbatorile ne bat la usa ma pregatesc pentru prepararea prajiturilor. Nu concep preparatele fara unt. Cred ca am radacini nestiute de frantuzoaica.

  • pop aurelia
    31. pop aurelia 16.12.2010 01:41

    Eu mananc unt cu paine prajita si miere si il mai folosesc la cremele pentru prajituri.Uneori folosesc unt si la gatit,si fac prajitura,creme,este tipurile de unt, existente pe piata romaneasca, preferinta mea se indreapta spre "President", cel mai bun unt frantuzesc, produs in inima Normandiei.

  • Rauta Angela
    32. Rauta Angela 16.12.2010 08:38

    Imi place sa mananc unt si sa fac prajituri

  • justalinutzaa
    33. justalinutzaa 16.12.2010 08:56

    Pentru ca suntem in prag de sarbatori si s-au anuntat ceva invitati la masa de Craciun, m-am gandit sa gatesc: tartine cu sunca, cotlete de porc la cuptor cu ciuperci, curcan la cuptor, un desert,dar inca nu m-a decis, probabil o prajitura,dar tot cu unt si pentru ca unii dintre invitati vin de peste mari si tari, m-am gandit sa le prajesc in unt niste jumari ,sa guste si din preparatele traditionale romanesti,dar nu abuzam! Untul il folosesc atat la gatit cat si zi de zi la micul dejun,inca nu m-am dezvatat de feliile unse cu unt si dulceata si de cana cu ceai cald! Multumesc President pentru unutul de exceptie!

  • haydee
    34. haydee 16.12.2010 09:20

    Buna! Eu folosesc unt la prajituri, la cremele mai sofisticate, si la prajirea snitelului vienez. Si normal mic de jun fara paine cu unt, nu prea exista la noi. Unt dietetik pana acum nu am folosit, pentru ca nu am probleme cu greutatea...inca:) Dar sunt chiar foarte curiosa sa-l gust...sper ca este foarte foarte bun, fiindca eu ador untul.

  • bia
    35. bia 16.12.2010 09:33

    folosesc unt ptr a gati fetitei mele. La macaroane cu branza, la supe, tocanite si chiar pe paine. M-as bucura sa castig premiul si succes site-ului dvs.

  • elenaadina
    36. elenaadina 16.12.2010 10:46

    Gatesc in special numai cu unt la tot ce tine e dulciuri si mancaruri gatite.Noi suntem fideli untului cu gem pe paine si ceai la micul dejun.La fel le fac placinta de dovleac..fructe de sezon si budinca cu legume si paste,folosind numai unt deoarece ies mult mai gustoase,la noi margarina nu exista in casa si mai ales ca avem o fetita mica,gatesc cat mai natural si mai santos pentru totii membrii familiei iar untul light President este un produs unic pe pia?a româneasc? datorit? con?inutului sc?zut de gr?sime ( 40%) si este ideal pentru gatit cand ai un bebelus. INIMIOARE DULCI : Ingrediente: 500 gr faina, 1 nuca de drojdie, 1 pachet unt light President, 200 gr zahar, 1 cana lapte cald, nuci, gem de afine, coaja de lamaie, stafide. Preparare: Untul light President se incorporeaza, treptat, in faina. Drojdia se dilueaza in laptele caldut si impreuna cu celelalte ingrediente se amesteca cu faina. Se framanta bine un aluat care se inveleste intr-un servet gros si se da la frigider pana a doua zi. Dupa ce se scoate din frigider, se lasa sa odihneasca la temperature camerei 30 minute. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale, din care se intaind trei foi subtiri. Prima foaie se asaza in tava presarata cu faina si se unge cu un strat subtire de gem. Se presara deasupra jumatate din umplutura: nucile amestecate cu zaharul, coaja rasa de lamaie si stafidele. Se acopera cu foaia a doua si se procedeaza ca la prima foaie. Dupa ce se acopera cu foaia a treia, tava se lasa sa stea la temperatura camerei inca 45 minute. Se coace la foc potrivit 40-45 minute. Se toarna deasupra albusurile batute spuma cu zaharul, la care se adauga aroma. Se presara cu nuci macinate si se da din nou la cuptor, la foc slab , pana se usuca glazura. Se taie calduta in forma de inimioare.

  • elenaaa
    37. elenaaa 16.12.2010 10:53

    Preferata mea este placinta cu mere, mai ales in acest sezon. Placinta cu mere, facuta cu unt topit musai, cu inghetata de vanilie deasupra si scortisoara.... hmmm, delicios!

  • cristinaelena
    38. cristinaelena 16.12.2010 10:55

    Noi folosim unt mai ales pentru prajituri, iar acum de Craciun ar fi cu atat mai mult binevenit un astfel de premiu. O traditie a nostra este sa facem de Craciun ciocolata de casa pe care o mancam simpla sau in foi de napolitana. Ingrediente: 1 pachet unt (200g), 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 lingurite cicoare Mod de preparare: Se amesteca unul cu laptele praf si cacaoa pana dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta. Separat se face un sirop din zahar, apa si cicoare (sincer nu-mi aduc aminte cum era, dar se pare ca era ceva asemanator nautului si era adaugata pentru aroma. Din pacate nu stiu unde se mai gaseste asa ceva). Se lasa sa se dizolve zaharul, apoi se pune la foc iute pana se leaga ca un sirop de dulceata. Apoi se adauga pasta pregatita anterior din unt, lapte praf si cacao si se amesteca foarte bine. Amestecul astfel obtinut se toarna in forme unse cu unt, tavi tapetate cu ceolofan sau in foi Lica (foi de napolitana). Se lasa la rece. Se consuma in cantitati moderate (atentie la glicemie :)

  • myadya
    39. myadya 16.12.2010 11:19

    Folosesc untul president (preferatul meu) pentru a da o aroma aparte,piureurilor,coca pentru prajituri,dimineata la micul dejun,pe paine prajita,diverse creme pentru prajituri,si chiar si in mamaliga pun o lingurita de unt!

  • mihaelamicu
    40. mihaelamicu 16.12.2010 11:42

    Tort Cameleon cu visine ori mere ori.. 1 cana faina 1 cana zahar 6 oua 6 linguri ulei visine Se bat albusurile cu zaharul foarte bine Se pun galbenusurile unul cate unul. Lingurile de ulei treptat. Si tot treptat se adauga faina. Se toarna in forme. Se pun visinele deasupra. Crema: 300 g de unt proaspat, 150 g zahar pudra, 100 g lapte condensat, 2 g praf de vanilie, 1 lingurita coniac. Se freaca untul spuma. Apoi se adauga celelalte ingrediente plus laptele treptat. Se monteaza crema pe blat. Eu in aceasta crema mai pus si zeama de la visine - pt culoare si aroma. Iar daca vreau sa il fac cu mar procedez asa: inlocuiesc visinele cu mar. Dar pun merele taiate pe fundul tavii de copt - eu fac intr-o tava rotunda inalta de la Tefal. Apoi torn compozitia. Dupa coacere intorc invers blatul- cu merele in sus. Si apoi dupa ce se raceste adaug crema de mai sus. De data asta fara sucul de visine - pe care il puteti inlocui cu putina lamaie - pusa chiar si in blat - ori nimic- doara asa cum am scris-o.

  • tantyi
    41. tantyi 16.12.2010 11:42

    Deoarece President este un unt de calitate il folosesc la prajituri mai speciale,la creme,precum si la micul dejun pe paine

  • manolecarmen
    42. manolecarmen 16.12.2010 11:52

    Eu sunt o pasionata de bucatarie, gatesc si fac o gramada de prajituri la care pun unt (mai ales la cremele pt dulciuri). Mai folosesc unt si la legume mexicane, la paste, dupa ce le fierb, le dau prin unt si le maninca micuta mea cu cascaval razuit. La noi gasiti tot timpul unt, suntem fani ai untului President!

  • lauralaura
    43. lauralaura 16.12.2010 12:22

    de obicei untul il folosim atat eu cat si familia mea pe paine cu gem sau sunca insa din cand in cand il mai folosesc si la crema pentru prajitura. Sotul meu il prefera cel mai tare pe cartofi copti.

  • daniorgadan
    44. daniorgadan 16.12.2010 12:23

    LA cartofi copti si prajiti si pe pine prajita.

  • sebica
    45. sebica 16.12.2010 13:08

    Folosesc untul la prajit,gatit,cartofi,prajituri,micul dejun

  • mexican
    46. mexican 16.12.2010 13:23

    la ce folosesc untul? la ce nu-l folosesc mai buna era intrebarea,ce sa mai scriu [bla,bla],la micul dejun pt toata familia,in toate prajiturile si mai ales seara cu un pic de gem,cel mai bun;nu ca cele sintetice,gen margarina]!

  • vilmaristul
    47. vilmaristul 16.12.2010 13:28

    paine neagra cu unt si ceai fierbinte mmmmm

  • dborsanu
    48. dborsanu 16.12.2010 14:52

    Mananc unt si-l folosesc la prepararea dulciurilor

  • Vizitator
    49. Vizitator 16.12.2010 15:30

    dupa cum se stie untul este un aliment complex ce contine vitamine,minerale,acizi grasi.untul Prezident indeplineste toate conditiile pentru a fi folosit zi de zi.si sa va spun un secret:nu ingrasa!eu il folosesc des la mancaruri precum garnituri de cartofi,salate,conopida cu unt,bulz,ciulama tocanite .de asemenea il servim si dimineatza la micul dejun.dar si la prajituri (cornuletele au secretul in unt deoarece le fragezesc,foaia de placinta o ung cu unt pentru fragezire)si tavile le ung intotdeauna cu unt.astfel sunt sigura ca retetele vor fi o reusita.

  • paryss
    50. paryss 16.12.2010 15:32

    unt folosesc la creme ptr prajituri,tort,foi prajituri,pe paine la micul dejun

  • andreeap
    51. andreeap 16.12.2010 15:33

    Eu folosesc untul pentru prepararea cremelor la prajituri dar imi place sa mananc la micul dejun paine din aceea facuta pe vatra, prajita la prajitorul de paine si unsa cu unt. Acesta se topeste si painea se inmoaie dar totodata ramane crocanta. Mai pregatesc pentru cina cartofi copti in cuptor, cand ii scot asa fierbinti le adaug o bucatica de unt care se topeste si mai completez cu moare de varza ca tot este sezonul

  • crinaelena
    52. crinaelena 16.12.2010 15:58

    COZONAC ROSENKRANZ - 400 g de faina - 2 oua intregi - arome (zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom) - un praf de sare - un pahar mic cu lapte cca.110 ml - 25 g de drojdie - 3 linguri de zahar pentru lapte - 130 g de unt President - 6 linguri de zahar pentru unt - 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel - nuca tocata, dupa preferinta Se caramelizeaza cele 10 - 12 linguri de zahar, cu care se tapeteaza fundul si peretii unei cratite. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil. Se framanta putin, cca 10 -15 minute,pe blatul de lucru, usor infainat. Se intinde o foaie, cat mai dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Si se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca din belsug si se preseaza usor cu palma, pentru a adera la stratul de unt. Se ruleaza. Se taie in 6- 7 bucati, care se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel. Se lasa spatii ceva mai mari intre aceste rulouri, pentru ca isi vor mari dimensiunile la crescut timp de 1 ora. Eu am folosit o cratita ceva mai mica decat ar fi trebuit, altfel, rulourile ar fi crescut ceva mai mult. Va recomand o cratita de 24 de cm diametru. Rulourile nu se ung cu nimic inainte de a fi bagate in cuptor, deoarece fata de prezentare va fi cea de jos, cu caramel. Se coace timp de 35 -40 de minute la 180 de grade Celsius. REGULA DE BAZA Imediat ce este scos din cuptor, cozonacul se rastoarna, asa fierbinte, pe un platou, altfel, daca este lasat sa se raceasca, zaharul caramelizat se va intari, facand imposibila scoaterea lui din cratita. Este un cozonac rapid, dar foarte de effect, pufos si crocant.

  • pnicoleta
    53. pnicoleta 16.12.2010 16:08

    Eu folosesc untul la prepararea cremelor , la diverse prajituri, la foetajul pentru placinte, tapetez tava inainte de a turna aluatul de placinta sau prajitura, uneori cu broccoli in vas pe aragaz.

  • Vizitator
    54. Vizitator 16.12.2010 17:28

    micul dejun dimineata :unt+paine+ceai=0 bunatate

  • crinutz
    55. crinutz 16.12.2010 19:05

    dupa cum se stie untul este un aliment complex ce contine vitamine,minerale,acizi grasi.untul Prezident indeplineste toate conditiile pentru a fi folosit zi de zi.si sa va spun un secret:nu ingrasa!eu il folosesc des la mancaruri precum garnituri de cartofi,salate,conopida cu unt,bulz,ciulama tocanite .de asemenea il servim si dimineatza la micul dejun.dar si la prajituri (cornuletele au secretul in unt deoarece le fragezesc,foaia de placinta o ung cu unt pentru fragezire)si tavile le ung intotdeauna cu unt.astfel sunt sigura ca retetele vor fi o reusita.

  • georgettta
    56. georgettta 16.12.2010 19:27

    eu sunt mai rau ca cei mici, ador painea prajita cu unt, as manca dimineata, la pranz si seara, il ador in prajituri ca le face cremoase, fine si delicoase, il folosesc la cozonaci pufosi, la sosuri, de cate ori am ocazia il folosesc, nicioadata nu ezit sau il inlocuiesc cu altceva.va pupacesc!

  • Vizitator
    57. Vizitator 16.12.2010 19:29

    mai bn scriai doua cuv da sincre nu un roaman copiat ca sa iei un premiu

  • musttacioasa
    58. musttacioasa 16.12.2010 19:31

    ador puiul cu unt la cuptor, yamii e asa delicios, il mai folosesc dimineata la micul dejun cu dulceata, la piure ca-i sa un gust bun si-l face cremos, la mamaliguta la cuptor cu branzica, la prajituri e pe primul lor..si la ceai e o companie buna!!

  • bobbbo
    59. bobbbo 16.12.2010 19:40

    folosesc unt la creme pentru torturi,la prajituri,la cartofi copti si mai ales la micul dejun(amestecat cu pateu de ficat sau cu paine si dulceata)

  • stanculescu
    60. stanculescu 16.12.2010 20:44

    In principal il folosesc la dulciuri,piureu,ciperci,peste frecat cu unt,etc.

  • polleta
    61. polleta 16.12.2010 22:55

    Am folosit si inca folosesc unt la gatit. Cartofi, pulpe de pui, paine prajita cu unt...., este excelent.

  • victor
    62. victor 16.12.2010 22:57

    folosesc untul la prajituri

  • avenelu
    63. avenelu 16.12.2010 22:57

    la prajituri

  • cmanuca
    64. cmanuca 17.12.2010 01:25

    Folosesc unt atunci cand mananc cartofi copti, paine prajita, piure etc.

  • yopyop
    65. yopyop 17.12.2010 09:53

    Folosesc unt la prepararea unor retete de mancare, la prajituri si , aproape zilnic, dimineata la micul dejun. Uneori si peste zi la gustari rapide, un sandwici cu unt si branza telemea e foarte gustos si hranitor.

  • arcleo
    66. arcleo 17.12.2010 10:45

    In bucatarie folosesc unt la prepararea mancarurilor fine, a sosurilor, a dulciurilor reci sau calde, a prajiturilor. Cu totul si cu totul special este locul pe care il ocupa untul President, pentru calitatea lui deosebita, in prepararea sandviciurilor pentru baietelul meu de 8 ani. Prefer inainte de orice alt produs, sa-i fac fiului meu sandviciurile pentru scoala cu President.

  • luisha
    67. luisha 17.12.2010 12:18

    Eu una inca nu am intrat intr-adevar in ale gatitului, dar mai folosesc unt in loc de ulei cand gatesc. Insa tatal meu foloseste unt pentru dulciurile special pregatite pentru sarbatorile ce ne bat la usa. De-abia astept sa manac cornulete cu nuca!!!!

  • albacazapada
    68. albacazapada 17.12.2010 16:50

    Untul light President e un deliciu dimineata pe paine graham prajita. Nu mai am probleme cand trebuie sa intind untul pe tartina dupa ce a fost tinut la frigider. Il recomand simplu, cu un praf de sare sau cu o felie de cascaval care respecta silueta :) Face toti banii!!

  • albastrita
    69. albastrita 17.12.2010 18:30

    Cum sunt o impatimita a prajiturilor, folosesc unt la cremele prajiturilor si torturilor. Iar fetita mea il prefera pe paine cu miere de albine.

  • legrandandrea
    70. legrandandrea 17.12.2010 18:41

    Eu folosesc untul la prajituri,pireu de cartofi,pe paine prajita,fetitei mele ii place foarte mult.

  • calugarita
    71. calugarita 17.12.2010 18:42

    la absolut orice folosesc untul President, e bun si pe paine prajita, si la aluaturi si la creme, la orice! Si merita, chiar daca e mai scump, gustul lui inegalabil merita orice sacrificiu, si apoi...daca vrem sa fim sanatosi, President e ideal!

  • dianabo
    72. dianabo 17.12.2010 20:18

    Folosesc des unt, intins pe toast, dimineata, sau pentru a cali legume, pentru a praji pui (ii da o aroma aparte si o culoare deosebita), pentru aluat de biscuiti fragezi, pentru garnituri de ciuperci la tigaie si multe altele. Fata de untul romanesc, untul President face intr-adevar diferenta!

