Ce presupune dieta de slabire prin intinerire celulara ce a castigat premiul Nobel?

Diete celebre 29.05.2018 dietetik
Poate te intrebi acum ce treaba are slabirea cu intinerirea celulara. Ei bine, cercetatorul care a descoperit legatura spune ca daca celulele din organism sunt bine oxigenate si se inmulesc corect, nu vom mai avea retineri de lichide si depozite de grasimi la nivelul lor. Este o descoperire uimitoare si asta pentru ca te ajuta sa nu te infometezi cu diete mult prea restrictive si nici sa te inchizi in sala de fitness doar de dragul slabirii. 
 
Totul are legatura cu echilibrul interior pana la urma, iar daca suntem sanatosi in interior, acest lucru se va vedea si la suprafata. O regenerare celulara ne ajuta sa ne tinem sub control toate mecanismele din corp si va fi mult mai usor sa ajungem la silueta dorita.
 
Dieta de regenerare celulara si slabire este gandita de un celebru cercetator japonez, care a si fost premiat anul trecut cu Nobel pentru descoperirile facute. Trebuie sa tinem cont ca dietele chinezilor si a japonezilor oricum sunt speciale si asta pentru ca sunt recunoscuti pentru siluetele ca trase prin inel si pentru longevitate. Rareori se aude cate ceva despre cazuri de cancer sau obezitate. 
 

Care sunt principiile dietei de slabire prin regenerare celulara?

 

Trebuie sa te avertizez ca dieta propusa bate tot ce stiai despre slabire. Nu este cazul sa respecti anumite ore pentru a manca, nu trebuie sa te abtii de la mancare si nici nu trebuie sa-ti numeri caloriile. Trebuie sa simti ca traiesti bucurandu-te de mancare sanatoasa si gustoasa si vei vedea ca te vei simti bine atat la exterior cat si in interior. Principiile dietei sunt urmatoarele:
 
1.Unii spun ca este bine pentru accelerarea metabolismului sa manance cate putin si des. Cercetorul contrazice acest aspect si spune ca nu are rost sa ne chinuim digestia asa des, pentru ca ne putem da peste cap stomacul. Cand mancam se activeaza sucurile gastrice, iar daca mancam mult prea putin, cantitatea de sucuri va fi oricum prea mare si nu o putem anula. Sigur nu-ti doresti probleme de sanatate. Propunerea sa este sa mananci organizat, mai rar, dar consumand mancaruri calitative in ceea ce priveste caloriile.
 
2.Uita de cele 5 mese pe zi, respectiv 3 mese principale si 2 gustari. Cercetatorul propune sa mananci fara stres intr-un anumit interval ca sa nu fii nevoit sa mananci seara tarziu si sa pui kilograme.
 
 
 
3.Cel mai bun interval de a manca este intre orele 08:00 si 14:00. Daca depasesti acest interval chiar si uneori, efectele nu vor fi cele dorite. Ideea este sa mancam consistent si sanatos intr-un interval scurt ca sa tinem cont si de activitatea organelor interne si sa profitam de arderea caloriilor. In acest mod avem sanse foarte mici sa dezvoltam afectiuni legate de diabet, boli cardiovasculare, obezitate, boli de ficat, pancreas, etc.
 
4.Micul dejun se ia strict la jumatate de ora sau o ora dupa trezire si poti avea o masa de rege. Desigur, nu se consuma alimente care stii ca-s nesanatoase si ca au doar calorii goale, anume sucuri carbogazoase, produse de patiserie, paste din faina alba de grau, dulciuri, mezeluri, prajeli, grasimi, etc.
 
5.Ultima masa sa fie in jurul orei 14:00.
 
6.Mananca doar in intervalul de 8 ore stabilit si stabileste-ti doua mese. In cazul in care ti se face foame intre mesele principale evita sa iei gustari. Gandeste-te ca poate fi stresul sau sistemul hormonal, iar daca consumi un pahar cu apa cu lamaie sau un smoothie dupa un timp va disparea senzatia de foame. Asta inseamna ca nu iti era foame cu adevarat de fapt.
 
7.Nu manca la cina.
 

Ce poti manca?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu exista un meniu prestabilit. Cercetatorul spune ca poti manca dupa preferinte. Alege alimente cat mai sarace in calorii si combina-le cat mai divers, gateste doar la abur, cuptor sau grillul de la aragaz, foloseste mai putine condimente, axeaza-te mult pe salatele de cruditati, iar la orice carne slaba sa ai si legume si verdeturi ca garnitura.
 
La micul dejun poti manca:
 
  • Budinca de orez cu frunze de salata sau fructe
  • 1 salata de fructe
  • 1 smoothie consistent
  • Fulgi de ovaz cu iaurt partial degresat

 
La pranz:
 
  • Supe light
  • Carne slaba cu legume
  • Salate de cruditati
  • Mancarica de legume
  • Pizza din legume si blat fara faina alba de grau

 
 

 

Tags:
dieta de slabire
intinerire celulara
premiul Nobel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Cinic
    1. Cinic 23.07.2018 09:12

    Un căcat

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare