Ce sa faci ca sa devii o persoana optimista

Experiente 27.09.2017 dietetik
In ziua de astazi incepe sa fie un lux sa te mai simti optimist si asta din cauza ca stresul si oboseala  ating cote alarmante. Stim deja in teorie ca medicii ne recomanda sa eliminam complet stresul su macar sa-l reducem cat putem de mult, dar din pacate, activitatile zilnice si stilul de viata ne impiedica in a fi niste persoane fericite si optimiste. Pana la urma, optimismul naste din fericire. Asta nu insemana ca trebuie sa distorsionezi realitatea si sa ai o stare inexplicabila de fericire, ci trebuie sa inveti sa realizezi ca fericirea ti-o faci tu singur, depinde doar de tine si nu de persoanele din jur si poate ca este timpul sa nu mai plangem dupa ce au altii si sa ne multumim cu ce avem noi atat cat este, mai mult sau mai putin.

Schimbarea vine din subconstient!

Nu este intamplatoare expresia ca ”nemultumitorului i se ia darul”. Merge perfect in acest caz. Ganditi-va ca acolo, undeva sunt persoane care sunt paralizate, sufera de un handicap sau sufera de cancer in faza terminala, iar lucrurile care ne nemultumesc zilnic sunt de fapt niste miraje sau niste alinturi. Cineva acolo nu are ce pune pe masa la copii sau traieste pe strazi. Cand va ia o stare de nemultumire si de pesimism, spuneti-va in gand ca se poate si mai rau si ca orice are solutie daca vezi si partea plina a paharului. Sunt multe activitati care va pot da un aer optimist si anume:

1.Dormi suficient

Nu ai cum sa nu-ti incepi diminetile plin de energie si cu sete de viata daca nu ai avut un somn bun. Chiar nu ai voie sa dormi mai putin de 8 ore pe noapte pentru ca iti poti leza organismul. Este foarte periculos pentru cei care au ture de noapte, intrucat isi dau peste cap toate procesele din corp, in special, cele metabolice. Cand nu dormi suficient, esti anxios, irascibil si vezi totul intr-o nota intunecata. Ia masuri cu stilul tau de viata si vei vedea imbunatatiri.

2.Un film bun

Iata o activitate care merge in orice context fie ca este vorba de o raceala, frig afara, o despartire sau relaxare. Un film care trateaza o tema care sa te atraga si care sa transmita o emotie, un sentiment, iti va lasa o stare de spirit minunata si te va face sa privesti viata cu alti ochi. Alege sa te bucuri de un film bun acasa sau la cinema cu prietenii tai sau partenerul.

3.Bucura-te de muzica

O muzica vie si alerta este de departe cea mai buna solutie sa te simti mai bine si sa fii mai fericit. Nu cred ca nu exista persoana care sa nu asculte muzica chiar si la birou sau la masa si sa nu-i vina sa-si miste picioarele pe sub masa datorita ritmului vesel. Unele melodii au mesaje de incurajare, iar altele sunt destul de dansante. Si la o petrecere muzica buna si ritmata ridica oamenii de la masa si se simte  voia buna. Muzica intretine atmosfera si te poate scoate din impas oricand in momentele dificile ale zilei.
 

4.Zambeste cat de des poti

Zambetul este cea mai buna arma cand vezi pe cineva posomarat sau nervos, asa ca nu ezita sa zambesti. Daca zambesti si emani bucurie, vei face si oamenii din jur sa-ti zambeasca la fel fara vreun motiv anume si asta iti va da o stare de bine. Nu trebuie sa zambesti tamp, totul cu masura. Un zambet delicat este perfect!

5.Fa o fapta buna

Faptele bune nu inseamna mereu bani dati daca nu ai nici tu foarte multi. Ajuta un batran sa traverseze strada, ajuta un animalut, ajuta pe cineva sa-si care sacosele pline cu cumparaturi. Trebuie doar sa vrei sa ajuti uneori. Vei avea satisfactia ca ai facut pe cineva fericit, iar asta te va incuraja.

6.Adopta un animalut de companie

Este dovedit stiintific ca orice animalut de companie ai avea te ajuta sa previi depresiile, anxietatea, nervozitatea, pentru ca te bucura mereu cu dovezile de iubire si cu micile pozne. Sunt atat de dragalase animalutele incat nu ai cum sa nu fii fericit si optimist. Incearca si vei vedea! Daca te hotarasti asupra unui animal de companie, nu uita ca implica ceva responsabilitate. Daca esti sigur ca te poti descurca, actioneaza!

7.Desfasoara diverse activitati fizice

Mai este dovedit ca si sportul sau miscarea de orice fel te ajuta sa ai energie, sa uiti de depresie si gandurile negre. Plus de asta, este minunat ca te si mentii in forma, dar vei deveni si o persoana mai fericita. Orice miscare conteaza fie ca este vorba chiar si de o plimbare in parc sua urcatul scarilor. Nu trebuie neaparat sa mergi la sala de fitness, intrucat poti practica si activitati precum inotul sau alergatul, de exemplu. Sunt activitati care te binedispun.

8.Fa o baie relaxanta

Pe cine nu incanta o baie calda cu aromaterapie si multa spuma? Poti sta si o ora in cada fara probleme. Vi se relaxeaza orice particica din corp si asta va ajuta sa nu mai aveti ganduri negre. Nu uitati ca o minte agitata nu poate gandi corect.

9.Meditatia

Nu intamplator calugarii budisti practica meditatia. In ultimii ani incepe sa capete contur in multe parti ale lumii, mai ales la vedete. Nu este o fita sau o moda, ci este un mod de a intra intr-o pace interioara si a simti bucuria sufleteasca. Iti da o senzatie de usurare ca si cum ti-ai luat o povara de pe umeri. Meditatia se poate face si in pat, prin casa sau in aer liber. Cine nu a auzit de yoga, care presupune ajutorul unui instructor, dar poti medita si singur, respirand usor si eliberandu-ti mintea de ganduri total. Sunt diverse exercitii pentru creier in ceea ce priveste meditatia.
Daca vrei sa fericit tu cu tine, trebuie sa inveti ca fericirea nu depinde de persoanele din jur. Unii oameni vin si pleaca din vietile noastre asa ca nu trebuie sa depindem de ei. Cea mai importanta persoana din viata ta trebuie sa fii chiar TU. Asa vei sti ca tot ce depinde de tine se face la timp, esti increzator si ai mai mult timp pentru tine. Incearca sa scapi de dependenta de cei din jur si vei vedea ca viata ta va lua un alt sens.

Zambeste mai des!!! Nu te costa nimic!

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare