Cata cafea pe zi e prea multa?

Se intampla sa iti cada ochii in gura si sa nu te poti trezi. Se intampla ca dupa ce ai baut prima cana de cafea, la micul dejun, sa simti ca vrei sa te culci imediat la loc. Se mai intampla. Asta nu inseamna ca trebuie sa bei 2 litri de cafea pe zi. Cata cafea pe zi e prea multa?

Am o prietena care isi bea cafeaua ca pe apa. Dimineata la micul dejun, cand ajunge la birou, apoi la pranz si iarasi inca o cana dupa-amiaza. Peste tot plimba cafeaua dupa ea. Si-a dat seama ca baut prea mult cand a inceput sa acuze insomnii, stari de anxietate si un usor tremurat incontrolabil.
 
Specialistii Fitsugar.com spun ca daca asimilezi peste 500 de miligrame de cafeina pe zi, te vei confrunta cu o tensiune arteriala ridicata si cu o usoara tahicardie. Sa nu mai mentionez durerile de cap si problemele legate de digestie. Toate de la prea multa cafea.
 
Solutia nu e sa renunti, ci sa scazi numarul de cafele pe care le bei zilnic. Recunoaste ca nu o bei ca sa te trezesti, ci de placere.
 
 
Care sunt beneficiile pe care le aduce cafeaua pentru sanatate?
 
Exista studii care dovedesc ca un consum constant de cafea, in doze medii, reduce riscul aparitiei bolii Parkinson. Efectul este rezervat cafelei care are cafeina, cea decafeinizata fiind lipsita de aceasta proprietate. Unele din reactiile metabolice pe care le declanseaza cafeaua – atat cea cu, cat si cea fara cafeina – determina reducerea riscul aparitiei diabetului de tip B. 
 
Alte teste au dovedit ca exista, in mod evident, o legatura intre un consum constant de cafea si diminuarea riscului aparitiei unor forme de cancer la nivelul colonului, al mucoasei bucale, la nivelul gatului si al esofagului. Efectele pozitive sunt urmarea continutului crescut de antioxidanti si fenoli din cafea, dintre care unul in special, denumit acid clorogenic, este cel care ofera protectie impotriva diabetului. 
 
Va lasam cu un filmulet despre cum se face cafeaua turceasca :
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Cata cafea pe zi e prea multa
cani de cafea
Parkinson
cafeina
decafeinizata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Energie pentru intreaga zi Motivatie

    Energie pentru intreaga zi

    12.09.2014

    Ne-am documentat ca la carte. Am citit cum e cu ceasul interior, ne-am uitat pe grafice de stress si am strans idei despre metabolism. Am vorbit cu medici si am elaborat un plan care sa iti ofere...

    mai mult
  • 4 lucruri pe care nu le stiai despre cofeina Secrete

    4 lucruri pe care nu le stiai despre cofeina

    23.09.2013

    Cofeina este o substanta care stimuleaza sistemul nervos central si ne face mai alerti, de aceea o consumam mai ales cand vine vorba sa ne energizam. Nenumarate studii au aratat ca un consum...

    mai mult
  • Berea scade riscul de Parkinson News

    Berea scade riscul de Parkinson

    22.05.2013

    Dar nu e un pretext sa beti foarte multa. Cercetatorii au constatat ca persoanele care beau bere prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson. Aceasta este concluzia unui studiu recent,...

    mai mult
  • Piele sanatoasa prin dieta Diete speciale

    Piele sanatoasa prin dieta

    16.04.2013

    Alimentatia este strans legata de sanatatea si frumusetea pielea, o stim cu totii, cu toate acestea, cele mai multe obiceiuri alimentare pe care le avem sunt in detrimentul unui ten perfect. In...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare