Ce sa mai mananci intr-o zi de februarie

Stil culinar 14.02.2019 dietetik
Multe persoane se plang de faptul ca iarna acumuleaza prea multe kilograme. Acesta este si motivul pentru care isi doresc sa soseasca caldura mai repede. Este stiut faptul ca atunci cand este cald afara eliminam toxinele mai usor, metabolismul este mai accelerat, dam frau liber activitatilor din mediul inconjurator si evident, apare slabirea. In sezonul cald este mult mai usor sa ne mentinem silueta dorita si asta pentru ca avem in jur tot felul de verdeturi, legume si fructe. Totul este natural si proaspat, iar papilele gustative sunt rasfatate. Chiar si ochii se vor bucura de mancarurile simple, dar frumos colorate.
 
Un alt avantaj al sezonului cald ar fi faptul ca poti tine si diete mai restrictive, pentru ca organismul nu se va resimti atat de mult, dar pe timp de vreme rece nu ne permitem acest lucru. Organismul este si asa slabit iarna si nu are rost sa ne infometam. In cadrul acestui articol vei descoperi ce poti manca in ultima luna de iarna ca sa faci pasi importanti spre slabirea de primavara.
 
Iti propunem in randurile urmatoare cele mai potrivite mancaruri pentru aceasta perioada a anului, care sunt slab calorice, dar consistente:
 
1.Tartar de dovlecei, rosii si carne
 
Aceasta mancare o vei gasi doar in restaurantele foarte elegante atat din tara cat si din strainatate. O mancare simpla, dar totusi atat de speciala. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 dovlecel mare (zucchini) – se taie cuburi foarte mici
  • 1 ceapa rosie – se faramiteaza
  • 1-2 rosii medii – se taie cat se poate de marunt
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 castravete
  • 1 legatura de patrunjel – se faramiteaza
  • 1 legatura de marar – se faramiteaza
  • 1 conserva de ton in apa sau somon file afumat sau piept de pui fiert – orice ai alege ai grija sa tai marunt 
  • Sare si piper dupa gust
 
Amesteca intr-un bol toate ingredientele maruntite, amesteca bine si fixeaza pe un platou tartarul. Ai nevoie de o lingura mare cu care sa asezi umplutura in forma de cerc si mai adaugi restul sub forma de straturi. Foloseste-te de un bol sau un bol  de sticla ca sa tai o forma perfect rotunda.
 
 
2.Platou cu vinete
 
Ai nevoie de o vanata mare. Se taie pe mijloc putin si decoreaza cu rondele de rosii. Putin parmezan deasupra si lasa la cuptor sa se rumeneasca cam 15 minute. Se serveste apoi cu o salata fresh de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline, otet, ceapa rosie si sare si piper dupa gust.
 
3.Platou mediteranean cu creveti si legume
 
Ai nevoie de:
 
  • 2 cani mari de creveti proaspeti
  • Patul de legume (rosii cherry, ceapa rosie, tulpini de telina, morcovi, broccoli, conopida si ce alte legume mai vrei)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
 
Ai nevoie de o tava imbracata in hartie, formezi patul de legume si peste el crevetii. Se lasa la cuptor cam 20-30 de minute. Alte mancaruri mediteraneene aici!
 
4.Salata satioasa din fructe de mare
 
Poti gasi mix-uri de fructe de mare in magazine chiar la preturi bune. Ai nevoie de:
 
  • 1-2 cani mari de fructe de mare combinate sau doar creveti daca vrei (se rumenesc la grill sau se fierb)
  • Mix de legume crude (porumb, patrunjel, rosii cherry, castraveti, ceapa rosie, masline, ridiche rosie, fasole rosie la conserva etc.)
  • Sare si piper dupa gust
  • Putin ulei de masline
 
5.Ciuperci umplute
 
Ai nevoie de palarii mari de champignon pe care sa le umpli cu legume la alegere, taiate marunt, decorezi cu parmezan si verdeturi si se rumenesc la cuptor 15 minute.
 
6.Peste cu salata si branza
 
Ai nevoie de un peste la alegere pe care sa-l gatesti la cuptor sau grill. Se serveste cu salata de cruditati, decorata cu branzica de vaci.
 
7.Salata de cartofi
 
Ai nevoie de:
 
  • Cartofi rumeniti la grill sau cuptor
  •  Rosii
  • Ceapa rosie
  • Castraveti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 ridichi rosii
  • 1 ceapa verde
  • Sare si piper dupa gust
  • Putin ulei de masline
 
8.Ardei umpluti altfel
 
Ai nevoie de mai multe jumatati de ardei gras, se umplu cu bacon sau sunca slaba, rosii, ciuperci sau fasole rosii si se decoreaza cu parmenzan sau branzica de vaci si patrunjel. Se gatesc 15 minute la cuptor.
 
 
9.Somon la gril pe pat de avocado
 
 
Rumeneste la grill somonul si aseaza-l peste o salata din avocado, rosii si iaurt grecesc. Poti avea si piept de pui la grill in loc de peste sau alt tip de peste.
 
 
 
 
 

 

Tags:
ce sa mananci
februarie
zi de februarie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare