Ce mananci cand iti e rau

Titlul pare sa nu aiba prea mult sens pentru ca atunci cand ti-e rau, nu ai chef sa mai pui nimic in gura. Si totusi, trecand peste starea generala de lehamite data de raceli si celelalte boli de sezon, trebuie sa stii ca o dieta sanatoasa iti mentine imunitatea ridicata. Afla ce mananci cand ti-e rau si pune-te pe gatit sau convinge pe cineva sa iti aduca mancarea la pat.

Iaurt

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu german arata ca probioticele continute de iaurt ajuta la tratatea racelilor si a gripei si chiar la scurtarea perioadei de convalescenta cu aproximativ doua zile. Faimosul iaurt grecesc este cea mai buna varianta deoarece contine 10 grame de proteine intr-o portie. Cel mai bine e sa consumati un iaurt natural dimineata, la micul dejun, alaturi de o salata de fructe. V-am pregatit aici o lista cu retete in care iaurtul joaca rolul principal, ca sa nu va saturati doar de iaurt gol. 

Hidrateaza-te

Cand esti bolnav nu prea ai chef de mancare asa ca organismul tau e din start slabit. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te hidratezi. Bea multe sucuri naturale. Incearca-le pe cele cu ghimbir si menta – in caz ca ai dureri de stomac.

Sucurile naturale de grapefruit sau de cidru iti vor oferi caloriile si nutrientii de care ai nevoie ca sa scapi de senzatiile de ameteala date de infometare. Daca ai insa nasul infundat, alege bauturi calde cum ar fi ceaiul cu lamaie. Evident ca poti bea si ceai verde datorita beneficiilor pe care le aduce imunitatii organismului. Sa iti mai povestesc ca daca adaugi putina miere, vei reusi sa scapi si de durerile de gat ?

Proteine usor de digerat

E important sa ai destule proteine atunci cand esti bolnav deoarece intaresc organismul. Din moment ce stomacul tau nu e prea pregatit sa digere o ditamai ceafa de porc, este mai mult ca sigur ca nu ai nici energia necesara pentru a gati mancaruri elaborate. Nu iti ramane decat sa asculti sfaturile expertilor consultati si sa alegi alimente ce contin proteine usor de digerat cum ar fi pui, tofu sau oua.  

Supe si ciorbe

Sunt mancarurile care vor mentine un nivel adecvat de hidratare si sunt usor de digerat, tinand cont ca nu prea ai un apetit crescut. Daca iti este foame, incearca sa mananci supe cu legume. Supele si ciorbele calde vor reusi sa faca munca dubla : iti incalzesc corpul si reusesc sa isi deschida sinusurile ca sa poti respira in voie. Tu ce mananci cand iti e rau ?

 

Tags:
Ce mananci cand iti e rau
regim de viata sanatos
medicamente sanatoase
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare