Ce exercitii trebuie sa faci in functie de forma posteriorului tau

Asa cum toate avem forme ale corpului diferite, asa se intampla si cu fesele. Daca faci parte din marea categorie a femeilor care nu sunt multumite de posteriorul lor, fa exercitiile urmatoare sa obtii un fund bombat. 

Posterior in forma de V 

 
Acesta este mai lat in partea de sus si se ingusteaza in partea de jos. Trucul pentru acest tip de fese este sa faci exercitii care sa intareasca muschii intregului posterior. 

Cel mai bun si mai eficient exercitiu in acest sens este unul in care ai nevoie de niste trepte mai inalte, astfel incat atunci cand pasesti, piciorul tau sa formeze un unghi de 45 de grade. Stai cu picioarele usor departate si paseste cu dreptul inainte. Urca-l apoi si pe stangul si coboara-l intai pe dreptul. Repeta asa de 10 ori pentru fiecare picior. 
 

Fund lasat 

 
Toate stim cu arata un fund lasat, mai ales daca il vedem in oglinda in fiecare dimineata. Ca sa scapi de pacoste, trebuie sa executi un exercitiu care se numeste "genuflexiunea sumo". Acesta lucreaza in profunzime, pana la cel mai mic muschi din fesieri si din coapse. 

Stai cu picioarele larg departate si cu varfurile spre exterior. Ridica piciorul drept si misca-l circular la nivelul coapsei. Dupa ce ai terminat, adu piciorul la locul lui si fa o genuflexiune pana cand pulpele sunt paralele cu solul. Fa cate 12 repetitii cu fiecare picior, in 3 seturi. Ca sa ai rezultate si mai bune, pe langa acest exercitiu fa un antrenament cardio de 45 de minute in fiecare zi si adopta un stil alimentar sanatos. 
 

Fund dublu 

 
Asa cum exista barbie dubla, aceeasi poveste este si cu fundul. Ca sa scapi de el iti propunem un exercitiu simplu. 
 
Stai intinsa, cu fata la covorasul de yoga, cu funtea pe maini. Cu picioarele intinse si lipite unul de celalalt, ridica-le cativa centimetri in aer si fa cercuri in directia acelor de ceasornic, apoi invers. Repeta de cate 8 ori in ambele sensuri, fa cate 2 serii, apoi odihneste-te pentru 30 de secunde in pozitia copilului
 

Fund mare

 
E bine sa ai cat de cat forme, dar daca posteriorul tau iti cauzeaza probleme, trebuie sa iei masuri. 
 
Stai cu spatele drept, cu picioarele putin departate. Apleaca-te astfel incat sa-ti atingi degetele de la picioare (sau cat de jos poti), dar nu indoi genunchii si nici nu spatele. Revino in pozitia initiala, cu spatele drept, apoi du piciorul drept in spatele celui stang si flexeaza picioarele intr-o reverenta. Repeta de cate 8 ori pentru fiecare parte si 16 aplecari spre degete. 
 

Posterior plat 

 
Cand imbraci colantii preferati ti-ai dori sa vezi in oglinda un fund bombat, dar pentru asta uneori trebuie sa lucrezi. 
 
Lasa-te putin pe piciorul stang, cu cel drept intins in lateral si cu varfurile intinse. Pune mana stanga in interior, aproape de piciorul stang, iar mana dreapta ridic-o in aer, in spate. Apoi, intr-o saritura, lasa-te pe piciorul drept si intinde-l pe stangul. Continua sa alternezi picioarele pentru 1 minut. Fa 3 seturi cu pauza intre ele de 30 de secunde.
 
 
Foto: Hepta
Tags:
exercitii
sport
fesieri
fund
posterior
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare