Cat de des iti speli parul ?

Am prietene care isi spala parul zilnic si pierd cam o ora cu tot procesul de spalat/uscat/aranjat. Mai am prietene care il spala la 3 zile. Tu cat de des iti speli parul?

Intreb pentru ca a aparut, unde altundeva decat in SUA, o noua moda. Moda care spune ca o data la sase saptamani ar fi suficient sa-ti speli podoaba capilara.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Uitandu-ma la cat de imbacsit si tern e parul meu dupa trei zile, imi vine greu a crede ca m-ar ajuta la ceva o privare atat de indelungata de apa si sampon.

Totusi vedete ca Jessica Simpson si Robert Pattison au adoptat noua moda si sunt dati drept exemplu de Huffingtonpost.Printre persoanele care au nevoie sa-si spele parul mai rar se numara cele afro-americane si cele cu origini hispanice.

Dermatologii nu sustin teoria potrivit careia spalatul pe cap mai rar este mai sanatos. De altfel nu ii sustin nici pe cei care isi spala parul zilnic si spun ca trebuie gasit un echilibru.

In plus cei care au matreata si vor sa incerce “postul” de sase saptamani, risca sa-si agraveze problemele, mai avertizeaza dermatologii.

De cealalta parte, spalatul foarte des pe cap duce la pierderea unor uleiuri esentiale, care pot cauza ruperea firului de par. Daca aveti parul gras, eu v-as recomanda o dieta speciala. Trebuie sa renunti la prajeli si sa alegi cerealele integrale in defavoarea celor procesate. La acestea se adauga: lactatele, nucile, semintele, ouale, legumele si vegetalele cu frunze verzi.

De ce e bine sa consumi toate cele de mai sus ? Contin vitamine din complexul B si calciu - bun pentru par, piele si unghii. In conditiile in care aproximativ 40% dintre femei isi spala zilnic parul, ma intreb cate vor renunta acest obicei ca sa adopte noua moda.

Tu cat de des iti speli parul si cat timp iti ia sa-l aranjezi ?

Tags:
cat de des iti speli parul
frumusete
par sanatos
vitamina B
alimente care contin calciu
unghii sanatoase
balsam
dermatolog
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Nelu Academicianu
    1. Nelu Academicianu 18.05.2011 10:56

    Tovar??a jurnalist?. Americanii sunt mult mai de?tep?i decât îi credita?i dumneavoastr?, iar ideile americanilor garanteaz? un trai lini?tit, aproape marsupial

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare