Ce sa nu mananci la restaurant

Frigiderul meu e gol aproape mereu si asta pentru ca prefer sa mananc in oras. Nu excelez la capitolul gatit asa ca aleg sa mananc undeva unde stiu sigur ca dau de ceva delicios. Problema apare insa cand am in fata un meniu generos atat in alimente cu gust cat si bogate in calorii. Ce sa mananci sau nu la restaurant m-am intrebat adesea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In primul rand intrebarea este cat sa mananci. Antreurile pot fi adesea adevarate surprize cantitative care te vor face sa te intrebi de ce ai mai comandat si un fel principal.

Hai sa iti spun: o portie de patatas bravas are cam 500 de calorii. Una de crostini cu avocado si pasta de pesto are cam 640 de calorii. Asociaza-le cu un fel de mancare mai consistent si iata cum ai atins maximum de calorii. Solutia, daca iti comanzi si antreu este sa optezi pentru ceva facut pe grill.  

Trei trucuri: nu manca tot din farurie, nu asculta sfaturile bucatarului si comada carne de vita

Un al doilea lucru de care trebuie sa nu tii cont este recomandarea bucatarului. Deliciul din farfurie vine cu siguranta la pachet cu un surplus de calorii. Putin unt, putina smantana gadila papilele dar nu ajuta colaceii sa dispara. Inainte de a comanda intreaba daca mancarea contine ingredientele de mai sus. Si daca nu, sau primesti asigurari ca se regasesc acolo in cantitati infime, poti sa comanzi.

Nu inteleg de ce majoritatea oamenilor se fereste sa comande friptura cand merge la restaurant. Carnea rosie contine la fel de putine calorii ca tonul sau somonul. Evident acest lucru se intampla daca va comandati partea fara grasime.

Tu ce crezi ca ar trebui sa mananci sau nu la restaurant. Daca esti in pana de idei, mai gasesti o lista pe huffingtonpost.
 

Tags:
Ce sa mananci sau nu la restaurant
meniu sanatos
regim de viata sanatos
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare