Cine spune ca supele si ciorbele se consuma doar in sezonul rece ca sa ne incalzim? In fiecare anotimp ne putem “juca” cu diverse tipuri de supe, mai mult sau mai putin consistente si din alimente cat mai diverse. Vara in schimb, este de dorit sa consumam supe din legume si verdeturi care nu necesita incalzire, iar daca alegem supe care se incalzesc ele trebuie sa fie cat mai light cu putinta. Poti uita acum de cedebra ciorba a la grec, ciorba radauteana sau ciorba de burta. Astazi avem pentru tine o propunere care te va da pe spate de la prima inghititura. Este vorba de cea mai light supa pe care o poti consuma, asadar te poti bucura de ea in ce cantitate vrei si la orice ora din zi.
Ce inseamna o supa light? Sa nu se inteleaga gresit! O supa light nu trebuie sa contina doar o zeama fara ulei, legume si verdeturi. Trebuie si putina carne, dar sa fie light si atent preparata. Secretul este sa folosesti carnea in cantitatea optima. Orice mica exagerare inseamna calorii in plus si sigur nu-ti diresti asta. O supa sanatoasa este recomandat sa contina cate putin din toate categoriile alimentare sanatoase si anume vitamine, minerale, fibre de calitate, proteine vegetale intr-o cantitate mai mare si doar putin din proteinele de origine animala. De asemenea, nu este indicat sa exageram cu leguminoasele si asta pentru ca au ceva mai multe calorii decat restul legumelor de pe piata.
Sa discutam putin si despre orez, dar si despre taitei sau paste. Daca folosim 1 lingura dintr-o categorie la alegere, asta nu va aduce calorii in plus. In schimb vor da un aspect mai placut supei si ii vor creste gradul de satietate. Vrem sau nu vrem, organismul are nevoie si de carbohidrati, dar sa fie buni.
Cum arata o supa hipocalorica?
O supa hipocalorica este si foarte aspectuala. Mai exact, este o explozie de culoare care iti va incanta atat privirea cat si papilele gustative. Ingredientele pentru o astfel de supa sunt urmatoarele:
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 cepe medii albe – taiate marunt
- 2 catei de usturoi tocati sau 1 lingura de usturoi pudra
- 1 piept de pui – taiat pe jumatate, iar pielea sa fie eliminata
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingura de patrunjel uscat
- 1 lingura de marar uscat
- 1 lingura de sare kosher
- 1 lingura de piper negru macinat
- 1-2 zucchini taiati cuburi cu tot cu coaja
- Bors acru
- 1-2 morcovi taiati marunt
- 1 tulpina de telina
- 1 cana de broccoli - afla in ce combinatii sa-i mai consumi pentru slabire
- 1 legatura de patrunjel proaspat tocat - la final pentru decorare

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Nu te speria ca sunt multe ingrediente. Asa trebuie sa fie supele light, avand in vedere ca predomina legumele si verdeturile. Consistenta trebuie data cumva.
Pasii de preparare sunt destul de simpli:
1.Ai nevoie de un vas mare si cu pereti grosi in care sa incapa o cantitate mare de supa. O supa light va rezista in frigider o perioada mai lunga de timp decat una grasa cu galbenus de ou si smantana.
2.Pune ceapa si usturoiul in vas prima data si caleste tot in ulei de masline si ierburi uscate, pune si cele 2 bucati de piept de pui si gateste-le pe o parte si cealalta. Pune putin bors acru si apa dar si sare si piper. Lasa oala cu capac acoperit timp de 10 minute pe foc.
3.Verifica cu o furculita daca pieptul de pui este suficient de facut, apoi faramiteaza-l cat poti tu de mult. Trebuie sa semene cu niste fasii. In mod normal, inlocuieste si taiteii daca nu vrei sa folosesti.
4.Adauga zucchini, morcovi, telina si mai lasa 15 minute la foc cu capac.
5.Adauga broccolii si mai lasa 3 minute pe foc cu capac. Pui 2-3 taitei doar daca vrei.
6.In farfurie se toarna mai intai zeama de supa si legumele, iar pe mijloc se aseaza estetic cateva fasii de piept de pui. Orneaza cu patrunjel proaspat tocat.
Pare complicat, dar este mai simplu decat ai crede. Aceasta supa poate fi consumata atat la pranz cat si seara tarziu daca este nevoie si nu va aduce deloc kilograme in plus, dimpotriva. Te va ajuta sa-ti imbunatatesti digestia, sa arzi grasimile si sa ai talie de viespe.