Cel mai scump meniu de Craciun
Cel mai scump meniu din lume include: curcan, cartofi, varza de Bruxelles si o mana de mandarine, adica ingrediente pe care oricine le poate gasi in supermarketul din coltul casei, si pe care oricione le pune pe lista de cumparaturi pentru Craciun. Cu toate acestea adaugand gheata carbonica, caviar, trufe, carne de vita Wagyu, foita de aur, sampanie de 40.000 de euro sticla si pepene verde japonez de 3000 de euro bucata precum si cafea "filtrata" prin tubul digestiv al pisicilor Zibeta se ajunge la un total de peste 150.000 de euro pentru.
Cele mai scumpe dulciuri din lume
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
De toata povestea aceasta se ocupa un bucatar britanic care a stabilit un meniu de fite pentru un grup exclusivist care vor avea parte de cel mai scump meniu de Craciun. Luate la bani marunti, niciunul dintre feluri nu costa mai putin de 1.200 de euro. Meniul este conceput patru persoane, astfel ca fiecare manaca, la masa de Craciun vreo 37.000 de euro.
Cele mai scumpe mancaruri din lume
Tanarul bucatar britanic Ben Spalding, chef al unuia dintre cele mai importante restaurante din Londra, „John Salt“, a creat cel mai scump meniu de Craciun din lume, cu patru feluri de mancare, folosind cele mai scupme ingrediente. Partea frumoasa este ca 80% din profit este donat Societatii de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie si fundatiei Hospitality Action. Cina este servita acasa la cei patru care vor comanda meniul, serviciile de transport fiind incluse in pret (ha!).
Masa de Craciun gata in doua ore
Piesa de rezistenta a meniului este un soi rar de curcan, cu file si inima de vita Wagyu (rasa japoneza speciala, care produce niveluri ridicate de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6), invelit intr-o foaie comestibila de aur de 50 de karate, pe care s-a presarat fistic Akbari, evident cel mai scump soi de fistic din lume, produs in Iran.
Desertul consta in boabele de cafea excretate de un mamifer din Asia, numit Zibeta Asiatica (Kopi Luwak) si intr-o felie de pepene Densuke, fara samburi, care se gaseste doar pe insula Hokkaido, din Japonia. Toate acestea sunt asezate pe o „farfurie“ din vanilie aurie de Uganda (contine cea mai mare concentratie de vanilina – 2%), scrie Daily Mail.
Se mai adauga sampanie Piper Heidsieck din 1907, supa chinezeasca din cuib de randunica, otet balsamic vechi de 150 de ani, trufe, ciocolata Amedei (din Toscana), vin rosu La Tache din 1959. Dar pentru ca noua ne place normalitatea vezi aici colectia noastra de retete noi pentru masa de Craciun.