Cate grade are frigiderul tau?

O intrebare de zece puncte. Cate grade sunt in frigiderul de acasa? Este foarte important ca temperatura sa fie sub valoarea de 4 grade, pentru ca doar asa alimentele si familia ta sunt cu adevarat in siguranta.

Siguranta alimentelor este esentiala vara. In consecinta trebuie sa acorzi importanta maxima momentelor in care lantul de frig este intrerupt, de exemplu, in drumul de la magazin, acasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista cateva trucuri care iti garanteaza ca mancarea ramane proaspata. Chestiunea este foarte serioasa chiar daca folosesti masina. Gandeste-te ca afara sunt in jur de 34-36 de grade oficial, iar la soare cu 10 grade mai mult, dar si ca masina te-a asteptat in parcarea supermarket-ului, in soare, si ca in port-bagaj sunt si peste 50 de grade. Adauga la toate acestea si cele 20 de minute de mers, cu masina de la magazin pana acasa, si incearca sa-ti imaginezi cate probleme digestive pot rezulta din toata combinata aceasta.

In consecinta iata cateva sfaturi si solutii demne de urmat:

-Cauta un magazin cat mai apropiat de casa. Du-te la cumparaturi dimineata si cauta un loc de parcare la umbra.
-Pentru produsele foarte perisabile (unt, lactate, oua, branzeturi si carne/peste), utilizeaza pungi izotermice. Sunt foarte eficiente. Daca drumul spre casa este lung poti folosi chiar si un frigider de voiaj. Mai bine putina bataie de cap, decat infectii alimentare.
-Produsele perisabile se cumpara ultimele, pentru a le tine cat mai putin la temperaturi inadecvate. Daca nu folosesti pungi izotermice tine produsele perisabile in masina, cu aerul conditionat pornit, nu in portbagaj.
-Pune produsele perisabile in sacose separte astfel incat sa le poti distribuii imediat ce ajungi acasa, in frigider.
-Verifica temperatura in frigider. Alimentele sunt in siguranta daca in zona mai rece valoarea este sub 4 grade Celsius. In frigider temperatura nu trebuie sa depaseasca, in niciun compartiment, valoarea de 4 grade Celsius.
-Restecta strict termenele de valabilitate de pe eticheta alimentelor. 
-Respecta strict conditiile de depozitare indicate pentru fiecare aliment in parte.
-In perioadele caniculare, mai ales daca se intind pe mai multe zile, nu cumpara multe produse proaspete. Este mai bine sa faci mai multe drumuri la magazin, decat sa consumi oua sau maioneza alterata.
-Apreciaza alimentele dupa gust, miros si aspect, inainte de le manca, si arunca-le daca ai cea mai mica urma de indoiala in privinta calitatii lor.

In loc de final, un indemn. Verifica cu un termometru temparatura din frigiderulul de acasa, atat din spatiile cu rafturi, cat si in congelator si refrigerator (zona cea mai rece). Nu omite nici cutia de zarzavat. In functie de ceea ce descoperi, regleaza termostatul frigiderului, astfel incat alimentele sa fie in reala siguranta. 

Tags:
Cate grade are frigiderul tau
siguranta alimentelor
nutritie sanatoasa
temperatura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare