Ce trebuia sa pui in cada de mult timp pentru curatarea organismului

Nu cred ca exista ceva mai relaxant decat o baie calda seara, inainte de culcare, iar daca mai este si o baie de detoxifiere a organismului cu atat mai bine. Acumulam zilnic toxine din cauza produselor alimentare si de ingrijire pline de chimicale si este indicat sa facem cure periodice de detoxifiere, intrucat multe toxine se afla si in straturile pielii. Bineinteles, o cura completa de detox se face si pe cale interna, dar astazi vreau sa va dezvalui 3 retete naturale pentru o cura externa si la indemana oricui.
 
Stim ca orice baie calduta da o stare de somnolenta, asa ca te sfatuiesc sa apelezi la aceste bai de detox seara, inainte de somn. Nu mai zic ca orice organism care se curata de toxine se poate simti slabit, dar nu te speria. Este un aspect normal si semn ca baia are efect asupra ta. Retetele despre care vreau sa va vorbesc sunt simple si foarte accesibile, astfel incat nu vad o problema in a le pune in practica.
 
 
 

 

1.Detoxifiere cu sare

 

Nu se foloseste orice tip de sare, pentru ca difera proprietatile si compozitia de vitamine si minerale. Pentru aceasta detoxifiere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • ¼ cana de sare de mare sau sare de Himalaya
  • ¼ cana de sare Epsom
  • ¼ cana de bicarbonat de sodiu
  • 1/3 cana de otet de mere
  • 10 picaturi din uleiul esential preferat – este optional ( cele mai utilizate sunt cele de lavanda, menta si piper)
 
*Ingredientele se pun intr-un bol cu apa calda si se amesteca pana la omogenizare, dupa care se pun in cada. Ca sa fie rezultate vizibile este necesar sa stai in casa 30 de minute. Nu recomand sa faci aceasta detoxifiere daca esti singur acasa, intrucat spuneam anterior ca te poti simti foarte slabit cand scapi de toxine.
 
Toxinele nu sunt eliminate doar de la nivelul pielii, ci si la nivel intern. Sa nu uitam ca orice baie calda ne face sa transpiram. In plus, baia aceasta va lasa pielea neteda, catifelata si lipsita de iritatii si va contribui la cresterea nivelului de magneziu din organism.
 
 

2.Detoxifiere cu argila

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Deja cunoaste toata lumea proprietatile de curatare ale argilei atat pentru cura interna cat si pentru cea externa. O baie cu argila si sare este chiar mai puternica, pentru ca te poate scapa chiar si de metalele grele acumulate in corp. Pentru aceasta ai envoie de:
 
  • Jumatate de cana de argila bentonitica
  • Jumatate de cana de sare Epsom
  • 10 picaturi de ulei esential – optional
 
*Intr-un bol cu apa calda se dizolva sarea, se adauga argila si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Acesta se pune in cada si se sta 30 de minute. Poti chiar sa-ti faci o masca corporala cu argila inainte de a te aseza in cada si sa-ti faci si un scrub pentru eliminarea celulelor moarte ca sa permiti o mai buna detoxifiere.
 

3.Detoxifierea cu oxigen

 

Este o baie detoxifianta pentru cei care au inflamatii, iritatii si dureri la nivelul corpului. Oxigenul ajuta la o buna regenerare a celulelor corpului. Ai nevoie de:
 
  • 2 cani sau mai multe de peroxid de Hidrogen
  • 1 lingura de ghimbir pulbere
 
*Ingredientele se pun direct in cada, se omogenizeaza bine apa si trebuie sa stai tot 30 de minute sau oricat doresti.
 
 

Care sunt sfaturile?

 

1.Daca nu esti obisnuit cu curele de detoxifiere recomand sa folosesti ingredientele asa cum sunt date anterior, iar cu timpul poti mari cantitatea ca sa te bucuri de o detoxifiere mai puternica.
 
2.Ai grija ca apa sa fie mereu cat de fierbinte se poate, dar sa ai grija sa te obisnuiesti treptat cu ea.
 
3.Ingredientele pentru detoxifiere pot fi folosite in diverse combinatii, intrucat au aceleasi efecte pozitive. De asemenea, in plafare si magazinele Bio veti gasi diverse alte produse pentru o detoxifiere ca la carte. Mai poti folosi ceai verde, eucalipt, vanilie, lamaie, lapte, lapte de migdale, miere de albine, etc.
 
4.Nu exagera cu curile de detoxifiere; Acestea se fac mai rar. Chiar nu este necesar sa apelati saptamanal la ele.
 
5.Va puteti face analize de rutina ca sa vedeti daca vi se imbunatatesc sau nu. In acest mod veti preveni orice afectiune si le veti trata pe cele vechi.
 
6.Daca esti insarcinata sau suferi de niste afectiuni deosebite este bine sa ceri parerea unui medic specialist in legatura cu rutina de ingrijire ca sa-ti iei toate masurile de precautie.
 
7.Detoxifierea trebuie facuta doar din ingrediente naturale 100% ca pana la urma acesta este si scopul ei, anume sa te ajute sa elimini toxinele si nu sa acumulezi altele noi din produsele folosite.
 
 
 
 
Sursa: wellnessmama.com; health.com; draxe.com; 

 

Tags:
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare