Cel mai simplu meniu de slabit cu legume pentru 2 saptamani

Trebuie sa profitam de perioadele din an in care putem gasi tot felul de legume si trufandale. In sezonul cald mai ales, le putem consuma mai mult in stare cruda decat gatita ca sa castigam cat mai multi nutrienti, iar daca alegem sa le preparam, trebuie sa le tinem pe foc doar 2-3 minute ca sa nu-si piarda nutrientii. Cert este ca medicii si nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai multa hrana vie sau cruda. 
 

Saptamana 1

 
LUNI
 
Micul dejun – 1-2 sandvisuri inedite in care sa folosesti jumatatile de castraveti pe post de felii de paine; intre ele poti pune crema de avocado sau crema de branza cu putine grasimi sau ton in apa, mix de legume crude si verdeturi tocate, bacon slab sau sunca presata slaba sau somon afumat.
 
Pranz – supa crema de morcovi, telina si crutoane
 
Gustare – felii de legume consumate ca atare sau legume mari la grill
 
Cina – ciuperci champignon umplute cu mix de legume tocate si decorate cu parmezan; se gatesc la cuptor
 
 
 
 
MARTI
 
Micul dejunbruschete in diverse combinatii; peste felii de paine poti pune legume crude, diverse creme tartinabile din legume, crema de avocado, ton in apa, somon afumat si verdeturi; feliile se gatesc 3 minute la microunde sau cuptorul de aragaz
 
Pranz – 1-2 dovlecei gatiti la cuptor si umpluti cu seminte de quinoa si verdeturi sau mix de legume crude si verdeturi si decoram cu mozarella sau parmezan
 
Gustare – 3 linguri de seminte de quinoa fiarta cu salata de morcovi cruzi si zeama de lamaie
 
Cina – tocana din legume la alegere
 
 
 
MIERCURI
 
Micul dejun – vei prepara un brunch care inlocuieste si pranzul; intr-o farfurie sau bol pune mai multe categorii alimentare si anume 2 linguri de broccoli, 2 linguri se sfecla rosie si hrean, 2 linguri de seminte de quinoa, cateva felii de avocado cu mirodenii, 3-4 linguri de salata de rosii si castraveti si patrunjel, 2 bucati de bacon slab sau sunca presata slaba sau o felie mica de somon afumat.
 
Dupa masa – o salata verde 
 
Cina – o salata Caesar din diverse legume si cu branza feta si porumb fiert
 
 
 
JOI
 
Micul dejun – 4-5 aperitive mici din rondele de castraveti pe care le ungi cu ton si felii de rosii si patrunjel tocat
 
Pranz – supa crema de rosii si crutoane
 
Cina – salata de vinete cu rosii si patunjel si busuioc
 
 
 
VINERI
 
Micul dejun – omleta in paine cu legume crude si taiate marunt; se scoate miezul, se pun in tigaiue si se umplu cu legume si galbenusul spuma si se prajesc pe o parte si cealalta
 
Pranz – taitei din legume cu ajutorul unui aparat ce taie in spirala; poti folosi dovlecei, morcovi si castraveti si sos tzatziki
 
Cina – tocana de linte cu anghinare
 
 
 
SAMBATA
 
Micul dejun – biscuiti crackersi cu crema de branza sau ton, rosii taiate marunt si pratunjel
 
Pranz – salata de cruditati cu naut fiert
 
Cina – salata de cruditati consumate in pita si pusa la microunde
 
 
 
DUMINICA
 
Micul dejun – 2 bruschete in care inlocuim painea cu cartofi dulci la grill si ii ornam cu ce creme si legume vrem
 
Pranz – tofu cu salata de cruditati
 
Cinasalata tabbouleh cu cuscus si mix de legume
 
 

SAPTAMANA 2

 
LUNI
 
Micul dejun – smoothie verde din mere, spanac, ghimbir pudra si 1 bruscheta la alegere
 
Pranzsupa crema dintr-o leguma la alegere
 
Cina – fajitas cu legume mexicane 
 
 
 
MARTI
 
Micul dejun – chipsuri din legume taiate rondele la grill cu sos tahini sua tzatziki (alege vinete, dovlecei sau cartofi dulci); pune si patrunjel tocat
 
Pranz – supa crema de ciuperci cu crutoane
 
Cina – piept de pui acordeon cu legume crude cu verdeturi (se cresteaza carnea si se umple cu legume si se pune la cuptor)
 
 
 
MIERCURI
 
Micul dejun – bruschete cu somon, crema de branza si rosii tocate cu patrunjel
 
Pranz – fasole negre cu verdeturi
 
Cina – 1 vanata umpluta cu legume la cuptor
 
 
 
JOI
 
Micul dejun – salata de verdeturi si smoothie la alegere
 
Pranzratatouille din dovlecei si vinete cu sos salsa caliente la cuptor
 
Cina – salata orientala din cartofi dulci si legume crude cu verdeturi
 
 
 
VINERI
 
Micul dejun – burger din vinete la grill pe post de paine cu ton in apa, patrunjel si rosii tocate
 
Pranz – salata de dovlecei cruzi cu verdeturi
 
Cina – rulouri din dovlecei cu crema de branza, rosii si patrunjel
 
 
 
SAMBATA
 
Micul dejun – briose din ou spuma cu legume; ai nevoie de forme pentru cuptor in care pui legume tocate si spuma de ou
 
Pranzsalata Caesar
 
Cina – legume la grill cu verdeturi
 
 
 
DUMINICA
 
 
Micul dejun – salata de verdeturi
 
Pranz – quesadillas cu legume
 
Cina – frigarui din legume la grill
 
 
 

 

Tags:
meniu de slabit
meniu cu legume
cel mai simplu meniu de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare