Cel mai eficient remediu natural pentru constipatie

Afectiuni 17.06.2016 Livia Caled
Problemele cu constipatia sunt provocate in primul rand de o alimentatie saraca in fibre. Cand nu mananci fructe, legume si cereale integrale, bei prea putine lichide si nu faci miscare, tranzitul intestinal este incetinit si se instaleaza neplacuta constipatie.
 
Pe langa faptul ca provoaca o uriasa stare de disconfort si nervozitate, constipatia favorizeaza ingrasarea, incetineste metabolismul si, nu in cele din urma, favorizeaza instalarea unor boli in zona colonului.
 
Printre cele mai eficiente remedii pentru constipatie se numara cele cu seminte de psyllium, acestea fiind considerate adevarate laxative naturale, datorita continutului lor mare de fibre, de 14 ori mai multe ca ovazul.

In ce consta remediul?
 
Amesteca o lingurita de seminte de psyllium cu un pahar de suc de portocale, apa, smoothie sau lapte si consuma aceasta bautura cu o jumatate de ora inainte de masa. Este important ca dupa ce bei bautura cu seminte de psyllium sa mai bei, la cateva minute, inca un pahar mare cu apa. Semintele de psyllium se umfla de pana la 20 de ori atunci cand sunt amestecate cu apa, asadar sa nu te miri ca bautura ta se va transforma intr-o budinca daca nu o bei repede. Pentru ca se umfla atat de mult, semintele de psyllium confera o stare de satietate pentru multe ore.
 
Semintele de psyllium sunt foarte asemanatoare cu semintele de chia, in sensul ca se umfla repede in apa si formeaza un fel de mucilagiu. Acest mucilagiu este cel care accelereaza tranzitul intestinal, curata intestinele si imbunatateste sanatatea intestinelor. Se spune ca substanta gelatinoasa din semintele de psyllium functioneaza ca un adevarat burete pentru reziduurile din intestine. 
 
Repeta tratamentul de fiecare data cand ai probleme cu tranzitul intestinal si nu uita sa bei foarte multa apa pentru ca semintele sa se transforme intr-o gelatina in stomac si sa inceapa sa curete intestinele.
 
Semintele de psyllium se gasesc in magazinele cu produse naturiste, dar si prin supermarketuri sau in magazinele online. Nu trebuie sa le consumi zilnic, ci doar cand ti se pare ca tranzitul tau intestinal este prea lent.
 
 
Pentru a evita instalarea constipatiei din nou ai grija:
 
- sa bei 8 pahare de apa pe zi;
 
- sa consumi un iaurt zilnic;
 
- sa mananci salate si legume la fiecare masa, pe langa felul principal;
 
- sa consumi multe fructe;
 
- sa iti faci mereu salate;
 
- sa faci miscare.
 
Nu este recomandat sa iei laxative de la farmacie cand ai probleme cu constipatia deoarece acestea pot  da dependenta si pot duce la instalarea constipatiei cronice. 

 
 
Tags:
constipatie
remedii naturale
seminte psyllium
laxative naturale
tranzit intestinal
tratament
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare