Cate calorii arzi prin sporturile de iarna

Nu conteaza ca este zapada doar pe crestele muntilor, noi ne facem temele cum trebuie si ne pregatim pentru partii si nameti. Am facut o lista cu activitatile pe care le putem face iarna si, mai ales, cate calorii ardem cu ajutorul lor. 

Patinajul poate inlocui cu succes alergatul pe timp de iarna, pentru ca reprezinta un antrenament minunat pentru coapse si fese. Plimba-te pe gheata timp de 30 de minute si vei arde 250 de calorii. Citeste aici cateva trucuri despre cum poti sa inveti singur sa patinezi. 
 
Anul asta trebuie sa te duci cat mai des la schi, mai ales ca noi iti dam acum o informatie pretioasa: arzi 370 de calorii intr-o ora, fara cel mai mic efort. Nu conteaza cati ani ai, acest sport este potrivit pentru persoane de toate varstele, de la pici de 4 ani pana la seniori. Pentru un exercitiu mai solicitant, coboara partia in zig zag. 
 
 
Unii spun ca snowboardingul este mai usor de invatat decat schiatul si, daca vrei sa alegi ce sport sa inveti in functie de cate calorii poti sa arzi, tine cont ca daca te dai cu placa o ora scapi de 450 de calorii. In plus, iti intaresti grupele inferioare de muschi si pe cei abdominali, eliberezi endorfine care iti vor mentine sanatatea mintala si vor reduce stresul si vei reduce anxietatea. 
 
Saniusul nu mai este demult considerat o joaca de copii. Si adultii se distreaza foarte bine cu saniile, mai ales ca urcusurile frecvente si coborarile rapide ard 450 de calorii intr-o singura ora. 
 
O activitate destul de noua in Romania este snowshoeing, adica mersul cu rachetele de zapada. Iti poti da seama din denumire ce ai de facut, iar aceasta simpla activitate arde 550 de calorii intr-o ora. 
Tags:
calorii
partie
sport
iarna
schi
placa
patinaj
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare