Nu-i asa ca vrei o salata care sa inspire sub toate aspectele venirea verii? Mai mult decat atat, sigur iti doresti sa te ajute si la slabire. Noi ne-am gandit sa-ti propunem 2 variante de salata si anume Tabbouleh. Nu este foarte cunoscuta in Romania, dar cu timpul va castiga din ce in mai multa popularitate gratie aspectului, gustului si calitatilor nutritionale. Cu toate ca numele salatei suna pretentios si greoi, trebuie sa stii ca este poate cea mai simpla salata pe care o poti prepara si nu este precum clasicele salate din verdeturi dupa care sa-ti fie iar foame dupa 20-30 de minute. Salata propusa este dietetica, dar totusi destul de consistenta si asta gratie ingredientelor cheie.
Chiar daca poate nu ai mai auzit de salata Tabbouleh, noi suntem singuri ca vei ajunge sa o indragesti si o vei prepara de fiecare data cand ai ocazia. Are avantajul de a putea fi consumata la orice ora din zi in cantitatea dorita sau mai bine, o poti prepara cu o seara inainte intr-o cantitate mai mare ca sa te asiguri ca ai ce manca pe tot parcursul zilei la serviciu. Stropeste-o doar cu multa zeama de lamaie sa-si pastreze prospetimea si vei vedea ce bine rezista.
De ce sa alegi salata Tabbouleh?
Ai multe de castigat daca alegi aceasta salata si aici nu ne referim doar la timpul scurt de preparare, ci si la sanatate. Iata:
1.Vei slabi cam 3-4 kilograme pe saptamana daca o consumi regulat, dar te ajuta si la mentinerea greutatii dorite. Ideal este sa ai o alimentatie sanatoasa si in zilele sau mesele cand nu consumi aceasta salata, pentru rezultate bune.
2.Vei obtine o minunatie de salata doar din 4-5 ingrediente sau chiar 3 daca doresti, deci este o salata accesibila si potrivita in orice anotimp.
3.Iti imbunatateste digestia din toate punctele de vedere. Va fi ca un pansament pentru stomacul tau daca ai unele mici probleme.
4.Are un grad ridicat de consistenta, iar senzatia de satitate o vei castiga repede si asta gratie ingredientului cheie pe care il vei descoperi in randurile urmatoare.
5.Contine fibre, exact ce ai nevoie pentru a-ti stimula tractul intestinal si pentru a-l curata de reziduri si toxine.
6.Vei castiga multi nutrienti pentru organism si asta pentru ca unele ingredientele folosite sunt considerate superalimente.
7.Iti vei accelera metabolismul, ceea ce te ajuta sa-ti mentii silueta pe o perioada lunga de timp.
8.Salata contine un aport ridicat de fibre, antioxidanti puternici, proteine vegetale, vitamine si minerale.
9.Poate fi consumata ca atare sau ca garnitura la divere alte mancaruri. Merge langa peste, carne de pasare, vita si chiar mancaruri mai pretentioase.
10.Este o salata racoritoare, speciala pentru vara.
11.Iti scade colesterolul rau.
12.Tii sub control glicemia.
Cum preparam salata Tabbouleh?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Astazi propunem 2 variante de salata, ambele la fel de delicioase si atragatoare aspectual. Sigur vei iubi ambele variante si probabil le vei alterna dupa bunul plac. Iata ingredientele necesare:
- 150 grame de seminte de quinoa sau cuscus (variem cu cele 2 ingrediente cheie, care ofera si consistenta salatei)
- 3 rosii mari – trebuie sa fie taiate bucati mai mici si mai mari si sa te ajute sa obtii o salata cat mai suculenta
- 1-2 castraveti proaspeti – trebuie taiati marunt
- 2-3 fire de ceapa verde – pentru un gust si mai deosebit
- 2 cani de patrunjel – nu te speria ca trebuie sa folosesti asa mult patrunjel; asta este si farmecul salatei si te vei convinge ca aroma este deosebita; afla ce beneficii castigi consumand mult patrunjel
- Zeama de la o lamaie sau lime
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de curry – optional si doar daca vrei o aroma mai exotica si picanta
- Sare si piper dupa gust – ai grija totusi sa nu exagerezi cu sarea, daca ai probleme cu retentia de apa si celulita
- Cateva frunze de busuioc sau menta
Credem ca oricine poate prepara salata cu usurinta, chiar daca multe persoane inca nu stiu exact cum se gatesc semintele de quinoa. Ei bine, nimic mai simplu! Iata niste sfaturi:
1.Inainte de fierbere, spala bine semintele de quinoa.
2.Se fierb doar 10-15 minute la foc potrivit de mic.
3.Asteapta sa se raceasca inainte de a o utiliza in salata ca sa nu interfereze cu restul ingredientelor, iar intre timp ocupa-te de ce ti-a ramas.
Este considerata si salata persoanelor ocupate si asta pentru ca rezista in frigider si 2 zile si nu trebuie sa gatesti zilnic.