Cate calorii au ciresele?

Vara nu vine cu adevarat decat atunci cand  putem gusta primele cirese. Nimic nu este mai frumos decat sa culegi cu mana ta niste cirese mari, carnoase a caror mireasma dulceaga te imbie. In Romania se estimeaza a fi peste 4 milioane de ciresi, ceea ce este minunat. Noi romanii suntem iubitori inraiti de cirese, dar fie autohtone sau nu, este extrem de important sa includem ciresele in alimentatia noastra chiar si ca necesitate si nu doar ca placere. Si sa va mai spun ceva! Ciresele sunt un element cheie in diete. Va intrebati cum se poate asa ceva, desi sunt fructe dulci? Cititi cu atentie ceea ce urmeaza sa va spun, deoarece nu veti regreta!

Ce contin ciresele?

Am spus deja cat este de important sa consumam cirese si asta deoarece contin antocianine si antioxidanti puternici si nu degeaba este indicat sa includem in alimentatia noastra elemente de culoarea verde, galben si rosu, cum este si cazul cireselor. Ciresele sunt inzestrate cu o pleiada de proprietati, cum ar fi: 8 vitamine ( B1, B2, B6, C, E, P, A, PP ), 6 minerale ( calciu, fier, magneziu, sulf, fosfor, potasiu ), iar in plus, asta daca nu era de ajuns, zinc, mangan, cupru, zaharuri si acizi organici. Ciresele acrisoare contin o cantitate de beta-caroten de 19 ori mai mare decat afinele si capsunile.
 
Haideti sa aruncam si o privire asupra anti-oxidantilor, care au proprietati anti-inflamatorii si anti-cancerigene si as incepe cu faptul ca 100 g de suc concentrat de cirese are 12.800 unitati de antioxidanti, 100 g de cirese uscate au 6.800 unitati, 100 g de cirese congelate au 2.000 unitati, iar 100 g cirese conservate au 1.700 unitati. Dupa cum puteti observa, in orice forma am consuma ciresele este foarte bine pentru sanatate, dar daca dorim o detoxifiere mai puternica se recomanda consumul de suc concentrat.
 

Cate calorii au ciresele? Poti tine dieta doar cu cirese?

Ciresele, prin continutul de zaharuri si acizi grasi, de care spuneam anterior, cu siguranta fac ca persoanele care doresc sa slabeasca sau sa-si mentina silueta sa se fereasca de ele sau cel putin sa consume de pofta, in cantitati mici. Nimic mai gresit. Este timpul sa detronam si acest mit cum ca ciresele au calorii multe prin a va spune ca 100 g de cirese nu au decat 63 de calorii, 1,1 proteine, 0,2 lipide, 16 carbohidrati si 2,1 fibre. Se poate observa ca sunt sarace in calorii, dar foarte bogate in vitamine si minerale, ceea ce le recomanda pentru curele de slabire, tocmai pentru ca sunt energizante, remineralizante, depurative si laxative.

Alte beneficii ale cireselor pentru sanatate

Ciresele aduc mult prea multe beneficii si ar fi pacat sa nu fie consumate. Poti trata sau ameliora cu succes anumite afectiuni fara a te folosi doar de o multime de medicamente. In timp, efectele se vor vedea si nu vei mai avea nevoie de medicamentatie. Printre aceste afectiuni se numara: reumatismul, problemele de inima, probleme la colon, problemele cu rinichii, constipatie, guta, cresterea imunitatii organismului, stopeaza evolutia infectiilor, ajuta la un somn linistit, impiedica instalarea diverselor forme de cancer, in special cel de colon. Acestea fiind spuse, sper sa va incurajeze sa le includeti in propria alimentatie, pentru ca ati vazut ca nu are de ce sa va para rau.
 

Cum se tine cura de slabire si detoxifiere cu cirese?

O cura corespunzatoare de detoxifiere trebuie facuta pana la capat si trebuie sa te axezi doar pe ea, excluzand consumul altor alimente. Asadar, o cura ar tine 2-3 zile pe saptamana, timp in care nu mananci altceva, daca vrei sa favorizezi eliminarea tuturor toxinelor, apoi se repeta.
 
Recomand sa se profite de sezonul cireselor, dar sa va faceti provizii de suc si de cirese congelate pentru restul anului, chiar daca mai puteti gasi si in comert ici colo. De asemenea, este indicat ca sucul de cirese sa se faca doar din cirese proaspete si naturale.

Veti consuma mai multe cirese de acum? Cat de mult ati reusit sa slabiti cu cura de cirese?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare