Ce am mancat eu in Austria

Calatorii 18.11.2009 Jeanette

Si daca asa stau lucrurile, sa migram pe meleaguri straine pentru distractie mult mai ieftina si mai buna, asa sa fie. Eu una am stat in Austria ceva mai mult, atat de drag mi-a fost, si am prins si niste veri minunate. Din punctul meu de vedere, Austria e un paradis in care te poti relaxa dup prea mult balcanism: e ordine, e curat iar natura e extraordinara. Iar mancarea…ce sa mai zic? Pai zic, ca am multe de spus. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am locuit in Austria de sus, Oberoesterreich cum i se spune, aprope de granita cu landul Styria, deci mancarea locala, cu care m-am obisnuit avea puternice influente germane, datorita vecinatati cu landul german Bayern. Insa am batut toata tara in lung si in lat si, desi shaormeriile si pizzeriile turcilor te imbie la tot pasul, n-avea rost sa ma complic cu ceea ce avem din blesug si in Romania. Asa incat am dt o sansa serioasa atat preparatelor haute-cuisine austrice cat si fast-food-ului traditional. Traiasca carnatii!

 

Dupa ce m-am intors din Austria am mai revenit de cateva ori ca insotitor al unor grupuri turistice, ceea ce a insemnat sa imi perind persoana prin diverse restaurante de lux din Viena si Salzburg, unde am putut sa gust o cu total alta bucatarie: cea care a facut Austria celebra in lume. 

 

Austria Superioara

Dar sa incep cu locsorul care m-a gazduit. In zona aceea, mancarea preferata sunt galustele. Fel si chip de galuste, cele mai multe dintre ele cu carne fiindca austriecii sunt departe de a inclina spre vreun trend vegetarian.  Knodel deci, galustile, sunt pe fiecare masa, de obicei cu o umplutura de carne tocata asemanatoare cu compozitia noastra pentru chiftele. Le place enorm austriecilor sa tavaleasca in faina carnea, asta e clar.

Tags:
austria
mancare
specialitati austriece
restaurante austria
salzburg
mancare austria
snitel vienez
linzertorte
bosna
leberkase
knodeln
telemea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Marius
    1. Marius 19.11.2009 09:11

    Am fost anul acesta 1 saptamana in Bavaria, in zona castelelor. Vreau sa spuns ca mancarea este extraordinatr de buna si variata. Practic, mergeam cu bicicleta dintr-o localitate in alta tocmai pentru vedea ce mancaruri au restaurantele de la ei. Portiile sunt mari, gustoase, preturi rezonabile, berea buna, totul curat, frumos, civilizat, o alta lume.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare