Ceapa coapta

Recunosc ca este o reteta oarecum mai altfel. Dar este absolut minunata. Aparent banala, ceapa coapta este una dintre cele mai rafinate si originale garnituri pentru friptura, peste sau branza. Reteta de ceapa coapta, pregatita in acest fel, vine din sudul Italiei, iar secretul rafinamentului sta in mirodenii.

Pentru patru portii ai nevoie de sase cepe rosii, trei linguri de ulei de masline, doua linguri de otet balsamic, si doua linguri cu ierburi uscate. Formula ideala inseamna sa amesteci in parti egale, cimbru uscat, rozmarin uscat la care adaugi o lingurita de nucsoara rasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Curata ceapa si tai-o in doua, pe mijloc. Aseaza-le intr-o tava, unsa cu putin ulei. Amesteca doua linguri de ulei cu otetul basamic, ierburile aromate si nucsoara. Pune sare si piper pe fiecare jumatate de ceapa si imparte egal sosul de ulei cu otet.

Coace cepele, in cuptorul bine incins, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute, pana cand sunt rumenite si bine coapte. Cat timp se coc cepele stropeste-le o data, de doua ori cu sosul din tava, ca sa ramana moi si suculente.

Serveste ceapa coapta, simpla sau cu putina smantana, alaturi de carne sau peste. Ceapa coapta este delicioasa si alaturi de legume inabusite sau salate clasice, asa ca poate fi savurata si de vegetarienii convinsi.

Tags:
retete rapide
retete vegetariene
nucsoara
cimbru
dieta vegetariana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare