Ceaiurile digestive – cei mai buni aliati de sarbatori

Mesele mult prea consistente incep sa-si spuna cuvantul? Nu ar fi de mirare daca ai consumat mult din toate bucatele de la  masa, dar stai fara griji ca iti propunem niste ceaiuri digestive extraordinare. Sunt chiar mai speciale decat ceaiurile de slabit si asta pentru ca au strict actiune asupra digestiei si tranzitului intestinal. Mai mult decat atat, ceaiurile pe care urmeaza sa ti le dezvaluim au si actiune anti-voma si ucid toti microbii in caz de toxiinfectie alimentara. Nici macar nu trebuie sa mergi la farmacie sau la plafar. Exista multe ceaiuri la indemana prin casa despre care nu te-ai fi gandit niciodata ca ar avea asemenea proprietati. 
 
Nu astepta ca problemele digestive sa se agraveze. Nu este de glumit cu astfel de probleme de sanatate. Ar trebui sa acordam mai multa atentie digestiei pentru ca ne poate strica toata ziua “daca isi propune”. Ca sa nu ajungi pana in faza de dureri abdominale, crampe, balonare, arsuri gastrice sau stari de voma si de oboseala, delecteaza-te in fiecare zi de sarbatoare cu cate 2-3 cani de ceai romanesc. Cele mai bune ceaiuri digestive ar fi urmatoarele:
 
1.Ceai de ghimbir
 
Nimic nu se compara cu ceaiul de ghimbir, dar putini stiu despre el. Are un gust destul de picant, dar placut in acelasi timp si impresioneaza prin calitatile sale anti-voma si anti-infectii stomacale. Este singurul care te protejeaza impotriva mancarurilor care nu-ti priesc bine sau care pot sa nu-ti priasca si te ajuta in caz de toxiinfectii alimentare cu care nu este de glumit. In mod normal, infectiile alimentare se fac de la smantana, frisca, maioneze preparate necorespunzator, iar tratamentul este de cele mai multe ori pe baza de antibiotic.
 
Poti folosi radacina de ghimbir sau ghimbir pudra si zeama de lamaie si vei obtine cel mai interesant ceai.
 
 
 
2.Ceaiul de roinita
 
Ce-ar fi ceaiul de roinita fara cateva frunze de menta? Poate nu stiai dar menta taie din pofta excesiva de mancare si te ajuta atunci cand ai senzatia de voma sau de stomac plin, pentru ca iti racoreste si calmeaza stomacul. Roinita este si ea destul de eficienta pentru digestie si pentru a stimula tractul intestinal  ca sa previi constipatia. Ceaiul se consuma infuzat ca sa te poti bucura de toate beneficiile.
 
 
3.Ceai de sunatoare
 
Sigur ai vazut multe medicamente pe baza de sunatoare si nu este de mirare de ce daca este sa ne gandim la minunatele beneficii pentru intreg organismul. Pe langa digestie, sunatoarea iti curata intreg organismul. Poti tine la distanta orice afectiune sau disconfort digestiv si amintim aici colita, afectiunile biliare, pancreatice, hepatice, etc. Tot prin infuzie se consuma si ceaiul de sunatoare ca sa fie cat mai puternic.
 
 
4.Ceai de soc
 
Daca vrei sa ochesti doi iepuri deodata poate ai nevoie de ceaiul de soc. Putini stiu de beneficiile sale asupra digestiei sau asupra siluetei. Daca ai exagerat de sarbatori cu prea multe proteina de origine animala si prea multi carbohidrati rai, ceaiul de soc este solutia la indemana. Este perfect si cand vine vorba de arsuri stomacale, un disconfort cu care se confrunta cele mai multe persoane. Secretul ceaiului este tot infuzarea si trebuie sa fie natural. Incearca si alte 5 metode de eliminare a toxinelor!
 
 
Cand iti alegi un tip de ceai ai grija sa fie natural 100% ca sa-l poti infuza, pentru ca altfel nu te-ar ajuta la nimic. Multe ceaiuri din comert contin coloranti, chimicale si cine stie ce alti factori alergeni poate. In ceea ce priveste digestia nu te ajuta cu nimic daca consumi un lichid colorat si fara nutienti. Nu se compara nimic cu puterea vindecatoare a naturii, mai ales cand vine vorba de ceaiuri.
 
Este necesar sa consumi ceaiul ales de tine cam de 2-3 ori pe zi daca vrei sa previi problemele digestive, iar daca vrei sa le tratezi pentru ca deja te-ai pricopsit cu ele poti consuma si mai mult.
 
Nu uita insa ca mai exista o solutie la indemana daca vezi ca ai acumulat multe toxine si te simti din ce in ce mai obosit si rau. Ar fi vorba de carbune activat pe care il gasesti la un pret mic in plafare sau farmacii si care are capacitatea de a absorbi orice substanta toxica din organism. Ai grija cu el insa daca iei medicamente pentru boli grave, pentru ca vor absorbi si substantele din ele.
 

 

Tags:
ceaiuri digestive
digestive
ceaiuri digestive de sarbatori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare