Ce semne da ficatul bolnav

Afectiuni 29.08.2017 dietetik
Cand ficatul sufera se poate manifesta in diverse moduri in afara de faptul ca poti simti intepaturi in partea dreapta, acolo unde este si pozitionat. Rolul ficatului pentru organism este foarte important. Ficatul este ca un laborator in care au loc toate procesele importante din organism.  El filtreaza toxinele si le elimina, filtreaza si sangele, produce proteine si creaza bila, pentru a favoriza digestia. La cele mai mici semne, daca observi ca apar frecvent, trebuie sa iei masuri. Iata care sunt semnele pe care trebuie sa le urmaresti:
 
1.Retentia lichidelor
Daca ti se umfla mainile, picioarele sau gleznele este semn ca ai retentie de apa in organism. De multe ori se datoreaza ficatului. In cazul cirozei, se pot observa acumulari de lichide chiar in zona abdomenului. Desigur, retentia de apa poate avea multe cauze, dar trebuie sa iei in calcul si ficatul ca sa elimini dubiile.
 
2.Oboseala excesiva
Daca toxinele nu sunt eliminate corespunzator din corp, acestea se depun pe articulatii si pot cauza dureri mari, care va pot ingreuna mobilitatea. De asemenea, o cantitate prea mare de toxine pot cauza depresie si oboseala. Daca te simti fara vlaga si deja devine ceva la ordinea zilei, cu siguranta trebuie sa-ti faci niste analize la ficat.
 
3.Ingrasare inexplicabila
Este lesne de inteles ca o acumulare mare de toxine in corp va favoriza acumularea kilogramelor chiar fara sa ai un stil de viata sedentar. Este semn ca ceva nu este in regula cu ficatul. Ca sa slabesti ai nevoie sa-ti cureti organismul de substantele toxine.
 
 
4.Greata
Atunci cand ficatul nu mai functioneaza corespunzator si toxinele nu se mai elimina, poate aparea senzatia de greata, care va taia pofta de mancare.
 
5.Respiratie urat mirositoare
Spuneam anterior ca ficatul este responsabil cu buna functionare a digestiei, iar un ficat lent o poate incetini. Toxinele neeliminate se acumuleaza in intestin si asta cauzeaza halitoza sau respiratia urat mirositoare. Este oarecum interconectata cu aparitia senzatiei de greata.
 
6.Aparitia inexplicabila a vanatailor pe corp
Ficatul are rolul de a filtra sangele, iar cand nu-si mai face treaba corespunzator nici sangele nu se mai coaguleaza, fapt care duce la aparitia inexplicabila a vanatailor pe corp fara sa te fi lovit.
 
7.Piele galbena
Cand toxinele nu se mai elimina corespunzator, pielea se poate ingalbeni si apar si diverse afectiuni ale pielii, precum urticaria, eczemele si alergiile.
 
Evident, trebuie sa-ti faci periodic analize pentru a vedea starea ficatului, dar pana atunci trebuie sa inveti mai multe despre detoxifiere. Pentru cine nu stie, detoxifierea este o cura de curatare completa a organismului de toxine care trebuie sa se faca periodic pentru a da cate un refresh ficatului. Si cum altfel se poate face detoxifierea daca nu prin eliminarea completa a toxinelor din corp? Ca sa intelegi cum functioneaza ficatul si cum poti preveni lezarea lui, trebuie sa stii cat mai multe despre procesul de detoxifiere.
 
Nu va ganditi ca a-ti curata organismul presupune o munca enorma. Trebuie doar sa tii cont de anumite alimente pe care trebuie sa le consumi zilnic. In general, se recomanda cat mai multe fructe si legume in stare cruda, de preferat. Poti alege sa le consumi simple sau in combinatie cu diverse alte alimente. Nu aveti idee ce gustoase sunt salatele pentru detoxifiere. Sunt benefice pentru ficat si este de ajuns sa tineti o cura de 10 zile pentru o curatare completa. Plus de asta, avem  la indemana mereu legumele necesare in orice anotimp si putem profita de proprietatile lor pentru sanatate. Sa nu uitam ca o cura de detoxifiere nu aduce beneficii doar pentru ficat, ci va ajuta sa dati jos un numar semnificativ de kilograme. Nu suna bine?
 
Sa nu uitam ca un aspect destul de important in procesul de detoxifiere este si consumul de lichide. Aici nu ma refer doar sa consumi apa cu lamaie zilnic, ci poti incerca si sucurile speciale pentru detoxifiere. Nu ai nevoie decat de un blender si fructe verzi, rosii si portocalii, Acestea contin antioxidanti si te ajuta sa elimini toxinele in timp record. In plus te hidratezi si te racoresti. Aceste sucuri te vor ajuta sa ai o piele mai curata si mai luminoasa.
 
Pe piata avem la indemana diverse ceaiuri pentru detoxifiere, dar nu strica daca incerci si suplimente naturale pentru detoxifierea ficatului. Impreuna cu sfaturile anterioare vei avea cele mai bune rezultate. Aceste suplimente va ajuta pentru ca va regenereaza toate organele si functiile lor si este bine un ajutor in plus, iar ce este pe baza naturala nu are ce rau sa faca, asa ca le puteti consuma fara probleme.
 
Respectand aceste sfaturi, veti reusi sa preveniti afectiuni grave ale ficatului si nu va fi necesar sa aveti un tratament specializat. Este bine sa previi din timp. Spuneam si anterior, doar daca v-ati neglijat prea mult timp ficatul si da semne puternice de slabire, mergeti de urgenta la medic. Este de preferat sa nu se ajunga acolo, asa ca nu strica sa va faceti analize periodice.
 
Ai vazut cat este de simplu sa-ti mentii sanatos ficatul? Vei pune si tu in aplicare sfaturile?
Tags:
detoxifiere ficat
detoxifiere
digestie
ciroza
oboseala excesiva
retentia de lichide
articulatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare