Ceai din cozi de cirese pentru detoxifiere si slabire

Sezonul cireselor s-a tot dus, dar sigur ai ramas cu coditele acestor fructe delicioase. Potrivit specialistilor, cozile cireselor au un rol esential in scaderea in greutate. Ceaiul de cozi de cirese accelereaza metabolismul si determina arderea caloriilor. 

Cozile de cirese sunt bogate in saruri de potasiu, saponine, derivati flavonici si taninuri si au efecte diuretice, astringente si antidiareice, dar si proprietati depurative, antifebrile si antiinflamatoare.
 
Consumul constant de ceai din cozi de cirese trateaza afectiunile renale, afectiunile digestive, reumatismul, guta si ateroscleroza. Mai mult de atat, ceaiul estompeaza aspectul de coaja de portocala si elimina kilogramele nedorite.
 
Ceaiul din codite de cirese este unul dintre ceaiurile cu cele mai bune rezultate pentru cei care vor sa slabeasca, deoarece cozile de cirese ajuta la eliminarea rapida a reziduurilor din sange si, implicit, a depozitelor de grasime. 
 
Pentru un efect vizibil in cura de slabire, specialistii recomanda consumarea unui litru de ceai pe zi, timp de 2 saptamani, dupa care urmeaza o pauza de o saptamana, urmata de o alta cura de 2 saptamani. 
 
Ceaiul se prepara din 6-7 lingurite de codite de cirese la 1 litru de apa, care se fierbe aproximativ 4 minute. Se bea caldut, intre mesele principale, pe parcursul intregii zile. 
 
Pentru a actiona mai bine e indicat sa-l consumi la diferenta de cel putin 2 ore dupa ce ai mancat. Ceaiul din cozi de cirese castiga teren in fata alor ceaiuri datorita gustului sau placut, asa ca poti sa incerci aceasta cura fara retineri!
 
 
Daca ai probleme cu retentia apei in organism, tot ceaiul din cozi de cirese te poate salva, caci efectele sale diuretice te vor ajuta sa elimini apa in exces si sa iti detoxifici organismul.
 
Ca tot veni vorba despre retentia de apa din organism, din aceasta cauza apare si celulita. Pe langa asta, si a circulatiei sanguine si limfatice deficitare. Daca vrei sa combati celulita in profunzime, nu doar la nivelul pielii, apeleaza la cozile de cirese caci acestea actioneaza pe trei directii, in acelasi timp: 
 
- ajuta la stimularea rinichilor pentru a elimina excesul de apa din organism si implicit ajuta la reducerea tesutului adipos
- reduce inflamatiile din organism
- intervine in metabolismul grasimilor avand capacitatea de a bloca intr-o oarecare masura formarea de tesut gras
 
Ceaiul de cozi de cirese mai este recomandat si pentru tratarea mai multor afectiuni metabolice usoare si severe
- liatiza renala, nefite, cistite, retentie urinara, infectii renale
- reumatism, artrite, guta 
- afectiuni digestive: diaree, constipatie, indigestie la copii si batrani, gastrite 
- hepatite cronice 
- diabet zaharat
- colesterol marit 
- boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, ateroscleroza)  
- gripa, faringita, laringita, bronsite
 
Cozile de cirese nu contin compusi toxici, dar consumul de ceai din aceste plante este interzis persoanelor cu pietre mari la rinichi, caci prin migrarea calculilor se pot produce blocaje.
Tags:
cirese
celulita
slabit
apa
retentie
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare