Cea mai buna cafea

Pentru iubitorii de cafea buna – acestea sunt cele mai bune timpuri. Marile marci de cafea au invadat in ultima perioada toate zonele incepand cu magazinele locale pana la cafenele si benzinarii. Unde intorci nasul, mirosul de cafea iti gadila narile si te imbie la o ceasca.

Din pacate asta inseamna faliment pentru fermierii care detin plantatii de cafea in Vietnam sau Brazilia. Ce-I drept in cosul cu cafele de la Starbucks n-am vazut nici o punga de cafea cu boabe din Vietnam, doar Etiopia.

Ce cauta bautorii de cafea ? Calitate si aroma. Pentru mine o cafea buna nu trebuie sa ma trezeasca, trebuie sa aiba o aroma subtila si gust puternic. Cine cauta cafea clasica, in amintirea celei primite in pachet din strainatate pe timpul comunismului, sau in memoria celei mai delicioase cafele baute la Paris se va uita dupa o serie de marci.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fair Trade: Cafea recoltata de la mici ferme, care o comercializeaza pentru 1 dolar si 30 de centi pe kilogram.

Organic. Cafeaua certificat drept Organica este cultivate fara fertilizatori chimici sau pesticide. Fermierii o pot vine cu 15 centi mai mult pe kilogram decat in cazul cafelei Fair Trade.

Shade Grown(Crescuta in Umbra): este una dintre cele mai calitative soiuri de cafea. Boabele sunt cultivate in umbra marilor copaci, in mijlocul salbaticiei. Este de altfel etichetata ca fiind si “bird friendly”, va las pe voi sa descoperiti de ce.

In fine Single Origin. Este cunoscuta de specialisti si sub denumirea de “cafea speciala” Boabele cultivate in Sumatra, Etiopia si Hawaii au arome locale puternice care te duc cu mintea in locul de recoltare. Acest tip de cafea este si el cultivat fara fertilizatori chimici.

Voua cum va place cafeaua?

Tags:
cafea
single origin
shade grown
fair trade
organic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare