Ce se intampla cu creierul celor care fumeaza din adolescenta?

News 18.03.2014 Andreea Pietrosel

Adoptarea inca din adolescenta a obiceiului de a fuma este asociata cu „subtierea” scoartei cerebrale, arata un studiu recent al cercetatorilor americani. Cu cat o persoana are la activ mai multi ani de fumat, cu atat are mai putina materie cenusie intr-o arie cerebrala asociata cu luarea deciziilor si cu atat ii este mai greu sa renunte la tigari, arata studiul cercetatorilor de la UCLA, primul de acest gen din domeniu.

Descopera.ro scrie ca cercetatorii au descris descoperirile drept „socante”. Ei au fost extrem de surprinsi sa descopere asemenea modificari cerebrale la tineri si spun ca aceste observatii ar putea explica de ce persoanelor care au inceput sa fumeze in adolescenta le este atat de greu sa se lase de fumat.
 
 
Cafeaua poate fi cauza atacurilor de panica ne anunta Mediafax.ro. Studiul citat arata ca efectele pe care le are cofeina asupra organismului sunt subestimate, putand fi o cauza a atacurilor de panica. Consumata moderat, cofeina ii face pe oameni sa se simta bine. In exces, insa, efectul este neplacut, iar in cantitati foarte mari ar putea fi chiar fatala.
 
Consumul in exces de cofeina poate provoca efecte secundare precum tahicardie, transpiratie si anxietate acuta. Cel din urma efect secundar este, in mod deosebit, ingrijorator, pentru ca duce la cresterea incidentei starilor de depresie si ingrijorare.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Ce se intampla cu creierul celor fumeaza din adolescenta
renuntare la fumat
cafea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare