Ceai impotriva stresului

Am renuntat la cafea in favoarea ceaiului. Nu o beau decat in cazuri de forta majora, cand nu mi se deschid ochii de nici o culoare si am multa treaba la birou. De ceai impotriva stresului am nevoie.

Imi incep diminetile cu o cana mare de ceai. Verde sau neagru, sa ma puna pe picioare treptat si sa ma relaxeze pentru ziua haotica ce va urma.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De ce ceai negru? Specialistii in nutritie il recomanda pentru ca ajuta la scaderea hormonului stresului, adica a nivelului de cortizol. Rezultate benefice se obtin dupa sase saptamani in care ati baut cate patru cesti pe zi.

Un studiu recent arata ca dupa doar 50 de minute de la un eveniment „stresant”, persoanele care consumau 4 cani de ceai negru pe zi, au avut o reducere de cortisol cu 20% mai mare decat persoanele care nu consumau ceai negru. 

     

Si ceaiul verde contine substante care relaxeaza organismul. Atentie insa, sa nu il beti dupa ora 19, pentru ca riscati sa nu mai dormiti.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si ajuta la scaderea sanselor de dobandire a cancerului sau a problemelor de inima. Intre trei si cinci cesti pe zi reprezinta cantitatea ideala, sau echivalentul a doua cani mari.

Prima lui proprietate este aceea ca blocheaza asimilarea grasimilor. Poate inlocui cafeaua si iti ofera energie, dar in acelasi timp reduce pofta de mancare si stimuleaza metabolismul si arderile de grasimi.

Cand te mai gandesti ca ceaiul verde si ceaiul negru te ajuta sa slabesti, cum sa nu iti vina sa sorbi cana dupa cana?

Tags:
ceai verde
ceai negru
stress
nutritie sanatoasa
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • gdanioan
    1. gdanioan 14.12.2010 22:52

    Salut.... De multa vreme am o nedumerire... Care sunt sau mai exact cum alegem un ceai negru sau verde de calitate..?? In super sau hypermarket-uri gasim de la 1Ron la 10 Ron_i pachetul... Care e ok??Il alegem dupa brand sau dupa pret..sau toate-s ok si numai Marketing-ul face diferenta...?? Merci anticipat de raspunsuri...

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare