Ce sa nu faci dupa ce mananci

Secrete 22.08.2016 Livia Caled

Cand vrei sa slabesti, atentia pe care o acorzi meselor este mult mai mare decat in mod obisnuit. Pe langa faptul ca trebuie sa fii atenta la ce pui in farfurie, trebuie sa iti creezi un adevarat set de ritualuri care sa te ajute sa iti accelerezi metabolismul. De multe ori, curele de slabire incep sa stagneze si nu pentru ca nu mananci cum trebuie, ci pentru ca iti obisnuiesti organismul cu anumite lucruri si el refuza sa mai piarda in greutate. 

Care sunt obiceiurile la care sa renunti dupa ce mananci, mai ales atunci cand vrei sa slabesti?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Nu este recomandat sa iti desfaci un nasture la pantaloni sau sa iti slabesti cureaua, acest lucru doar lasa mai mult loc burtii sa se formeze.

2. Nu consuma mult ceai, compusii din ceai nu fac decat sa puna un stres suplimentar pe ficatul tau si, totodata, iti pot crea probleme de digestie.

3. Nu iti aprinde o tigara, se pare ca acest lucru iti face de 10 ori mai mult rau decat in mod obisnuit. Potrivit unor studii, este bine sa astepti 25-30 de minute dupa masa ca sa fumezi o tigara.

4. Nu manca fructe pe post de desert, nutritionistii sunt de parere ca fructele dupa masa incetinesc digestia si pot provoca balonare.

5. Nu te culca, somnul dupa masa nu face decat sa opreasca procesul de digestie. Desi te cam ia somul dupa masa, incearca sa eviti pe cat posibil somnul.

6. Evita sa iti faci dus, se pare ca daca faci asta dupa masa este afectata presiunea sangelui de la nivelul stomacului, iar mancarea este digerata mai greu.

7. Incearca sa te relaxezi putin si sa nu ai cine stie ce activitate fizica la 10-15 minute dupa masa. Nutritionistii sunt de parere ca dupa masa trebuie sa lasam doar stomacul sa lucreze, in acest fel digestia va fi completa.

8. Nu te apuca imediat de sport cu gandul ca o sa ai foarte multa energie. In general, e recomandat sa nu mananci cu o jumatate de ora inainte de a merge la sala sau inainte de alergat. 

9. Nu bea apa, lasa alimentele sa se digere vreo jumatate de ora. Apa nu face decat sa dilueze sucurile gastrice si sa ingreuneze digestia.

Citeste si 9 trucuri care fac mancarea mai sanatoasa.

Sursa: voiceofjournalists.com.

 

Tags:
alimentatie
sanatate
ce sa nu faci dupa masa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare