Ceapa verde

Primavara fara ceapa verde nu se poate, dupa cum nu se poate nici ceapa verde fara primavara. Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu cred ca ceapa verde merita sa stea alaturi de ghiocei, ca vestitor al primaverii. Fie vorba intre noi, si ceapa verde, si ghioceii sunt oarecum rude, dar asta este o alta poveste.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ceapa verde este un imens beneficiu pentru sanatate. Este o excelenta sursa de vitamine B si C, acid folic si fibre. Ceapa verde este bogata in flavonoide, categorie de antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima. Este un adevarat medicament natural care curata sangele, purifica organele si stimuleaza metabolismul. Este usor digerabila, practic inofensiva cu mucoasele, prin comparatie cu ceapa uscata, si trebuie mancata fara limite in aceasta perioada a anului.

Citeste: Cura cu ceapa verde

Si uita asa am ajuns unde am vrut sa ajung. Cum mancam ceapa verde? Iata propunerile mele: adauga multa ceapa verde, tocata marunt, in toate piureurile de legume pe care le faci. In piureul de cartofi, de conopida si de telina, doua-trei legaturi de ceapa verde fac furori.

Poti face aluat de clatite simplu in care sa adaugui ceapa verde. Prajeste foile de clatita in modul clasic si serveste clatitele cu ceapa impreuna cu sos de rosii sau simple, cu boia de ardei iute sau dulce. Ai o gustare perfecta pentru micul dejun sau o cina lejera.

In aceasta perioada nu trebuie sa existe salata, indiferent de ingredientele pe care le folosesti, care sa nu contina multa ceapa verde. Combinata cu orice fel  de branza este minunata. Dupa parerea mea ceva mai bun decat branza de vaci dulce, cu smantana si cu mamaliguta calda, alaturi de ceapa verde proaspata si frageda, nu exista.

Putini stiu cat de bine merge ceapa verde cu ghimbirul. Prepara o salata din frunze de spanac si loboda, crude, tocata marunt, in care adaugi ceapa verde, maruntita si ridichi taiate in felii. Drege totul cu un sos facut dintr-o lingura de ulei, doua trei linguri de iaurt, sucul de la o lamaie si o lingura de ghimbir dat prin razatoarea fina. Amesteca si delecteaza-te. Este o salata perfecta!

Pregatieste tocanite de ciuperci cu ceapa verde. Caleste si ceapa si ciupercile impreuna, cateva minute, la foc mare in putin ulei. Adauga suc de lamaie, un praf de sare, mult piper si o mana zdravana de patrunjel proaspat. Poti manca orice cantitate. Caloriile nu conteaza, gustul este perfect, iar beneficiile pentru sanatate imense, scrie eattheseasons.co

Compozitia cepei verzi face posibila pastrarea ei in conditii optime 4-5 zile in frigider. Faptul ca poate fi pastrata in conditii bune, fara ca proprietatile sau gustul sa aiba de suferit, este un motiv in plus sa nu mananci ceapa verde. Cat de multa ceapa verde!

Tags:
Ceapa verde
primavara
cura cu ceapa verde
vitamine
minerale
ciuperci
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare