Ce trebuie sa stii despre mancarea din hotelurile cu regim all inclusive?

Experiente 12.07.2018
Nu cred ca se poate ca o familie mare sa nu viseze la o vacanta in regim all inclusive. Stii ca ai mesele stabilite la orice ora, uneori exista platouri din care te poti servi mereu si stii ca nu trebuie sa te complici prin statiune sa cauti un restaurant bun ca sa mananci. De regula, preturile pentru astfel de pachete all inclusive sunt destul de avantajoase si este normal sa atraga din ce in ce mai multe persoane. Din pacate, pe langa multele avantaje aparente exista si cateva dedesupturi despre care trebuie sa stii. Nu se poate spune ca sunt grave, dar cu siguranta realitatea este alta decat imaginea de ansamblu care ni se ofera.
 
Managerii de hoteluri cu regim all inclusive, evident ca nu-si vor dezvalui secretele. Pana la urma este vorba de timp si bani si nu este nimeni dispus sa iasa in pierdere. Interesul celor mai multi patroni sau manageri este de a pune la dispozitia clientilor mancare tot timpul si in cantitati cat mai mari. Asta presupune oricum anumite cheltuieli, dar unii au reusit sa se descurce cu tot ce au la indemana si sa nu arunce nimic. Se poate spune mai pe scurt ca nimic nu se pierde, ci se refoloseste in diverse moduri cat sa fure ochiul privitorului. Nu spunem ca este asa in cazul tuturor regimurilor all inclusive, dar am descoperit ca unii asa procedeaza pentru a limita cheltuielile si eventuale pierderi.
 
Nu am fi reusit sa descoperim secretele din bucatarie daca unii bucatari nu ar fi indraznit sa le dezvaluie. Nu sunt secrete “murdare”, care sa ne puna sanatatea in pericol, dar trebuie sa fim constienti exact de realitatea de la all inclusive. Cred ca ai observat de multe ori ca mancarea este mereu din abundenta si usor aburinda, iar unele feluri de mancare sunt intalnite aproape peste tot numai intr-o singura statiune. Esti curios sa stii cum se poate? Iata:
 
1.Orice regim hotelier all inclusive are grija sa aiba clasicele mancaruri pe care le cere toata lumea si aici ne referim la piure de cartofi si snitel din piept de pui, dar si clasica salata de varza si morcovi dati prin razatoare. Oferind exact ce se cere, managerii se asigura ca nu vor exista pierderi. Nimanui nu-i place sa risipeasca. De asemenea, exista persoane special anagajate in bucatarie care se ocupa strict de curatatul si pregatirea cartofilor si nu uita ca mai exista si alte activitati intr-o bucatarie.
 
 
 
2.In meniuri gasim tot felul de tipuri de carne de la cea de miel, porc, vita, peste pana la carnea de pasare, incat sa-ti dea impresia ca ai de unde alege. Realitatea este ca la mancarurile la care nu-ti poti da seama de gust sau de textura unui anumit tip de carne se foloseste carnea din piept de curcan si asta pentru ca este elastica, moale si consistenta din care oricine se satura repede. Un alt avantaj este ca iti permite sa o prajesti de mai multe ori daca raman resturi.
 
3.Unele mancaruri pe baza de peste care se presupune ca sunt din diverse tipuri de peste pot contine de fapt carne de rechin si nu este mentionat mereu. Aceasta este spalata corespunzator ca sa nu aiba alt gust, iar la textura seamana cu orice alt peste. Avantajul este ca rechinul este mai consistent si intr-o cantitate mai mare spre deosebire de alti pesti. Afla mai multe despre carnea de rechin!
 
4.Nimic nu se arunca daca raman resturi din diverse feluri de mancare pe baza de carne. Cel mai adesea se fac piftele, dar nu te gandi ca se prepara ca la mama acasa. De multe ori se folosesc resturi nesanatoase precum pielea de la carne, carne procesata, plamani si diverse alte resturi. Nu te gandi ca sta cineva non-stop in bucatarie ca sa prepare piftele mereu proaspete si in cantitati mari. Managerii ar trebui sa cumpere enorm de multa carne tocata, asa ca se folosesc si de alte ingrediente.
 
5.Mancarurile sau aperitivele care merg reprajite sau rearanjate bine in farfurie sunt refolosite si se dau clientilor din hotel. Aproape ca nu iti dai seama de diferenta cand le consumi. Doar daca ai un simt aparte.
 
6.Nu te gandi ca prajiturile sau torturile sunt mereu proaspete. Ce ramane este ornat cu fulgi de cocos, bomboane mici si diverse artificii de decorare ca sa para ca sunt mereu proaspete. 
 
 
Nu toate hotelurile procedeaza astfel, dar este bine sa eviti sa consumi anumite mancaruri care pot contine orice si mai ales, evita mancarurile cu multa maioneza. Daca nu este proaspata risti sa ai probleme digetsive sau mai rau.
 

 

Tags:
mancarea din hoteluri
regim all inclusive
all inclusive
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Greseala numarul 1 pe care o faci in vacanta cand tii dieta Experiente

    Greseala numarul 1 pe care o faci in vacanta cand tii dieta

    17.07.2014

    Cum-necum ai reusit sa muncesti in ultimele luni ca sa iti perfectionezi “corpul de plaja”. De ce strici in vacanta tot ce ai obtinut cu sudoare fruntii, durerea muschilor si presiunea...

    mai mult
  • Vacante fara pranz Calatorii

    Vacante fara pranz

    23.11.2012

    Cine isi mai ia acum masa de pranz la hotel daca nu si-a cumparat vacante all inclusive? Datele Asociatiei Bucatarilor din Turism arata ca aproape nimeni. Criza economica a dat startul lungilor...

    mai mult
  • La masa printre piramide Calatorii

    La masa printre piramide

    13.01.2010

     “Tot ce creste din pamant e bun de consumat” obisnuiesc sa spuna egiptenii, si stiu ei ce spun, fiindca uriasul fluviu Nil este atat de toxic incat pestele de aici nu este...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare