Ceaiul de seminte de in - beneficii pentru sanatate

Secrete 09.08.2016 Livia Caled

Desi nu sunt la fel de populare ca alte seminte, semintele de in au tot felul de beneficii pentru sanatate. Ele contin acizi grasi Omega-3, proteine, fibre, vitamina B12, magneziu, fitochimicale si acid-linoleic. Pentru ca sunt bogate in fibre si proteine ele sunt considerate un aliat de nadeje in lupta cu kilogramele in plus deoarece dau o senzatie de satietate pe termen lung si au efect laxativ. Dar ce se intampla daca le consumam sub forma de ceaiuri?

Se pare ca semintele de in isi pastreaza foarte multe proprietati si daca sunt consumate sub forma de ceaiuri.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care sunt cele mai importante beneficii ale ceaiului de seminte de in pentru sanatate?

1. Trateaza constipatia

Semintele de in sunt de mare ajutor cand vine vorba de tratarea constipatiei, calitate care se pastreaza indiferent daca sunt consumate ca atare in salate si smoothie-uri sau daca sunt preparate sub forma de ceaiuri.

2. Ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi

O alta calitate a ceaiului de in este aceea ca trateaza pietrele la rinichi. El este recomandat in caz de probleme renale, inclusiv pentru tratarea infectiilor urinare. Cantitatea recomandata este de 2-3 cani de ceai pe zi. 

3. Amelioreaza durerile de gat si tusea

Deoarece semintele de in au proprietati anti-inflamatorii, ceaiul de in ajuta si in tratamentul tusei si durerilor de gat. Consuma-l cald in perioadele de raceala, gripa si dureri de gat, iar acestea se vor vindeca mai repede.

4. Scade colesterolul

Mai multe studii au aratat ca semintele de in scad nivelul de colesterol si cel de glucoza din sange, imbunatatind in acest fel sanatatea inimii. De asemenea, datorita continutului mare de antioxidanti, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, ceaiul de in protejeaza inima de tot felul de afectiuni.

5. Are proprietati anti-cancerigene

Antioxidantii din ceaiul de in protejeaza organismul de diverse tipuri de cancer, dar si de alte boli incurabile. Diverse studii au evidentiat faptul ca semintele de in consumate frecvent incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.

6. Ajuta la pierderea kilogramelor in plus

Pentru ca accelereaza tranzitul intestinal, ceaiul de in este de mare ajutor cand vine vorba de pierderea in greutate. Nu trebuie sa abuzezi de el, 2 cani pe zi sunt suficiente. 

7. Amelioreaza simptomele menopauzei

Femeile care experimenteaza bufeuri si alte simptome neplacute ale menopauzei, ar trebui sa consume ceai de seminte de in mai des. Datorita continutului de fitoestrogeni, ceaiul de seminte de in amelioreaza dereglarile hormonale si reduc din intensitatea bufeurilor.

Cum prepari ceaiul din seminte de in?

Rasneste 1-2 lingurite de seminte de in, adauga peste ele o cana de apa calda si lasa-le la macerat o ora, apoi strecoara-l si consuma-l indulcit cu miere. Ceaiul de in se gaseste si in magazinele naturiste sub forma de plicuri. 

Ceaiul din seminte de in nu este recomandat femeilor care alapteaza si nici celor insarcinate. De asemenea, semintele de in sunt contraindicate persoanelor care au probleme inflamatorii ale intestinelor, precum boala Crohn.

Mai multe detalii despre cum sa prepari ceaiul din seminte de in gasesti in filmuletul de mai jos:

Citeste si 5 alimente sanatoase care merg combinate cu orice.

Sursa foto: healthyfoodhouse.com

 

Tags:
seminte in
ceai seminte in
beneficii
sanatate
ceai in
constipatie
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare