Cate o mancare speciala de post in fiecare zi a saptamanii

Perioada postului este una speciala la care multe persoane tin, dar din pacate poate fi destul de greu sa gasesti cele mai simple si sanatoase mancaruri pe care sa le consumi. Poate deveni frustrant sa te gandesti zilnic ce sa mai mananci, avand si grija sa nu consumi ceva ce nu ar trebui. De asemenea, dupa o perioada cu regim alimentar normal, poate fi destul de greu sa te simti satul cu mancarea de post, dar noi am gasit cele mai satioase mancaruri care se pregatesc si foarte repede.
 
Luni - Humus cu sfecla rosie si patrunjel
 
Daca te-ai plictisit de humusul simplu si esti in cautarea unei retete inedite si sanatoase, iti recomandam humusul cu sfecla rosie. 
 
Ingrediente:
 
  • 2 cani de boabe de naut fierte
  • o sfecla rosie curatata de coaja
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de seminte de susan macinate
  • o lingurita de pudra de chimen
  • 2 linguri de suc de lamaie
  •  sare dupa gust
  •  patrunjel pentru ornat
 
Ingredientele se faramiteaza toate la blender si la final se orneaza.
 
 
 
 
Marti - Ciuperci umplute cu spanac si garnitura de quinoa
 
Indiferent de sezon, ciupercile reprezinta mereu o alegere sanatoasa. Unul dintre cele mai simple moduri in care le putem prepara este sa le umplem cu un amestec de spanac, usturoi, ulei de masline si ceapa. Ca sa fie mai satioase, serveste-le cu o garnitura de quinoa sau orez.
 
 
 Ingrediente:
 
  • 10-15 ciuperci champinion
  •  2 cani de spanac
  • o ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • cateva nuci
  • 2 linguri ulei masline
  •  o jumatate de ardei gras rosu pentru ornat
  •  sare si piper dupa gust
 
Se rumenesc la cuptorul de aragaz.
 
 
Miercuri- Chiftele cu bulgur si linte rosie
 
Daca iti plac retetele turcesti, este musai sa incerci chiftelele cu bulgur si linte rosie. 
 
 
Ingrediente:
 
  •  trei sferturi de cana de linte rosie
  •  o jumatate de cana de bulgur
  •  2 linguri de pasta de rosii
  •  o lingura pasta de ardei
  • o legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei masline
  • o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  •  o ceapa uscata sau cateva cepe verzi
  • 2 lingurite de boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • o jumatate de lingurita de pudra de chimen sau pudra de chimion (optional)
 
Se fierb lintea si bulgurul in sos de rosii, iar din pasta groasa formata se fac mingiute.
 
 
Joi - Omleta vegana de tofu
 
Pentru o astfel de omleta inedita ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 cutie de tofu
  • 1 cutie mica de ciuperci Champignon
  • 1 ardei gras mediu (ce culoare dorim)
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri de soia (sos miso)
  • Condimente picante precum paprika, curry
  • Sos chili – daca vrem sa potentam si mai mult gustul iute – optional
  • 1 mana de coriandru
  • Alte condimente si ierburi aromatice dupa gust
 
Trebuie sa faramitezi tofu, apoi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci in sos si adaugi condimentele si ierburile necesare. 
 
 
Vineri - Supa de legume cu tofu
 
O mancare care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatia zilnica. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 1 cutie de tofu 
  • Legume mexicane (sa fie cat mai multe legume asortate)
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 litru suc de rosii
  • Apa
  • Condimente si ierburi dupa gust

 
Sambata - salata de avocado cu naut
 
Ingrediente:
 
  • 2 avocado medii, semi-copti
  • 2 rosii medii
  • 3 castraveti proaspeti
  • Jumatate de ceapa rosie
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 cana de naut fiert sau inmuiat 10 minute in apa calda
  • 1 legatura de patrunjel
  • Menta sau busuioc 
  • 2 ardei grasi rosii
  • Frunze de salata

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ingredientele se faramiteaza cu furculita si se amesteca bine. Incearca si alte 5 retete cu pasta de avocado!
 
Duminica - salata de avocado cu fasole
 
 
Nu subestima fasolea la slabire. Asta daca stii ce soi sa alegi. Iata ce-ti propunem:
 
  • 2 avocado medii, semi-copti
  • 3-4 linguri de porumb la conserva
  • 2 cani de verdeturi la alegere (spanac, rucola,  varza kale, frunze de salata, etc.)
  • 1 cana de fasole rosie sau neagra – la conserva sau fiarta
  • Zeama de lamaie
  • Cativa fulgi de chilli
  • 3 rosii medii
  • Cateva ciuperci champignon marinate peste noapte dupa reteta noastra aici
 
 
 

 

Tags:
mancare speciala
mancare de post
post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare