Cele mai bune sfaturi si remedii pentru cei cu varice

Afectiuni 02.07.2019 dietetik
Cu greu mai gasim o persoana in ziua de astazi care sa nu se confrunte cu varicele. Bolile circulatorii chiar se numara printre cele mai comune probleme ale societatii si afecteaza atat barbatii cat si femeile. Totusi, femeile sunt mai predispuse la varice decat barbatii si asta din cauza dezechilibrelor hormonale frecvente si a purtatului tocurilor. Evident, varicele sunt dictate de genetic, iar asta inseamna ca trebuie sa acorzi o mare grija sanatatii picioarelor daca stii ca ai rude care se confrunta cu probleme circulatorii. Poate nu ai semne evidente acum incat sa te deranjeze si sa-ti ingreuneze mobilitatea, dar in mod cert vor aparea pe viitor. Sedentarismul, alimentatia nesanatoasa si statul prea mult in picioare sau statul prea mult pe scaun sunt factori care isi pun amprenta in timp asupra sanatatii picioarelor. Daca simti ca picioarele se umfla uneori, resimti o oarecare durere si mai observi si cateva vene proeminente, nu trebuie sa tratezi situatia cu superficialitate. Poti ajunge sa ai probleme si mai grave precum ulcerul varicos si va fi cazul de interventii chirurgicale costisitoare si mult prea dureroase. In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai bune sfaturi ca sa tii la distanta varicele!
 
Cel mai evident semn care indica o problema cu varicele si cu circulatia sangelui de la picioare este aparitia unor vene mai colorate decat restul. Poate fi vorba de vene mici rosiatice sub forma de panza de paianjen sau vene verzui-albastrui. Daca nu te dor inca, asta nu inseamna ca esti ferit de probleme pe viitor. In plus, este vorba si de o problema estetica, mai ales pentru femei.
 
Daca exista predispozitie genetica in ceea ce priveste sanatatea picioarelor, trebuie sa faci cateva schimbari in viata ta, dar care te vor ajuta sa nu ai varice prea vizibile sau dureroase. Asta daca vrei sa eviti interventiile chirurgicale dureroase si tratamentele mult prea costisitoare. 
 
 
 

Schimbari in stilul de viata pentru a tine la distanta varicele

 
1.Consuma cat de rar poti alcool, dulciuri, grasimi nesanatoase si prajeli.
 
2.Evita mancarea ultra-procesata care nu confera organismului nutrienti, ci doar multe calorii si probleme de sanatate.
 
3.Daca locul tau de munca presupune sa stai mult in picioare sau dimpotriva, sa stai ore intregi pe scaun, atunci misca-ti picioarele chiar is usor din ora in ora sau la 30 de minute. Vei stimula circulatia sangelui.
 
4.Consuma grasimi sanatoase si naturale precum ulei de masline extravirgin, masline nesarate, avocado, fructe de mare, peste si alte alimente bogate in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Zilnic trebuie sa ai in alimentatie astfel de nutrienti intr-o cantitate optima.
 
 
5.Sa nu existe masa fara legume si verdeturi crude. Te ajuta sa scapi de colesterolul din artere si sangele va circula mult mai bine catre inima si celelalte organe interne.
 
6.A se evita carnea de vita, porc si miel. Consuma doar carne slaba pe care sa o gatesti la grill, cuptor sau sa o fierbi.
 
7.Evita sa consumi mancaruri prea complexe, care combina tot felul de ingrediente si sosuri mai mult sau mai putin sanatoase.
 
8.Fa exercitii fizice usoare acasa cate 5 minute pe zi, dar nu uita si de activitatile in aer liber. Vezi aici cum te ajuta tinutul picioarelor in aer zilnic!
 
 
 
9.Fa dusuri reci des si fa-ti masaj la picioare zilnic.
 
10.Consuma o varietate de nutrienti sanatosi precum vitamine, minerale, fibre digestive de calitate, proteine vegetale si antioxidanti puternici.
 
 

Remedii la indemana pentru a stimula circulatia sangelui de la picioare

 

 
Spuneam anterior ca si masajul este foarte important, dar afla ca exista si remedii naturale si la indemana care iti pot imbunatati circulatia deficitara. Iti poti face zilnic sau de 3-4 ori pe saptamana comprese cu urmatoarele remedii:
 
 
Ghimbir dat prin razatoare cu ulei de masline
Otet de mere
Usturoi cu ulei de masline
Ulei bio de mesteacan (plafare si magazine bio)
Ulei esential de lavanda
Cafea macinata cu ulei de masline sau cocos
Suc de patrunjel
Suc de soc
Cartofi cruzi
Aloe vera
Mix de vitamina A, E, C (crema de corp sua uleiuri de corp)
 
 
Nu strica nici sa-ti faci controale regulate la medicul specialist pentru a sti cum stai cu circulatia sangelui si venele. Poti preveni bolile cardiovasculare, iar daca ele exista deja le poti tine sub control cu sfaturi adecvate.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
varice
remedii varice
sfaturi varice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare