Ce se intampla daca nu mai mananci zahar timp de o luna?

Vreau sa va atrag atentia asupra unui experiment facut de o emisiune online olandeza, Life Hunters. A luat un tanar ca noi toti, Sacha Harland: cu o viata semi echilibrata, cu prieteni, cu serviciu, cu dorinta de a trai bine, fara mari probleme de sanatate. Si l-a convins ca o luna de zile sa faca o cura de detoxifiere: fara alcool, fara zahar, fara E-uri. 

Credeti ca i-a fost simplu sa tina aceasta cura?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu chiar atat de simplu precum ar parea. Pentru ca fara zahar inseamna fara zahar. Si acum zaharul se ascunde peste tot, dupa cum v-am atras atentia de nenumarate ori. Asa ca fara zahar inseamna si fara suc, inseamna si fara pizza, inseamna si fara painea aceea feliata pe care esti obisnuita sa o mananci. Fructe ai voie, daca te intrebi, zaharul din fructe nu este interzis.

Si este cu atat mai greu sa tii o asemenea dieta atunci cand iti gatesti rar mancare, cand peste tot in jurul tau se mananca nesanatos si prietenii tai nu sunt pe aceeasi lungime de detoxifiere cu tine. La inceput s-a plans ca sufera de foame si poftele nesatisfacute il faceau sa fie cam morocanos. Dar s-a obisnuit cu acest regim destul de repede si a observat si efectele benefice: mult mai multa energie si o stare de spirit foarte buna.

Inainte si dupa experiment Sacha Harland a vizitat cabinetul unui medic pentru a vedea care este impactul asupra sanatatii sale. Si chiar a avut! Chiar daca nu si-a propus asta, a slabit in greutate, 4 kg intr-o luna. In plus, starea generala de sanatate s-a imbunatatit, mai ales colesterolul, unde avea probleme.

Urmariti mai jos experimentul:

 

V-am convins, incercati si voi o cura detox inainte de Craciun? Daca da, puteti citi aici cum se tine o dieta fara zahar ca la carte.

 

 

Tags:
detoxifiere
alcool
zahar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ANONIM
    1. ANONIM 08.01.2016 18:28

    Care sunt alimentele care ne ajuta la detoxifierea corpului? Pe site-ul despre alimentatia raw-vegan gasiti cateva sugestii: http://crudsiverde.jurna.ro/index.php/2016/01/08/alimente-cu-rol-detoxificant/

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare