Cele mai bune sfaturi pentru gestionarea stresului

Motivatie 16.05.2019 dietetik
Nu putem afirma ca exista si persoane care nu sunt stresate deloc si totusi pare sa le mearga ca pe roate ca un lucru firesc, parand ca nu depun prea mult efort in acest sens. Realitatea este ca fiecare persoana este sau poate fi stresata in societatea actuala, dar ceea ce diferentiaza o persoana de alta este tocmai modul de gestionare a stresului. Poti avea multe griji la care sa te gandesti pentru a gasi cea mai buna solutie sau te intrebi cum sa procedezi ca sa duci la buna indeplinire tot ce ai de facut in fiecare zi de dimineata pana seara, dar toate aceste nelinisti par sa nu fie observate de catre cei din jur. Mai mult decat atat, nu este doar o simpla aparenta ca esti o persoana echilibrata, ci vei ajunge s ate simti si in interiorul tau mai aerisit si mai lipsit de griji ca si cum ti s-ar fi luat o piatra de pe umeri. O proasta gestionare a stresului poate aduce reale probleme de sanatate incat vei avea impresia ca te dor toate sau ca dezechilibrele corporale nu mai inceteaza sa apara. Nu degeaba depresia datorata stresului este boala secolului si nu o poti lasa sa evolueze.
 
Nu este o fita sau o moda sa iti faci griji legate de stres. Este o problema cat se poate de reale si cu mai consecinte. Intr-adevar, nu este ceva care da durere fizica, dar te temrina psihic si te scoarce de energie. Nu te vei mai simti bucuros, vei simti ca nu iti mai gasesti un scop in viata si asta te impiedica sa te bucuri de lucrurile marunte din jurul tau, iar viata este mult prea scurta incat sa o traim facandu-ne tot felul de griji in fiecare zi.
 
Te-ai gandit vreodata ca lipsa gandurilor stresante te-ar ajuta sa fii mai energic, mai sigur pe tine si ca poti lua cele mai bune decizii? Este vorba de cele luate “la rece”, calculand situatiile problematice din toate unghiurile, dar fara stres. Doar asa poti vedea exact beneficiile si dezavantajele.
 
Sunt multe moduri in care poti gestiona stresul chiar daca pare ca nu mai ai scapare din acest cerc vicios. Trebuie sa-ti dai interesul si sa fii motivat, pentru ca daca pornesti cu ideea ca orice ai incerca tot apar situatii care te streseaza nu ai rezolvat nimic. Secretul este sa te gandesti ca situatii generatoare de stres exista la ordinea zilei si depine de tine cum te lasi afectat de ele. Iata ce-ti propunem noi:
 
1.Cand a fost ultima data cand ti-ai facut timp si pentru propria persoana? Majoritatea ne gandim mereu la altii, cum sa-i multumim si cum sa le creem o parere pozitiva despre noi, dar este ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. Lasa-i pe altii si incepe sa faci mai des lucruri pentru tine. Poate fi vorba de orice atata timp cat te bucura si te relaxeaza.
 
 
 
2.De fiecare data cand simti ca nu mai poti in anumite situatii, inspira si expira adanc aerul timp de 5-7 minute, poate 10. Vei observa ca ritmul batailor inimii nu mai este atat de alert si vei putea gestiona mai bine stresul.
 
3.Nu mai planifica totul la milimetru in tot ceea ce faci. Perfectionismul este o calitate extraordinara, dar nu trebuie sa abuzezi. Gaseste o limita in tot ceea ce faci si invata sa traiesti si momentul fara sa planifici tot. Unele decizii bune sunt luate si la fata locului, luandu-te pe nepregatite.
 
4.Odihna si iar odihna! Este mai importanta decat ai crede. Lipsa somnului sau somnul de proasta calitate aduce numai dezechilibre in organism si este normal sa te simti apatic, nervos, irascibil, fara rabdare, etc.
 
5.Lasa-ti momente cu tine, pentur tine si gandurile tale. Cu alte cuvinte, poti medita. Iti eliberezi mintea de toate gandurile negative si de alte griji si pur si simplu incerci sa te relaxezi, gandindu-te la fiecare particica din corp. Te vei simti usor ca o pana ca si cum nu ai avea nicio grija. Vezi aici alimentele pentru energie!
 
 
6.Cu cat te afecteaza mai putin factorii din exterior, fie ca este vorba de lucruri, persoane sau situatii si te gandesti mai mult la lucrurile care te bucura cu atat mai fericit vei fi.
 
7.Ia-ti pauze multe si scurte. Se spune ca asta este cheia marelor succese.
 

 

Tags:
stres
gestionarea stresului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare