Ce sa pui in pachetelul pentru scoala ca sa nu se strice rapid

Clopotelul a sunat, elevii incep un nou an scolar si iar risca sa manance tot felul de alimente neadecvate intreaga zi. Cea mai buna optiune este sa  ii faci copilului pachetel. Cu aceasta ocazie ii vei controla mesele si te vei asigura ca mananca sanatos. 

Te-ai intrebat cat de repede se strica pachetelul daca nu il prepari cu alimentele recomandate? Specialistii britanici sustin ca de cele mai multe ori pachetelul cu mancare se strica inainte sa fie mancat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

S-a ajuns la aceasta concluzie dupa o analiza profunda a peste sapte sute de astfel de pachetele. Cercetatorii au descoperit ca cele mai multe au devenit adevarate bombe biologice pentru consumatori, asta dupa ce s-au incalzit excesiv pana la ora pranzului.

Asadar, incercati sa puneti pachetelul copilului intr-un compartiment special cu sistem de racire sau macar invatati-l sa nu tina mancare in rucsac, ci sa o scoata de acolo.


Studiul a fost realizat in noua institutii prescolare, unde a fost masurata temperatura sanvisurilor, a iaurturilor si a altor alimente perisabile.
Rezultatul? 97% dintre alimentele care contineau carne, 99% dintre produsele lactate si aceealasi procent din legume erau pastrate la temperaturi nesigure.

Specialistii avertizeaza ca bacterii periculoase care pot cauza toxiinfectii alimentare, precum E.coli, salmonela si stafilococul auriu se înmultesc extrem de rapid la temperaturi cuprinse intre 4 si 60 grade. Alimentele pastrate in acest interval de temperatura timp de doua ore trebuie aruncate fara nici o ezitare, atrag atentia specialistii.

Un milion de persoane sufera anual de toxiinfectii alimentare. Rapoartele arata ca dintre ele, 20 de mii necesita internare in spital, iar cinci sute mor. Acum stii cat de repede ti se strica pachetelul?

Tags:
Cat de repede ti se strica pachetelul
mancare
regim de viata sanatos
afectiuni
toxiinfectii alimentare
mancare sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare