Cate o salata simpla si rapida de post in fiecare zi - 7 retete

Te-ai saturat de salatele mult prea complicate ce necesita ingrediente sofisticate si se prepara intr-un timp lung? Bine ca ne aflam in perioada postului si iti putem dezvalui niste retete simple si rapide de salate, care sa-ti aminteasca ca si o salata simpla poate fi la fel de gustoasa sau chiar mai gustoasa decat una complexa. In mod normal, o salata de post trebuie sa fie cat mai sanatoasa si simpla dat fiind faptul ca trebuie sa taiem din multe categori alimentare la prepararea lor. 
 
Iti propunem asadar cate o salata diferita de post in fiecare zi ca sa ai un meniu diversificat si sanatos in cazul in care nu ai inspiratie. Stim cat esti de ocupat poate, asa ca aceste retete se pot pune in practica in doar 1-2 minute. Iata despre ce este vorba:
 
Luni – salata orientala de post
 
Cea mai buna salata orientala este cea simpla. Poti simti fiecare aroma in parte si te vei satura la fel de repede ca si cum ai fi mancat o salata orientala complexa. Iti propunem urmatoarele ingrediente:
 
  •  1 kg de cartofi 
  • 2-3 rosii medii sau 6-7 rosii cherry
  • 1-2 legaturi de verdeata (patrunjel, marar)
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet sau zeama de la o lamaie
  • 1-2 cepe rosii medii
  • 200 grame de muraturi (pepene rosu, castraveti, gogosari)
  • 1 ardei gras rosu
  • Ierburi aromatice dupa gust
  • Sare si piper dupa gust
 
Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata si abia abia apoi li se da forma dorita alaturi de restul legumelor.
 
 
 
Marti – salata de cartofi cu dressing de mustar
 
Nu subestima simplitatea acestei salate. Este mai buna decat ai crede. Ai nevoie de:
 
  • 1 kg de cartofi
  • 12 ridichi rosii sau negre
  • 1-2 legaturi de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie medie
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie
  • 3 linguri de mustar Dijon - sau alte 8 sosuri light
  • 1 lingura de miere de albine lichida – se amesteca cu mustarul si putin ulei
 
Pasii pentru cartofi sunt aceiasi ca la salata anterioara.
 
 
 
Miercuri – salata de varza kale cu tofu
 
O salata plina de culoare si combinatii de ingrediente la care nu te-ai fi asteptat:
 
  • 2 cani de varza kale
  • 1 conserva de tofu
  • Sos miso – optional (merge si cu sos de mustar Dijon ca in exemplul anterior)
  • 1 cana de varza rosie  - se da prin razatoare
  • 1-2 smochine – pentru o aroma inedita (optional)
  • Zeama de la o lamaie
  • 5-6 ridichi rosii sau albe sau negre
  • 2-3 morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie medie
  • Sare si piper
  • 3-4 linguri de ulei de masline

 
Joi – salata de naut
 
O salata pline de fibre, proteine vegetale de calitate superioara si multi alti nutrienti. Plus de asta, are si o pata de culoare. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 conserva de naut – il gasesti la magazine bio sau supermarket-uri
  • 2-3 rosii medii
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 morcovi
  • Cateva frunze de busuioc – merge si condiment daca nu ai proaspat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie
  • Ierburi aromatice
  • Sare si piper 
 
 
 
Vineri – salata de rucola si tofu afumat
 
Aceasta salata inlocuieste perfect carnea la grill din salata si este la fel de consistenta. Vei folosi:
 
  • 1 conserva de tofu afumat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute, dar fara samburi si se faramiteaza
  • 1-2 cani de rucola
  • 6-7 rosii cherry
  • Zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper
  • Marar proaspat

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Sambata – salata de morcovi, verdeturi si alte surprize
 
O salata plina de culoare, ce combina arome inedite. Vei folosi:
 
  • 3-4 morcovi – taiati cuburi sau dati prin razatoare
  • 8 ridichi rosii sau de care ai
  • 3-4 castraveti proaspeti
  • 1 cana de rucola
  • Zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 clementine – daca tot este sezonul lor acum
  • 1 legatura de patrunjel

 
Duminica – salata de castraveti cu cuscus
 
 
Iata si o salata de inspiratie libaneza. Vei folosi:
 
  • 4-5 castraveti
  • 1 legatura de marar
  • 1 cana de patrunjel 
  • 7-8 rosii cherry
  • 4-5 linguri de seminte de cuscus – se tin 15 minute in apa fierbinte ca sa se umfle si sa se hidrateze – se toarna apa direct peste cuscus intr-un bol si apoi se scurge bine
  • 2 linguri ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • Sare si piper dupa gust
 
 
 

 

Tags:
7 retete de post
salata de post
post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare