Ce poti face ca sa nu racesti

Toti ne temem de anotimpul rece. Nu reuseste doar sa ne bage in depresie cu monotonia zilelor scurte si cenusii, ne aduce si o raceala pe cap de nu o putem duce. Noi stim insa ce poti face ca sa nu racesti. Nu implica medicamente, doar o atitutine pozitiva si solutii aplicate constant.

Nu iti petrece timpul intre patru pereti!
 
Plimbarea in aer liber si in special exercitiile fizice, te ajuta sa nu racesti. Incearca sa faci sport de doua ori pe saptamana in aer liber si vei vedea ca nu racesti deloc, dimpotriva, reusesti sa te imunizezi. Ai grija sa te imbraci adecvat, sa iti acoperi capul si sa respiri pe nas cand mergi in pas fortat sau alergi usor in parc.
 
E dovedit ca exercitiile in aer liber, indiferent de temperatura de afara, sunt o buna metoda care te protejeaza de atacul virusurilor. Doar aerul curat si proaspat este cel mai eficient mecanism de imunizare. Ce sa mai spunem despre razele soarelui si aerul care iti stimuleaza tonusul?
 
Nu te stresa!
 
Virusii simt corpul slabit si trec imediat la atac. Stresul te consuma extrem de puternic asa ca nu-l mai lasa sa-ti ghideze viata. Relaxeaza-te si tine-l sub control. Care este legatura intre relaxare si raceala? Cei relaxati dorm bine, iar somnul activeaza sistemul imunitar. Incearca sa faci lucruri bune pentru tine, rasfata-te!
 
Fa masaj, mergi la sauna. Toate acestea scad nivelul cortizolului din sange. Iar un nivel scazut de cortizol, despre care se stie ca este hormonul produs in exces, in conditii de stres, reduce riscul a te captusi cu o raceala.
 
Iesi cu prietenii!
 
Studiile arata ca persoanele extrovertite sunt mai protejate de raceli. Desi este oarecum contradictoriu, caci iesitul in grupuri te expune la virusuri, se pare ca fericirea pe care o resimt oamenii cand ies cu prietenii intareste corpul il protejeaza de problemele de sanatate.
 
Ti-am spus ce poti face ca sa nu racesti, acum sa nu te aud ca ai febra toamna asta. Daca ai racit totusi, da click aici ca sa afli cum poti trata raceala rapid.

PONT : Nimic nu vindeca raceala mai repede decat supa de pui.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Ce poti face ca sa nu racesti
tratament naturist raceala
vaccin antigripal
tratament raceala
supa de pui raceala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare