Ce recomanda nutritionistii cand vine vorba de slabire

Secrete 23.08.2016 Livia Caled

Regulile de baza ale oricarei diete de slabire sunt simple: redu numarul de calorii, mananca sanatos si fa miscare. De ce este, insa, atat de greu sa pastram aceste reguli si sa nu reusim sa slabim? Nutritionistii cred ca este vorba de motivatie, atunci cand ea este prea slaba, tentatiile din jur devin mai puternice si sansele sa pierdem in greutate se micsoreaza considerabil.

Care sunt sfaturile nutritionistilor pentru cura de slabire?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Ofera-ti o zi pe saptamana in care sa mananci ce vrei

Ca sa ti se para cura de slabire mai usoara si sa nu te incarci de vinovatie ca ai mancat alimente nepermise (dulciuri, alimente grase, junk food), ofera-ti o zi pe saptamana in care sa mananci orice si oricat. In acest fel, o sa te motivezi mai bine sa nu mananci in celelalte zile.

2. Consuma carbohidratii la micul dejun

Cu totii stim ca nu e o idee prea buna sa mancam carbohidrati seara, mai ales ca acestia se transforma repede in grasimi, in special in zona taliei. Un truc foarte bun pentru cura de slabire este sa consumi carbohidratii dimineata ca sa aiba timp sa se digere pana seara si sa nu se depuna. 

3. Inlocuieste o masa cu un smoothie

Atunci cand inlocuiesti una dintre mese cu un smoothie nu iti mai faci griji ca nu ai mancat sanatos pentru ca acesta contine numai ingrediente pline de nutrienti. Avantajul unui smoothie este ca se face usor si ajuta in procesul de accelerare a digestiei. Cele mai recomandate alimente pe care le poti introduce in smoothie-urile tale in cura de slabire sunt verdeturile (spanacul, frunzele de telina, patrunjelul), fructul de avocado, fructele de padure, semintele de canepa decorticate, semintele de in, migdalele, nucile caju, bananele, semintele de chia, morcovii.

4. Obisnuieste-te sa cumperi alimente care contin putine calorii

Ca sa nu mananci mancaruri care ingrasa cel mai simplu truc este sa nu le cumperi. Umple-ti frigiderul cu fructe, legume, carne slaba, peste, lactate cu putine grasimi, prepara-ti smoothie-uri, ciorbe si supe, iar pofta de dulce pacaleste-o cu putina miere sau cu inghetata facuta de tine. Aici gasesti o lista cu alimente cu putine calorii.

5. Fa pasi mici si nu te stresa

E mult mai bine sa fii perseverenta decat sa tii o dieta perfect. De multe ori, cand gresesti intr-o cura de slabire, te gandesti ca daca tot ai mancat un anumit aliment sa renunti si la cura de slabire si sa mananci de toate. Evita sa gandesti in felul asta si nu te stresa ca nu slabesti repede, cu cat te stresezi mai mult cu atat o sa iti incetinesti metabolismul si caloriile vor fi arse mai greu.

6. Incearca sa mananci la ore diferite fata de partenerul tau

Este greu sa te abtii sa mananci o felie de pizza cand partenerul tau tocmai a comandat una. O solutie pentru a te abtine mai usor este sa nu mananci in acelasi timp cu partenerul tau si sa iei mesele la ore diferite. Daca, totusi, vrei sa mananci cu el, mananca din ceea ce mananca el insa impreuna cu o salata mare, asa o sa ai o senzatie de satietate mai repede. Un alt truc ca sa mananci mai putin la mese este sa bei un pahar mare de apa inainte de fiecare masa.

7. Gusta din toate ca sa nu te frustrezi

Portiile mici sunt calea cea mai sigura pentru a pierde in greutate. Mai multe studii au aratat ca portiile mici ne aduc o senzatie de satisfactie la fel de mare ca si portiile mari, important este sa gustam din ce ne dorim. O solutie pentru portiile mici este sa folosesti farfurii mici, in acest fel vei avea iluzia ca mananci mai mult.

Citeste si 10 gustari satioase sub 200 de calorii.

 

Tags:
slabire
nutritionisti
recomandari
sfaturi
cura slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare