Ce fel de cereale mananci?
Cele mai bune sunt cerealele integrale, pentru ca au un aport glucidic ideal. In replica, trebuie evitate cele care trec prin procese tehnologice complicate care le anuleaza toate calitatile si le transforma, din daruri ale naturii, in alimente daunatoare.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Un alt aspect foarte important este acela de a consuma cereale rare, adica altceva decat grau, orez, porumb si eventual secara, pentru proprietatile lor, cu totul si cu totul miraculoase.
Arpacasul
Este denumirea generica a ceea ce rezulta dupa decorticarea boabelor de grau, orz sau mei. Contine minerale importante: magneziu, fosfor, siliciu si potasiu. Arpacasul are gluten in cantitati foarte mici si este bogat in amidon, fiind foarte nutritiv si energizant, acoperind o mare parte din necesitatile energetice ale organismului. Pentru aceasta este recomandat celor care fac eforturi fizice peste medie.
Meiul
Este o cereala foarte bogata in fosfor, si se spune ca face miracole, pentru ca te scapa, ca prin minune, de oboseala cronica si de pasele depresive. Are un continut ridicat de pro-vitamina A este foarte bun pentru stomac, nu are gluten, si poate fi un inlocuitor perfect al grisului, inclusiv pentru copii.
Hrisca
Este o cereala la granita dintre aliment si medicament. Aduce un aport energetic deosebit, de foarte buna calitate, si este mult superioara cerealelor clasice. Nu are gluten, este foarte bogata in calciu, fosfor, magneziu si vitamina B. Este un foarte bun remineralizant, este nutritiva si protejeaza vasele de sange. Are un gust foarte bun, si macinata poate fi consumata, perfect, in loc de faina de grau.
Orz
Este o cereala cu totul speciala, recomandata pentru consum mai ales in sezonul cald. Este plin de minerale si foarte bogat in vitamina A si B. Are efect laxativ usor si un gust specific, foarte placut.