  • cecyly
    73. cecyly 17.12.2010 21:08

    Eu folosesc unt la cremele pentru prajituri, pentru legumele preparate la aburi, la prepararea oricarui peste si binenteles la micul dejun. Margarina o detest, untul este mult mai sanatos, asa mi-am invatat si baiatul.

  • cecyly
    74. cecyly 17.12.2010 21:44

    De exemplu reteta(aluatul) de savarina se face cu unt, fara de care nu se poate. Ingrediente: 2,5 dl apa, putina sare, 100 g unt 200 g faina si 4 oua. Preparare: Apa cu sare si unt se fierbe, se pune faina si se amesteca la foc mic pana se dezlipeste aluatul de peretele cratitei. Se ia de pe foc si se pun ouale pe rand, amestecandu-se incontinu. Intr-o tava unsa se pun gogoloase din acest aluat si se coc cca 20-30 min. Se umple cu frisca, crema sau budinca.

  • Mircea
    75. Mircea 18.12.2010 15:35

    eu cel mai mult maninc pe piine cu miere untul.Am un preten apicultor si primesc moka miere de la el-Unt+mire+piine+un pahar cu lapte=super

  • anelydietetik
    76. anelydietetik 18.12.2010 16:17

    Buna. Finnd un produs calitativ superior si ca atare cu un pret pe masura , atunci cand ne permitem cumpararea lui stim cu certitudine ca-l putem folosi la prepararea oricarei delicatese pe care ne-o dorim .Se poate utiliza la antreuri,felul doi sau deseruri.Va propun de sarbatori sa preparati un tort festiv cu unt Prezident: Tort bezea cu crema de ness si cocos Ingrediente: Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr.unt Prezident; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras. Mod de preparare: Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua. Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga. Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune margarina. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore. MAGIA SARBATORILOR SA VA UMPLE SUFLETELE.LA MULTI ANI.

  • anelydietetik
    77. anelydietetik 18.12.2010 16:19

    Buna. Finnd un produs calitativ superior si ca atare cu un pret pe masura , atunci cand ne permitem cumpararea lui stim cu certitudine ca-l putem folosi la prepararea oricarei delicatese pe care ne-o dorim .Se poate utiliza la antreuri,felul doi sau deseruri.Va propun de sarbatori sa preparati un tort festiv cu unt Prezident: Tort bezea cu crema de ness si cocos Ingrediente: Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr.unt Prezident; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras. Mod de preparare: Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua. Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga. Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune margarina. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore. MAGIA SARBATORILOR SA VA UMPLE SUFLETELE.LA MULTI ANI.

  • anelydietetik
    78. anelydietetik 18.12.2010 16:22

    Buna. Finnd un produs calitativ superior si ca atare cu un pret pe masura , atunci cand ne permitem cumpararea lui stim cu certitudine ca-l putem folosi la prepararea oricarei delicatese pe care ne-o dorim .Se poate utiliza la antreuri,felul doi sau deserturi.Va propun de sarbatori sa preparati un tort festiv cu unt Prezident: Tort bezea cu crema de ness si cocos Ingrediente: Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr.unt Prezident; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras. Mod de preparare: Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua. Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga. Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune unt Prezident. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore. MAGIA SARBATORILOR SA VA UMPLE SUFLETELE.LA MULTI ANI.

  • anelydietetik
    79. anelydietetik 18.12.2010 16:25

    Buna. Finnd un produs calitativ superior si ca atare cu un pret pe masura , atunci cand ne permitem cumpararea lui stim cu certitudine ca-l putem folosi la prepararea oricarei delicatese pe care ne-o dorim .Se poate utiliza la antreuri,felul doi sau deserturi.Va propun de sarbatori sa preparati un tort festiv cu unt Prezident: Tort bezea cu crema de ness si cocos Ingrediente: Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr.unt Prezident; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras. Mod de preparare: Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua. Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga. Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune unt Prezident. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore. MAGIA SARBATORILOR SA VA UMPLE SUFLETELE.LA MULTI ANI.

  • anelydietetik
    80. anelydietetik 18.12.2010 16:26

    Buna. Fiind un produs calitativ superior si ca atare cu un pret pe masura , atunci cand ne permitem cumpararea lui stim cu certitudine ca-l putem folosi la prepararea oricarei delicatese pe care ne-o dorim .Se poate utiliza la antreuri,felul doi sau deserturi.Va propun de sarbatori sa preparati un tort festiv cu unt Prezident: Tort bezea cu crema de ness si cocos Ingrediente: Blat: - 8 albuse; - 500 gr. zahar; - 1 lingura zeama lamaie/otet. Crema ness: - 8 galbenuse; - 8 linguri zahar; - 100 gr. margarina; - 2 linguri/plicuri ness, desfacute cu putina apa. Crema cocos: - 250 gr. zahar; - 50 ml. apa; - 100 gr.unt Prezident; - 100 gr. lapte praf; - 50 gr. cocos ras. Mod de preparare: Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet. Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua. Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga. Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune unt Prezident. Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte. Se da la frigider pentru 2-3 ore. MAGIA SARBATORILOR SA VA UMPLE SUFLETELE.LA MULTI ANI.

  • surasdesoare
    81. surasdesoare 18.12.2010 19:13

    eu folosesc unt la cremele de tort si de prajituri, la fursecuri, pe paine cu miere sau la piureul de cartofi.

  • florinaman
    82. florinaman 18.12.2010 21:19

    Folosesc acest unt doar pentru a-l savura negatit pentru ca isi pierde savoarea. Calitate excelenta!

  • sturion
    83. sturion 18.12.2010 21:37

    Untul este nelipsit pt mine la micul dejun si nu numai, il consum cu gem sau miere de salcam si e bun de te lingi pe degete.Il mai prefer si la prajituri pt ca le face de ti se topesc in gura, in piure este nemaipomenit, mananc de nu-mi mai vine sa ma opresc..il prefer non-stop, e ca aerul pt mine, cand aud cuvantul unt imi ploua in gura.Va las ca deja mi s-a facut pofta, ma duc sa savurez putin unt pe paine.Yamiii

  • albynutza
    84. albynutza 18.12.2010 21:41

    Va propun o reteta inedita unde putetii folosi unt: se ia o felie prajita de paine pe care se intinde foarte bine untul pe ea pana iese apa din el, apoi se da un praf de sare si se consuma ca atare, un gust exceptional, satios si sanatos. Alta reteta; se iau un pui baban si pieptos se unge bine cu unt si se da la cuptor.Rezultatul: un pui fraged si rumen, ideal pt a servi musariri, ideal pe masa de sarbatori. pofta mare!:D Sarbatori fericite!!!

  • ccyucyca
    85. ccyucyca 18.12.2010 22:59

    folosesc unt la prajituri,dar si dimineata la micul dejun,cu miere.!

  • scenic
    86. scenic 18.12.2010 23:05

    untul il folosim si la prepararea felului doi de mancare,si la micul dejun,dar si la prajituri.

  • cetmam
    87. cetmam 18.12.2010 23:27

    noi flosim unt mai ales la sosuri,dar si la prajituri.este nemaipomenit si dimineata la micul dejun ;)

  • cettat
    88. cettat 18.12.2010 23:51

    este bun pentru absolut tot,pentru ciorbita,pentru sos,pe paine,la prajituri...

  • violettaaa
    89. violettaaa 19.12.2010 11:02

    eu folosesc unt la sosuri si la prajituri

  • karmen
    90. karmen 19.12.2010 15:22

    Untul President este un produs superior calitativ, avand un aport caloric mult mai mic decat celelalte alimente de acelasi fel. Personal folosesc destul de mult unt in prepararea mancarurilor pe care le savurez impreuna cu cei dragi.In prag de sarbatori calitatea ci nu cantitatea fac diferenta asa ca eu o sa prepar produse dar cu unt de calitate. O sa folosesc Unt President 200 gr cu 82% grasime pentru a prepara Rulouri de pui cu unt si lamaie ( 1 piept de pui , 1 lamaie, 100g unt President, cascaval feliat, piper, sare, 1 ou, pesmet Mod de preparare: Pieptul de pui se spala si se feliaza.Feliile se bat usor , se adauga piper si sare, si se ung cu unt peste care se pune cascavalul si zeama de lamaie.Se ruleaza, si se trec succesiv de 2-3 ori prin ou si pesmet. Se prajesc in uleiul incins.) O sa mai prepar ca si desert briose cu unt si coniac ( 180 g unt President,130 g zahar brun,3 oua, ¼ cana rom ¼ cana lapte,1 lingurita esenta vanilie, 300 g faina, 1 lingura praf copt. Bati untul crema,adaugi zaharul cate putin,amesteci,pui galbenusurile ,amesteci,adaugi esenta vanilie si romul.Adaugi faina cu praful copt alternand cu laptele.Amesteci bine impreuna.Adaugi albusurile ,amesteci bine.Pui in forme briosa ,captusite –cu hartie si dai la cuptorul preancalzit la 180 C, 15-20 min) Sper ca v-am facut putina pofta si o sa incercati si voi aceste reteta dar pentru a avea rezultatele dorite tineti minte ca doar un unt superior calitativ va va ajuta sa preparati mancaruri delicioase iar untul President este THE BEST. Sarbatori luminate si un an nou mai bun !!!

  • viorea
    91. viorea 19.12.2010 20:05

    la ciorbite si intins pe paine prajita ! yami:)

  • krrissu
    92. krrissu 19.12.2010 23:18

    Folosesc untul Prseident la cea mai buna si mai rafinata reteta din cate cred ca exista. Este o reteta foarte simpla: creveti in sos de unt cu usturoi. Pentru aceasta reteta se topeste un pachet de unt President si se adauga 5-7 catei de usturoi tocati marunt. In acest sos se adauga si crevetii si se lasa pe foc pana ce acestia devin roz. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar la sfarsit se pune zeama de la o jumatate de lamaie. Se presara patrunjel verde pe deasupra si se serveste cald. Cred ca merita incercata aceasta reteta la o ocazie speciala (asa cum sunt sarbatorile de Craciun, sau poate noaptea de Revelion) si sigur va veti uimi invitatii. Pofta buna! Sarbatori fericite si un an mai bun decat acest care trece!

  • sin elena
    93. sin elena 20.12.2010 11:48

    eu folosesc unt in general la creme.la crema pentru tort si la crema pentru prajitura cu foi

  • laureta
    94. laureta 20.12.2010 17:34

    mnam mnam , asa zic fetele mele :))

  • michan
    95. michan 20.12.2010 21:53

    Untul president este atat de cunoscut in lume, incat si in avion se serveste! Este atat de delicios intins pe chifle si cu gem sau miere! Yammmmm... Imi place untul pe paine cu o cana de ceai! Imi plac enorm legumele facute la aburi cu unt, sare si suc de lamaie! Imi plac enorm ficateii prajiti in unt! Imi mai place si orezul cu unt si parmezan! Imi place somonul prajit in ulei de masline cu un cub de unt, putin vin si coaja de portocala! Imi place salata calda cu spanac calit in putin un si cea cu dovlecei si ciuperci calite in unt! Imi place blatul de biscuiti de la New York cheese cake facut cu unt! Si as putea continua la nesfarsit ca iubesc untul! Nu va lipsi niciodata din frigiderul meu!!!!

  • ophellie
    96. ophellie 20.12.2010 22:11

    Imi pace untul in sosuri , pe felii de paine prajita, in prajituri...il folosesc ,de asemenea, pentru a imbogati mancarurile simple, cum ar fi un cartof copt pe jaratic, apoi acoperit cu un strat generos de unt gustos si presarat cu ceva verdeata proaspata. Untul este atat de bun doar simplu, intins pe felii de paine !!! Dar si ca insotitor loial in sandvisuri , creme...

  • belena
    97. belena 21.12.2010 10:21

    untul il folosesc aproape in toate retetele atat dulciuri cat si retete culinare da o savoare deosebita mancarurilor ,dar dimineata ma rasfat cu o felie de unt si dulceata .vreti raspuns la intrebare untul e bun in mancare

  • coryalecs
    98. coryalecs 21.12.2010 13:53

    Folosesc unt la majoritatea retetelor nu numai la dulciuri. La tartine dimineata, cu branza, cascaval, ardei gras, muschiulet, sau simplu pe painea prajita cu gem sau dulceata. La diferite feluri de mancare, sosuri care necesita prajit carne sau legume, budinci, placinte, prajituri sau torturi.Rezultatul este calitatea mancarii, care este plina de savoare si aroma.

  • claudialungu
    99. claudialungu 21.12.2010 14:41

    Folosesc unt pe paine prajita sau sandwisuri,dar mai ales la prajituri Va trimit urmatoarea reteta:;Prajitura catifea Prajitura catifea Ingrediente * Ingrediente pentru blat: * 6 albusuri * 3 galbenusuri * 200 gr zahar pudra * 100 gr nuci macinate * 125 gr faina * 1 plic praf de copt * Ingrediente pentru crema: * 3 galbenusuri * 200 gr zahar pudra * 200 gr unt * 50 gr nuca macinata * 2 linguri cacao * Mai avem nevoie de zahar pentru sirop * gem si ciocolata pentru decor. Mod de preparare Preparare blat: Albusurile si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra cca 10 minute. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza putin, apoi se adauga si nuca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Preparare crema: Se fierb toate ingredientele pe baie de abur. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se insiropeaza primul blat, se adauga un strat de gem un strat de crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si el, si deasupra un strat subtire de crema. Eu am ornat cu ciocolata rasa.

  • Albu Nicoleta Eugenia
    100. Albu Nicoleta Eugenia 21.12.2010 15:54

    folosesc unt in special la prajiturile facute in casa, ies mai gustoase decat facute cu margarina si la unele mancaruri gatite si sosuri.

  • Posea Aurelia
    101. Posea Aurelia 21.12.2010 17:43

    Imi place sa mananc mult unt pentru ca este foarte sanatos

  • madaroxi
    102. madaroxi 21.12.2010 18:08

    Mai ales de cand sunt mama folosesc doar unt!

  • madaroxi
    103. madaroxi 21.12.2010 18:11

    Folosesc unt cand sotez legume,la piureuri,creme,prajituri si chiar la prajit carne!

  • mamaeb
    104. mamaeb 22.12.2010 02:54

    folosim unt atat pentru prajituri,sosuri,ciorbite,cat si pentru intins pe paine dimineata!

  • buniva
    105. buniva 22.12.2010 02:55

    noi folsim unt foarte mult,pentru aproape orice fel de mancare sau sosuri.

  • silvicap
    106. silvicap 22.12.2010 02:56

    mancam unt pe paine cu miere si-l mai folsoesc pa cremele pentru prajituri.

  • danielp
    107. danielp 22.12.2010 02:57

    pentru prajiturile pe care le facem acasa,mai ales pentru creme pentru ca le da o aroma mai speciala.

  • bettas
    108. bettas 27.12.2010 01:02

    Untul President prefer sa-l folosesc la sandvisuri,avand in vedere ca pentru mine are un pret ridicat, iar in cazuri exceptionale, de sarbatori, il folosesc la prepararea cremelor pentru torturi sau prajituri.

  • bellisima
    109. bellisima 21.01.2011 01:32

    Untul il ma nanc cu paine dimineata , si la piure de cartofi.

  • interconect
    110. interconect 21.01.2011 01:39

    Il poti folosi la prajit cat si la foile de placinta

  • mihaeleag
    111. mihaeleag 22.01.2011 10:29

    imi place sa gatesc si mai folosesc folosesc untul Presiden la sandwisuri. uneori il mai folosesc si la prajituri

  • ioana_cucu
    112. ioana_cucu 29.01.2011 15:05

    este esential pentru prajituri (mi s-a intimplat sa ratez o crema cu ingrediente foarte costisitoare si care trebuia sa fie surpriza unei aniversari pentru ca nu am gasit unt President) si este delicios la micul dejun facind tot ceea ce adaugi la piinea prajita mult mai fin.

  • nanuta81
    113. nanuta81 03.02.2011 11:52

    Folosesc unt mai ales la paine prajita cu miere, pentru sandvisuri si la prepararea prajiturilor.

  • ionela1177
    114. ionela1177 09.02.2011 08:15

    foosesc untulla parjituri, pentru sandvisuri sau pentru prajit, dar mai putin

  • lauritadana
    115. lauritadana 09.02.2011 09:55

    untul il folosim la multe retete, insa nimic nu se compara cu panea prajita cu unt si miere de dimineata.

  • shazada
    116. shazada 09.02.2011 21:34

    Folosesc unt atat la consum, cat si pt. prajituri.

  • munaaa
    117. munaaa 09.02.2011 22:11

    La omleta, bruschette, calit legume.

  • cenusareasa
    118. cenusareasa 10.02.2011 13:58

    folosesc unt la prajituri , mancare si chiar intins pe paine cu gem

  • ciucanramona
    119. ciucanramona 10.02.2011 18:58

    il folosesc la orcee chiar nu pot sta fara el

  • raduadinaa
    120. raduadinaa 11.02.2011 09:52

    Folosesc unt la toate prajiturile care au ca ingrediente unt sau margarina (negrese, tort de mere etc) .Mananc unt dimineata pe paine.Il folosesc de asemeni la omlete.

  • yopyop
    121. yopyop 08.03.2011 12:28

    Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca premiile au fost trimise pentru ca eu nu am primit nimic pana acum

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare