Cea mai simpla cura de slabire
Te-ai plictisit sa tot tii cura de slabire si sa numeri calorii? Starea de infometare a ajuns sa te streseze? Este foarte simplu, poti sa renunti la a tine cura de slabire si sa incepi sa tii un regim de viata sanatos, echilibrat si fara momente de stres.
Ce sa faci ca sa slabesti, sa fii sanatoasa si sa nu iti fie foame?
1. Pasul cel mai important este sa nu te mai cantaresti in fiecare zi sau sa probezi tot felul de haine si sa te imaginezi slaba. Dorinta de a slabi se poate transforma foarte repede in obsesie, moment in care ajungi sa ii disperi pe cei din jur, care or sa te suspecteze de un coeficient de inteligenta foarte mic. Daca te astepti sa slabesti 10 kilograme in 2 luni, atunci peste cateva 6 probabil o sa fii cu psihicul la pamant si mult mai grasa ca inainte de miraculoasa cura de slabire.
2. Fa miscare in fiecare zi, plimbari, alergat, sala, bicicleta medicinala, stepper sau ce iti convine. Important este sa nu schimbi scaunul de la birou cu cel de acasa. Dupa birou, iesi la o plimbare cu prietenele sau du-te sa te mai uiti ce mai e prin magazine, e si asta pana la urma o forma de a-ti consuma caloriile.
3. Nu manca intre mese altceva decat fructe sau salate, oricat de tare te-ar ademeni colegii sau prietenii cu chipsuri, bomboane, alune, floricele, fistic, biscuiti si ciocolatele, este mai bine sa te tii departe de ele. Asta nu inseamna sa renunti definitiv la dulciuri si snackuri, te poti premia uneori cu cateva cuburi de ciocolata neagra sau cu o prajitura la cofetarie.
4. Evita mancarurile grase si grele (mici, sarmale, mezeluri, piftii, carnati, varza cu ciolan afumat, chestii cu prajeluri si alte asemenea nebunii). La restaurant cauta sa iti comanzi chestii cat mai simple, peste sau pui la gratar, ciorba de legume, supe, piureuri, salate, legume sote etc.
5. Nu te infometa, asta iti afecteaza creierul si ajungi sa poftesti chiar si la o felie de paine. De asemenea, nu te mai invinovati dupa ce ai mancat o felie de tort, nu ai facut nimic rau. Cu cat te privezi mai mult, cu atat poftesti mai mult la lucrul respectiv. E ca si cu fumatul.
6. Nu te mai compara cu prietenele tale slabele, asta nu iti aduce decat depresie si nemultumire. Gandeste-te ca este mai important sa fii sanatoasa si sa slabesti sanatos, nu rapid si nesanatos.
7. Nu mai comanda si a doua portie, incearca sa iti tii in frau poftele. Studiile spun ca daca mananci mai putin, traiesti mai mult.
8. Nu neglija cele 3 mese principale ale zilei, ele iti asigura necesarul de energie de care ai nevoie. Ai grija sa consumi alimente cat mai variate, fructe, legume, seminte, lactate, carbohidrati si proteine.
9. Nu manca atunci cand nu iti este foame, doar pentru placerea gustului sau pentru ca esti prea stresata. Daca esti stresata, mananca niste fructe sau fa-ti o salata, nu te arunca la cartofi prajiti cu snitel sau la junk-food.
10. Nu te grabi la masa, este important sa mananci incet si sa savurezi mancarea.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
11. Renunta sa mai bei sucuri acidulate, inlocuieste-le cu ceaiuri, limonade indulcite cu miere si, in general, cu sucuri naturale.
12. Citeste etichetele produselor. Asa vei sti ce mananci si nu o sa te intrebi de ce te-ai ingrasat desi ai grija de ce si cat mananci.
13. Nu elimina alimente din meniu, ci consuma-le in portii mici. Incearca sa apelezi cat mai rar la unt, margarina, mezeluri, carne grasa, pizza, maioneza, cozonac si cartofii prajiti.
14. Nu manca mai mult de 2 felii de paine neagra la o masa. Incearca sa inlocuiesti painea cu orez fiert, orezul este mai sarac in calorii.
15. Construieste-ti un stil alimentar sanatos si incearca sa te abati cat mai putin de la el. Cu cat esti mai determinata si stii ce e important pentru tine, cu atat o sa te abtii mai bine de la a manca in exces.