Degeaba vine vara daca nu apuci sa mananci macar o data traditionalul porumb. Nu conteaza ca este fiert sau copt caci este gustos si foarte satios. Fiind atat de cald este greu sa stam in bucatarie sa gatim ore intregi, iar o gustare cu porumb fiert sau copt este numai buna. Multi se feresc de a consuma porumbul, deoarece au falsa impresie ca contine multe calorii si ingrasa. Adevarul este ca sunt si diete cu porumb care sa spulbere mitul caloriilor. Haideti sa ne convingem odata pentru totdeauana daca porumbul ingrasa sau nu!
Care sunt beneficiile porumbului fiert sau copt?
Am spus deja anterior ca porumbul fie fiert sau copt este chiar recomandat in curele de slabire vara pentru ca are putine calorii, dar sa stiti ca aduce o multime de beneficii si pentru sanatate de care sigur nu stiati, dintre care:
-
Este un bun detoxifiant, deci ajuta la eliminarea toxinelor din organism
-
Aduce un aport mare de energie, datorita continutului de acid folic
-
Contine magneziu si vitamina E, care mentin inima sanatoasa si cresc elasticitatea vaselor de sange
-
Este plin de fibre, care sunt esentiale pentru digestie si tractul intestinal
-
Vitamina E din porumb ajuta la regenerarea celulara, deci impiedica procesul de imbatranire a pielii
-
Contine vitamina C care este ideala in curele de slabire, asigurand 10% din necesarul zilnic al organismului
-
Asigura si 15% din necesarul zilnic de vitamina B5 al organismului
-
Contine o substanta numita beta-cryptoxanthin, care are rolul de a preveni cancerul la plamani
-
Contine multa apa, deci este foarte bun pentru sanatatea rinichilor
-
Contine si o substanta numita thiamina, care imbunatateste functiile cognitive si celulele creierului; ne tine departe si de senilitate si Alzheimer
-
Scade nivelul colesterolului
-
Prin aportul de energie adus este bun si pentru oboseala
-
Poate fi consumat si de catre persoanele care nu tolereaza glutenul, intrucat nu contine gluten
*Sa stiti ca 60% din prorpriettaile porumbului se mentin dupa fierbere, asa ca nu va faceti griji ca se pierd nutrientii si nu-i asimilati, dimpotriva o sa va bucurati de toate beneficiile porumbului. Sa stiti ca porumbul contine si antioxidanti si bioflavonoide care lupta cu prevenirea mai multor tipuri de cancer. Cat de multe beneficii ar aduce, evitati sa-l consumati in cantitati prea mari odata, pentru ca o sa va alegeti cu diaree.
Cate calorii are porumbul fiert sau copt?
Multi se tem ca porumbul ingrasa, dar ati vazut anterior ca ajuta la digestie si elimina toxinele deci consumat corespunzator nu iti afecteaza silueta. Care este numarul caloriilor, daca tot nelinisteste atatea persoane? Iata:
-
Un porum mic de 100 grame – circa 96 de calorii
-
Un porum mediu – circa 111 calorii
-
Un porumb mare – 127 calorii
*Acest numar de calorii eeste valabil si in cazul porumbului copt.
As vrea sa mai mentionez ca acest numar de calorii care este ideal pentru diete, dar si pentru gustari, daca este combinat nefericit ingrasa, pentru ca este evident ca numarul caloriilor creste. Nu recomand sa se consume cu exagerat de multa sare, pentru ca favorizeaza retinerea apei in organism, nu se consuma nici invelit in branza grasa, nu se coace in mult ulei si trebuie sa se evite si ungerea lui cu unt.
De asemenea, evitati sa-l consumati cu sucuri carbogazoase sau bere, pentru ca numarul caloriilor creste foarte mult. Cel mai recomandat este sa se consume simplu cu putina sare, iar silueta va ramane intacta, daca vreti sa o mentineti, iar daca vreti sa topiti cateva kilograme in plus, incercati sa faceti o cura de cateva zile cu porumb fiert, copt sau la conserva si de ce nu alternat.
Cate calorii are porumbul la conserva?
Numarul caloriilor nu difera foarte mult nici in acest caz. Depinde doar de gramajul conservei si de producator. De regula, conservele de 100-340 grame au 88-120 de calorii. Daca va uitati pe cutii diferite de porum o sa vedeti ca numarul caloriilor difera, dar tot mic este, deci se recomanda consumul porumbului la conserva in salate sau simplu intre mesele principale.
Porumbul in curele de slabire
Cu ajutorul dietei cu porumb poti slabi in 7 zile pana la 5 kilograme. Ar fi o slabire usoara, lenta, dar sigura si sanatoasa, pentru ca slabirea nu va leza in niciun fel organismul, iar kilogramele nu vor reveni.
In dieta cu porumb, fie ca este fiert, copt sau la conserva nu exista reguli stricte. Il poti consuma in ce cantitate doresti, la ce ora doresti. Poate fi consumat simplu ca o gustare, iar la mesele principale il puteti introduce in salate de detoxifiere cu legume si fibre si chiar la piept de pui fiert sau la gratar. Veti reusi sa va detoxifiati ficatul, veti restarta metabolismul si o sa aveti o stare generala de bine. Combinatiile cu porumb pentru a slabi sunt nelimitate. Trebuie doar sa aveti imaginatie si sa evitati combinarea cu alimente pline de calorii.
In cazul acestei diete sunt doar niste reguli de bun simt, cum ar fi sa nu consumi dulciuri, bauturi carbogazoase, bere, alcool, produse fainoase, produse procesate sau carne prajita si grasa. In asa fel rezultatele nu vor intarzia sa apara si daca va pastrati aceste mici reguli si dupa incheierea dieteti, kilogramele nu vor reveni. Profitati toata vara de porumb si nu o sa va para rau!
A incercat cineva dieta cu porumb? S-au vazut rezultate?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!