Pizza este ceva obisnuit in zilele noastre. Este accesibila, gustoasa si foarte satioasa si este perfecta pentru zilele cand nu ai chef sa gatesti sau nu ai timp din cauza serviciului. Nu cred ca exista o persoana care sa nu adore pizza si care sa nu pofteasca la ea chiar daca este sau nu la dieta. De fapt, cand vine vorba de dieta, pare si mai tentanta pentru ca stii ca-ti va afecta silueta intr-o portie prea mare si este ca fructul oprit. Dar iata ca exista un tip de pizza in lume pe care nu oricine si-l permite. Cand a devenit accesibila si populara pizza atat de pretioasa? Asta ramane sa afli in randurile urmatoare!
Cand vine vorba de pizza trebuie sa fie calda, gustoasa si satioasa. Exista diverse retete si pentru a prepara o pizza acasa daca iti face placere sa gatesti sau vrei sa folosesti anumite ingrediente, care nu se regasesc in felurile de pe piata. Ei bine, nici in restaurante nu ar fi ca si cum nu ai gasi pizza pentru toate gusturile, asa ca nu si-ar putea imagina nimeni ce ar putea contine cea mai scumpa pizza din lume. Sa fie oare un simplu moft pentru marii bogati ai lumii sau este o pizza cu adevarat deosebita? Depinde de persoana. Unele pot crede ca este un moft ca sa dai bani aiurea, iar altii cred ca este inedit sa consumi o pizza atat de exclusivista.
Se pare ca pretul exorbitant se explica. In ceea ce priveste bucataria exclusivista, se pare ca secretul nu consta in numarul ingredientelor si in calitatea si originea lor. Cu cat sunt mai rare si mai spectaculoase cu atat creste pretul mancarii.
Nu o sa te mai tin in suspans si iti voi spune ca este vorba despre Pizza Louis XIII care nu costa mai putin de 8300 de Euro si poate ajunge chiar la 12.000 de Euro in unele zone.. Stiu, este enorm de mult. Aproape ca am avut impresia ca nu vedeam bine cifrele, dar chiar atat costa, iar numele ei este pe masura pretului, unul regal. Cert este ca se prepara ca orice alta pizza traditionala fie homemade, fie de catre un bucatar priceput la un restaurant sau fast food, iar ingredientele sunt putine, dar speciale. Nu se consuma cu sos de usturoi sau ketchup si asta pentru ca nu ai putea simti aroma ingredientelor si modul cum se topesc in gura.
La acest pret urias, pizza Louis XIII ne incanta doar cu 3 ingrediente si anume homar la baza si topping din caviar si coniac. Evident nu orice fel de ingrediente. Caviarul este sevruga, iar coniacul este cel mai fin pe care il poti cosuma vreodata. Cu toate ca ingredientele par sa nu se potriveasca deloc, rezultatul final ar impresiona pe oricine. Cand gusti din aceasta pizza nici nu stii ce aroma te incanta prima data. Sa fie caviarul, sa fie homarul sau coniacul face toata treaba?
Este o idee inedita de a folosi coniacul in bucatarie. Pana acum ne-am obisnuit sa folosim doar vinul alb sau rosu. Nu cred ca s-ar fi gandit cineva chiar la coniac, dar iata ca in acest mod o mancare banala a zilelor noastre devine cu adevarat speciala. Din pacate, nu oricine isi permite o astfel de pizza si chiar daca ti-ai permite, poate fi consumata doar in anumite zone din lume, respectiv Roma, Milano, Napoli, Dublin, Edinburgh, Stuttgart, Londra, Paris, Monte Carlo, Miami si Las Vegas. Cu siguranta milionarii si miliardarii lumii si-au delectat deja papilele gustative cu Pizza Louis XIII.
Sunt sigura ca pe langa pretul si ingredientele pizzei, iti starneste curiozitatea si persoana care a inventat pizza. Este vorba despre Renato Viola, care este cel mai bun bucatar din lume in ceea ce priveste prepararea pizzei. El vede pizza ca pe o arta gratie pasiunii si face ca pizza sa iasa din banalitatea zilnica. Este singurul bucatar sef care s-a gandit sa imbine tehnicile traditionale cu cele moderne in ceea ce priveste pizza, iar rezultatul este laudabil. In plus, are si o tehnica aparte de a gati pizza avand in vedere cunostintele sale de la inceputurile pizzei pe lemne de foc, plita si apoi metodele moderne.