Ce sa mananci la pranz ca sa slabesti

Contaza foarte mult care este scopul tau atunci cand alegi cat mananci. Daca vrei sa slabesti, atunci ar trebui sa alegi mancare care se incadreaza in intervalul 400-450 de calorii. Daca vrei sa iti mentii greutatea actuala, atunci mergi catre 500 de calorii. 

Sa vedem acum cum trebuie sa iti alegi alimentele astfel incat sa atingi acest deziderat si sa ramai sanatos

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Carbohidrati

Ai nevoie de carbohidrati, nu este bine sa renunti la ei cu totul. Ei ofera corpului si mintii energie. Ai nevoie de 60 de grame de carbohidrati. Insa nu paine alba. Alege paine sau paste integrale. Poti merge si pe varianta de legume bogate in amidon, cum ar fi cartoful.

 

Proteine

Ca sa nu ti se faca foame imediat si sa rezisti pana la masa de seara ai nevoie de 20-30 de grame de proteine. 

 

Grasimi

Grasimile dau savoare mancarii si te fac sa te simti bine. Nu renunta la ele cu totul, insa nu mai mult de 15 grame. Asta include uleiuri, avocado, nuci, seminte. 

 

Fibre

Pentru o buna functionare a digestiei trebuie sa adaugi fibre. Zilnic ai nevoie de 25 de grame. Se obtin usor, chiar din alimentele de mai sus. Si legumele cu amidon, si pastele contin fibre.

 

Zahar

Poti renunta la el cu totul, insa te poti bucura de alimente care il contin in mod natural, cum ar fi fructele. Ai grija sa nu alegi mancare in care zaharul este ascuns, cum ar fi paine sau sosurile. O masa nu ar trebui sa aiba mai mult de 20 de grame de zahar. 

 

Cand si cum sa mananci

Cel mai bun moment depinde de momentul in care te scoli. Daca iti mananci micul dejun la 7.30 si ai o gustare in jur de 10, atunci cel mai bun moment pentru masa de pranz este intre orele 12 si 13.

Nu astepta sa mori de foame ca sa mananci. Asta te va face sa mananci prea repede si sa nu realizezi ca te-ai saturat. Rezultatul - spre sfarsitul zilei vei manca mai mult decat este necesar.

Daca vrei sa stii exact cat ai mancat, cel mai bine este sa iti pregatesti pranzul de acasa. Mancarea din oras cel mai adesea sfarseste cu peste 600 de calorii. 

Nu face nimic altceva in timp ce mananci. Sigur iti poti permite o pauza de o jumatate de ora. 

 

Tags:
slabire
calorii
carbohidrati
proteine
grasimi
zahar
fibre
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare